Cookies fra Bakeriet i Lom

Cookies fra Bakeriet i Lom

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 70 min
Hvert år selges tusenvis av boller, brød og cookies over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du ca 20 store, lyse cookies. God fornøyelse!

Ingredienser

Antall porsjoner

Cookies fra Bakeriet i Lom

210 g hvetemel
210 g havregryn
145 g TINE Meierismør (romtemperert)
50 g brunt sukker
100 g sukker
2 ts bakepulver
½ ts salt
2 ss sirup
100 g rosiner
50 g tranebær
½ dl vann

Slik gjør du det

    1. Grovhakk tranebærene. Bland hvetemel, havregryn, sukker, bakepulver og smør i en bolle. Jobb det sammen med fingrene (smuldre) til du får en kornete og smuldrete blanding.
    2. Ha deretter i sirup, vann, rosiner og tranebær og elt det forsiktig sammen til en deig. Rull deigen sammen til en eller to tykke pølser, legg i kjøleskapet i minst 30 minutter.
    3. Sett stekeovnen på 175°C.
    4. Den tykke pølsa kan du skjære i tykke skiver og legge dem på en stekeplate dekket med bakepapir.
    5. Stek kjeksene midt i ovnen i ca 10-15 minutter.
    6. Ta kjeksene av bakeplaten med en stekespade og avkjøl på rist.
Tips!

1. For å få det beste resultatet på baksten, er det viktig at alle ingrediensene har cirka samme temperatur. Husk derfor å ta ut smøret en liten stund før slik at det rekker å romtemperere seg.

2. Hvis du ønsker det, bytt gjerne ut tranebær med sjokolade.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Elen

    5 måneder siden
    Jeg fordelte deigen utover ei remse med plastfolie, fikk pakka den til ei fin og rund pølse. Etter ei natt i kjøleskapet ble det enkelt å skjære fine skiver, og det ble minimalt med kliss på kjøkkenbenken. Det er den beste oppskriften jeg har prøvd så langt.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Takk for hyggelig tilbakemelding, Elen :)

      Kommenter  (0)


  • Mina

    4 år siden
    Disse ble veldig gode! Jeg byttet ut tranebær og rosiner med hakkete mangler og kokos, og det ble veldig godt!

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Mina, Takk for hyggelig tilbakemelding, så gøy at du prøver ut andre ingredienser i oppskriften!:)

      Kommenter  (0)


  • Alette

    5 år siden
    Kjempegode cookies! Deigen blir veldig törr , så kakene får den formen de har når de skjäres opp. Lagdes med hvit og mörk sjokolade, ble veldig godt. Erstattet sukkeret med 100 g sukrin melis (ellers knastrer det mellom tennene) og brukte 50 g palmesukker som det brune. Hittils de beste kakene jeg har laget med "juksesukker".

    Kommenter  (0)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Alette! Takk for tips på alternative ingredienser. Ha en fortsatt god jul!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat