Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Cookies fra Bakeriet i Lom

Enkel
1t 10min

Hvert år selges tusenvis av boller, brød og cookies over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du ca 20 store, lyse cookies. God fornøyelse!

4.0
(99)
Next ImageCookies fra Bakeriet i Lom

Ingredienser

Antall porsjoner

20

Cookies fra Bakeriet i Lom

210 g
hvetemel
210 g
havregryn
145 g
TINE® Meierismør (romtemperert)
50 g
brunt sukker
100 g
sukker
2 ts
bakepulver
0.5 ts
salt
2 ss
sirup
100 g
rosiner
50 g
ferske tranebær
0.5 dl
vann

Fremgangsmåte

  1. Grovhakk tranebærene. Bland hvetemel, havregryn, sukker, bakepulver og smør i en bolle. Jobb det sammen med fingrene (smuldre) til du får en kornete og smuldrete blanding.

  2. Ha deretter i sirup, vann, rosiner og tranebær og elt det forsiktig sammen til en deig. Rull deigen sammen til en eller to tykke pølser, legg i kjøleskapet i minst 30 minutter.

  3. Sett stekeovnen på 175°C.

  4. Den tykke pølsa kan du skjære i tykke skiver og legge dem på en stekeplate dekket med bakepapir.

  5. Stek kjeksene midt i ovnen i ca 10-15 minutter.

  6. Ta kjeksene av bakeplaten med en stekespade og avkjøl på rist.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

1. For å få det beste resultatet på baksten, er det viktig at alle ingrediensene har cirka samme temperatur. Husk derfor å ta ut smøret en liten stund før slik at det rekker å romtemperere seg.

2. Hvis du ønsker det, bytt gjerne ut tranebær med sjokolade.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter