Smartiescookies

Smartiescookies

18
  • Enkel
  • 25 min
Cookies er småkaker eller kjeks som vanligvis er bakt sprø eller akkurat lenge nok til at de fremdeles er litt myke. Du kan lage cookies i alle varianter og med forskjellige typer av sukker, krydder, sjokolade, smør, nøtter eller tørket frukt. Her er oppskrift på cookies med muscovadosukker og fargerike smarties.

Ingredienser

100 g TINE Meierismør
100 g muscovadosukker (evt. annet brunt sukker)
1 ss lys sirup
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
85 g smarties (evt. non stop)

Slik gjør du det

    1. En porsjon gir ca. 14 småkaker. Forvarm stekeovnen til 180 °C.
    2. Rør romtemperert smør og sukker til luftig krem. Tilsett sirup. Rør inn halvparten av melet blandet med bakepulver. Bland smarties med resten av melet og elt det i deigen, bruk fingrene. Del deigen i 14 biter.
    3. Sett dem med god avstand på bakepapirkledd stekeplate. Ikke trykk dem ned, men la dem få utvide seg selv. Stek til de er blitt litt gylne i kantene, ca. 12 minutter. Avkjøl på rist.
Tips

Muscovadosukker er uraffinert rørsukker og kjennetegnes ved at det har mindre sukkerkrystaller enn tradisjonelt rørsukker (demerarasukker). Fordi det er uraffinert inneholder muscovadosukker mer sirup er har derfor mer fuktighet enn demerarasukker. Begge sukkertyper stammer fra Mauritius i Det Indiske Hav.

Kommentarer

  • anne

    3 år siden
    skal det ikke være egg oppi?

     (1)

    • Maria

      2 år siden
      Nei, du trenger ikke egg. Jeg har laget disse mange ganger nå, de har blitt en favoritt. Prøv dem!

       (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Ingen egg i denne oppskriften, Anne :) God bakst!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat