
Cookies fra Bakeriet i Lom
Hvert år selges tusenvis av boller, brød og cookies over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du ca 20 store, lyse cookies. God fornøyelse!

Ingredienser
Antall porsjoner
20
Cookies fra Bakeriet i Lom
Fremgangsmåte
- 1
Grovhakk tranebærene. Bland hvetemel, havregryn, sukker, bakepulver og smør i en bolle. Jobb det sammen med fingrene (smuldre) til du får en kornete og smuldrete blanding.
- 2
Ha deretter i sirup, vann, rosiner og tranebær og elt det forsiktig sammen til en deig. Rull deigen sammen til en eller to tykke pølser, legg i kjøleskapet i minst 30 minutter.
- 3
Sett stekeovnen på 175°C.
- 4
Den tykke pølsa kan du skjære i tykke skiver og legge dem på en stekeplate dekket med bakepapir.
- 5
Stek kjeksene midt i ovnen i ca 10-15 minutter.
- 6
Ta kjeksene av bakeplaten med en stekespade og avkjøl på rist.
Tips
1. For å få det beste resultatet på baksten, er det viktig at alle ingrediensene har cirka samme temperatur. Husk derfor å ta ut smøret en liten stund før slik at det rekker å romtemperere seg.
2. Hvis du ønsker det, bytt gjerne ut tranebær med sjokolade.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



