Glutenfrie sjokolade-cookies

Glutenfrie sjokolade-cookies

Kommentarer 12
  • Enkel
  • 25 min
Glutenfrie sjokolade-cookies er lettlagde og nydelig småkjeks med deilige biter av sjokolade. Denne porsjonen gir deg ca 30 kjeks.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sjokoladecookies

4 ½ dl lyst glutenfritt mel (kakemiks)
1 ts bakepulver
1 ts salt
225 g TINE Meierismør , smeltet
1 ¾ dl sukker
1 ¾ dl brunt sukker
1 ts vaniljesukker
2 stk egg
100 g mørk sjokolade , grovhakket

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180°C og finn fram et stekebrett med bakepapir.
    2. Ha smør, sukker, brunt sukker og egg i en bolle. Rør dette godt sammen til det blir luftig.
    3. Bland godt sammen melblandingen, bakepulver, salt, grove sjokoladebiter og vaniljesukkker. Tilsett denne i røren og miks det videre i et minutt slik at alt er godt blandet.
    4. Bruk en skje til å lage små kjeks av deigen som du plasserer på stekebrettet. Stek kjeksen midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar kjeksen i en tett boks.
Tips!

Bytt gjerne ut halvparten av sjokoladen med hvit sjokolade.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Mai-Liss

    3 dager siden
    Disse var veldig gode. Skulke gjerne hatt antall gram også i oppskriften . Brunt sukker er vanskelig å måle i dl, likeså drt glutenfrie melet. Mine ble gjerne litt søte og røren litt for tynn så de dekket gele planten, men gode ble de.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      23 timer siden
      Hei Mai-Liss,

      takk for tilbakemeldingen din :) vi tar med innspillet ditt videre i utviklingen av siden vår.

      Kommenter  (0)


  • Tuva, 16år

    8 måneder siden
    Hei!! Jeg mener dette smaker litt fjollete/stearin/hardt??? Isåfall kan jeg bytte ut mel med krydder? F.eks kardemomme? Det smaker nesten likt som mel

    Kommenter  (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Tuva,

      Jeg er litt usikker på hva du mener smaker fjollete/stearin/hardt? og hva du ønsker å bytte ut med krydder? Anbefaler deg ikke å bytte ut mel mengden med kardemomme. God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Camilla

    3 år siden
    Hei! Hvor lang er holdbarheten på disse? :)

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Camilla, Disse holder seg fint i en til to uker dersom du lagrer de i en lufttett beholder :)

      Kommenter  (0)


  • Zeynep

    3 år siden
    Ka man fryse ned disse?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Zeynep, Du kan fint fryse cookiene men husk å til de sakte på kjøkkenbenken eller i kjøleskap, slik at de ikke blir tørre ut :)

      Kommenter  (3)


  • Anne

    4 år siden
    Jeg er nybegynner på glutenfritt. Kakemiks, snakker vi da den ferdige kakeblandingen på dagligvaren, eller mel fra spesialbutikk?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Det heter glutenfri kakemiks, og en blanding spesiallaget til kaker og søt finbakst. Den får du kjøpt i vanlig dagligvarehandel.

      Kommenter  (7)

      • ***

        3 år siden
        Hei, jeg luer på hvor mange kjeks en porsjon er? Håper på svar fort.

        Kommenter  (0)

        • Øyvind , stolt kokk og baker,

          3 år siden
          Hei, Som oppskriften sier, så får du cirka 30 kjeks, men det kommer selvsagt ann på hvor store du lager de. Lykke til :)

          Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat