Oppskrift på Cookies fra Bakeriet i Lom
4

Cookies fra Bakeriet i Lom

(28)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hvert år selges tusenvis av boller, brød og cookies over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du ca 20 store, lyse cookies. God fornøyelse!

Antall porsjoner

20

Ingredienser

Cookies fra Bakeriet i Lom

210 ghvetemel
210 ghavregryn
145 gTINE Meierismør (romtemperert)
50 gbrunt sukker
100 gsukker
2 tsbakepulver
½ tssalt
2 sssirup
100 grosiner
50 gtranebær
½ dlvann

Slik gjør du det

    1. Grovhakk tranebærene. Bland hvetemel, havregryn, sukker, bakepulver og smør i en bolle. Jobb det sammen med fingrene (smuldre) til du får en kornete og smuldrete blanding.
    2. Ha deretter i sirup, vann, rosiner og tranebær og elt det forsiktig sammen til en deig. Rull deigen sammen til en eller to tykke pølser, legg i kjøleskapet i minst 30 minutter.
    3. Sett stekeovnen på 175°C.
    4. Den tykke pølsa kan du skjære i tykke skiver og legge dem på en stekeplate dekket med bakepapir.
    5. Stek kjeksene midt i ovnen i ca 10-15 minutter.
    6. Ta kjeksene av bakeplaten med en stekespade og avkjøl på rist.

Tips:

1. For å få det beste resultatet på baksten, er det viktig at alle ingrediensene har cirka samme temperatur. Husk derfor å ta ut smøret en liten stund før slik at det rekker å romtemperere seg.

2. Hvis du ønsker det, bytt gjerne ut tranebær med sjokolade.

Kommentarer