Smartiescookies

Smartiescookies

Kommentarer 18
  • Enkel
  • 25 min
Cookies er småkaker eller kjeks som vanligvis er bakt sprø eller akkurat lenge nok til at de fremdeles er litt myke. Du kan lage cookies i alle varianter og med forskjellige typer av sukker, krydder, sjokolade, smør, nøtter eller tørket frukt. Her er oppskrift på cookies med muscovadosukker og fargerike smarties.

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g TINE Meierismør
100 g muscovadosukker (evt. annet brunt sukker)
1 ss lys sirup
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
85 g smarties (evt. non stop)

Slik gjør du det

    1. En porsjon gir ca. 14 småkaker. Forvarm stekeovnen til 180 °C.
    2. Rør romtemperert smør og sukker til luftig krem. Tilsett sirup. Rør inn halvparten av melet blandet med bakepulver. Bland smarties med resten av melet og elt det i deigen, bruk fingrene. Del deigen i 14 biter.
    3. Sett dem med god avstand på bakepapirkledd stekeplate. Ikke trykk dem ned, men la dem få utvide seg selv. Stek til de er blitt litt gylne i kantene, ca. 12 minutter. Avkjøl på rist.
Tips!

Muscovadosukker er uraffinert rørsukker og kjennetegnes ved at det har mindre sukkerkrystaller enn tradisjonelt rørsukker (demerarasukker). Fordi det er uraffinert inneholder muscovadosukker mer sirup er har derfor mer fuktighet enn demerarasukker. Begge sukkertyper stammer fra Mauritius i Det Indiske Hav.

Kommentar

Kommentarer

  • anne

    2 år siden
    skal det ikke være egg oppi?

    Kommenter  (1)

    • Maria

      9 måneder siden
      Nei, du trenger ikke egg. Jeg har laget disse mange ganger nå, de har blitt en favoritt. Prøv dem!

      Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Ingen egg i denne oppskriften, Anne :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Jonas

    3 år siden
    Kan disse stå lenge?

    Kommenter  (2)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Jonas, Fryser du dem ned, holder de i mange måneder. Oppbevarer du dem tørt i en boks, holder de i to uker - selv spiser jeg dem opp lenge før den tid :)

      Kommenter  (3)


  • Maria

    3 år siden
    Kan man bruke vanelig sukker?

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Maria, Du kan erstatte det brune sukkeret med vanlig sukker, men da vil ikke cookiene utvide seg like mye under stekingen. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Ellie

    3 år siden
    Har akkurat stekt et brett med disse nå, å jeg får de ikke til... De har vært inne i 20 min og har nøyaktig samme fasong som før de ble stekt. Hva gjør jeg galt?

    Kommenter  (7)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Ellie, Det var veldig rart. Jeg er litt usikker på hva som har gått galt her, men det virker som at deigen var for fast. Det er veldig viktig med romtemperert smør, og at dette piskes godt med sukker til en luftig krem. Håper likevel at de ble gode :)

      Kommenter  (0)


  • Maria

    4 år siden
    De var knallgode. Jeg brukte 50 gram peanøtter og 50 gram nonstop, det ble en suksess.

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Maria, Takk for hyggelig tilbakemelding og gode tips :)

      Kommenter  (0)


  • Kristin

    4 år siden
    Skal man bruke lyst eller mørkt muscovadosukker?

    Kommenter  (6)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      I denne oppskriften vil jeg anbefale lyst. God baking!:)

      Kommenter  (1)


  • kristine

    5 år siden
    de var kjempegode!!!!!!!!!!

    Kommenter  (3)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Så bra! Coookies med smarties, bør være en favoritt hos mange. :)I disse (allerede) førjulstider, drister jeg meg til å komme med forslaget til at de også fint kan gis bort i julegave. Pakket inn i et fint glass eler en fin kakeboks. Gaven til den som har alt. :)

      Kommenter  (4)


  • kristine

    5 år siden
    skal smøret smeltes ?

    Kommenter  (1)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Smør og sukker skal røres hvitt. Det vil si at smøret ikke skal smeltes, men det er en fordel om smøret er romtemperert. God baking!

      Kommenter  (1)


  • J.A.

    5 år siden
    Holder disse seg godt i kakeboks?

    Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat