Glutenfrie sjokolade-cookies

Glutenfrie sjokolade-cookies

12
164
Enkel25 min
Glutenfrie sjokolade-cookies er lettlagde og nydelig småkjeks med deilige biter av sjokolade. Denne porsjonen gir deg ca 30 kjeks.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sjokoladecookies

  • 4 ½ dl
    lyst glutenfritt mel (kakemiks)
  • 1 ts
    bakepulver
  • 1 ts
    salt
  • 225 g
  • 1 ¾ dl
    sukker
  • 1 ¾ dl
    brunt sukker
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • 2 stk
    egg
  • 100 g
    mørk sjokolade , grovhakket

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 180°C og finn fram et stekebrett med bakepapir.

  2. 2

    Ha smør, sukker, brunt sukker og egg i en bolle. Rør dette godt sammen til det blir luftig.

  3. 3

    Bland godt sammen melblandingen, bakepulver, salt, grove sjokoladebiter og vaniljesukkker. Tilsett denne i røren og miks det videre i et minutt slik at alt er godt blandet.

  4. 4

    Bruk en skje til å lage små kjeks av deigen som du plasserer på stekebrettet. Stek kjeksen midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar kjeksen i en tett boks.

Tips

Bytt gjerne ut halvparten av sjokoladen med hvit sjokolade.

Del denne oppskriften: