Glutenfrie sjokolade-cookies

Glutenfrie sjokolade-cookies

12
  • Enkel
  • 25 min
Glutenfrie sjokolade-cookies er lettlagde og nydelig småkjeks med deilige biter av sjokolade. Denne porsjonen gir deg ca 30 kjeks.

Ingredienser

Sjokoladecookies

4 ½ dl lyst glutenfritt mel (kakemiks)
1 ts bakepulver
1 ts salt
225 g TINE Meierismør , smeltet
1 ¾ dl sukker
1 ¾ dl brunt sukker
1 ts vaniljesukker
2 stk egg
100 g mørk sjokolade , grovhakket

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180°C og finn fram et stekebrett med bakepapir.
    2. Ha smør, sukker, brunt sukker og egg i en bolle. Rør dette godt sammen til det blir luftig.
    3. Bland godt sammen melblandingen, bakepulver, salt, grove sjokoladebiter og vaniljesukkker. Tilsett denne i røren og miks det videre i et minutt slik at alt er godt blandet.
    4. Bruk en skje til å lage små kjeks av deigen som du plasserer på stekebrettet. Stek kjeksen midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar kjeksen i en tett boks.
Tips

Bytt gjerne ut halvparten av sjokoladen med hvit sjokolade.

Kommentarer

  • Mai-Liss

    1 år siden
    Disse var veldig gode. Skulke gjerne hatt antall gram også i oppskriften . Brunt sukker er vanskelig å måle i dl, likeså drt glutenfrie melet. Mine ble gjerne litt søte og røren litt for tynn så de dekket gele planten, men gode ble de.

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Mai-Liss,

      takk for tilbakemeldingen din :) vi tar med innspillet ditt videre i utviklingen av siden vår.

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat