Cookies fra Bakeriet i Lom
Enkel•70 min min
Hvert år selges tusenvis av boller, brød og cookies over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du ca 20 store, lyse cookies. God fornøyelse!
Ingredienser
Antall porsjoner
Cookies fra Bakeriet i Lom
-
210 ghvetemel
-
210 ghavregryn
-
145 gTINE® Meierismør (romtemperert)
-
50 gbrunt sukker
-
100 gsukker
-
2 tsbakepulver
-
½ tssalt
-
2 sssirup
-
100 grosiner
-
50 gferske tranebær
-
½ dlvann
Slik gjør du det
-
1
Grovhakk tranebærene. Bland hvetemel, havregryn, sukker, bakepulver og smør i en bolle. Jobb det sammen med fingrene (smuldre) til du får en kornete og smuldrete blanding.
-
2
Ha deretter i sirup, vann, rosiner og tranebær og elt det forsiktig sammen til en deig. Rull deigen sammen til en eller to tykke pølser, legg i kjøleskapet i minst 30 minutter.
-
3
Sett stekeovnen på 175°C.
-
4
Den tykke pølsa kan du skjære i tykke skiver og legge dem på en stekeplate dekket med bakepapir.
-
5
Stek kjeksene midt i ovnen i ca 10-15 minutter.
-
6
Ta kjeksene av bakeplaten med en stekespade og avkjøl på rist.