
Enkle brownies
Enkel•45 min min
Mange har Brownies som sin favorittkake. Det er ikke rart, så fyldig og god smak som denne søtsaken har. Og den er superrask og enkel å lage. Nesten litt for enkel.
Ingredienser
Antall porsjoner
Saftige brownies
-
250 g
-
150 gmørk kokesjokolade ( i biter)
-
4 stkegg
-
250 gsukker
-
150 ghvetemel
-
3 sskakao
-
200 ggrovhakkede valnøtter
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en liten langpanne, ca. 20 x 30 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.
-
2
Smelt smør sammen med sjokolade i en kjele ved svak varme. La det avkjøles. Visp egg og sukker til luftig eggedosis.
-
3
Bland mel, kakao og valnøtter og ha det forsiktig i eggedosisen. Vend i den avkjølte sjokoladeblandingen. Hell deigen i en smurt form eller form dekket med bakepapir.
-
4
Stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter. Det er viktig at brownies ikke overstekes. Kaken kan heller være litt fuktig og ikke helt gjennomstekt når du tar den ut av ovnen. Da blir den litt seig og smaker best. Skjær opp i ruter og sikt gjerne over litt melis før servering.