Enkle brownies

Enkle brownies

Kommentarer 24
  • Enkel
  • 45 min
Mange har Brownies som sin favorittkake. Det er ikke rart, så fyldig og god smak som denne søtsaken har. Og den er superrask og enkel å lage. Nesten litt for enkel.

Ingredienser

Antall porsjoner

Saftige brownies

250 g TINE Meierismør
150 g mørk kokesjokolade ( i biter)
4 stk egg
250 g sukker
150 g hvetemel
3 ss kakao
200 g grovhakkede valnøtter

Slik gjør du det

    1. Du trenger en liten langpanne, ca. 20 x 30 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smelt smør sammen med sjokolade i en kjele ved svak varme. La det avkjøles. Visp egg og sukker til luftig eggedosis.
    3. Bland mel, kakao og valnøtter og ha det forsiktig i eggedosisen. Vend i den avkjølte sjokoladeblandingen. Hell deigen i en smurt form eller form dekket med bakepapir.
    4. Stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter. Det er viktig at brownies ikke overstekes. Kaken kan heller være litt fuktig og ikke helt gjennomstekt når du tar den ut av ovnen. Da blir den litt seig og smaker best. Skjær opp i ruter og sikt gjerne over litt melis før servering.
Tips!

Istedet for valnøtter kan du gjerne bruke mandler eller hasselnøtter.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Hei

    10 måneder siden
    25 min er bedre

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei,

      Takk for at du deler ditt tips med alle oss :) God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Jacob

    2 år siden
    kan man bruke kakao istede for kjokolade

    Kommenter  (11)


  • ingrid

    5 år siden
    nettopp satt kaka i ovnen, så håper den blir bra! røra smakte i allwfall veldig godt :)

    Kommenter  (2)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei Ingrid! Ble det bra brownies?

      Kommenter  (19)


  • Liker brownies

    5 år siden
    Kan man steke kaken i 20 til 25 min hvis ikke hva skjer

    Kommenter  (8)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Når det gjelder brownies kan steketiden variere noe, siden stekeovner ikke er helt 100 prosent like. Sjekk kaken med en liten trepinne. Det skal henge igjen noe kakedeig. Lykke til!

      Kommenter  (3)


  • Nina

    5 år siden
    Kan man bruke kakao istedenfor kokoesjokolade

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Du kan bytte ut sjokoladen med kakaopulver. Rundt tre spiseskjeer kakao skal være riktig mengde.

      Kommenter  (0)


  • Ane

    5 år siden
    Vil bare si at dere på tine gjør en fantastisk jobb!

    Kommenter  (2)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Takk for det, Ane! Vi setter stor pris på at så mange tar seg bryet med å kommentere oppskriftene våre, enten det er ris, ros og/eller nyttige tips. Ha en riktig god jul videre!

      Kommenter  (0)


  • M.

    5 år siden
    Det tok bare 25 minutter å steke den i min ovn, men da ble den til gjengjeld veldig saftig og god!

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei M! Tusen takk for tilbakemeldingen på steketiden. Som nevnt tidligere i kommentarer her til denne oppskriften, kan steketiden variere noe fra ovn til ovn. Jeg skal endre litt på fremgangsmåten, slik at dette kommer tydeligere fram. Takk for tipset - og så fint at du likte brownies'en! :)

      Kommenter  (3)


  • anne

    6 år siden
    Går det fint å bruke oboy som kakaopulver?

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Anne. Jeg har aldri forsøkt å bake med Oboy, men jeg kan tenke meg at den blir litt for "lett" i smaken. Du kan vurdere å øke litt på mengden sjokolade i stedet, eventuelt både øke OG bruke Oboy. Gi meg gjerne en tilbakemelding på hvordan browniesene ble. Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (3)


  • mari

    6 år siden
    Jeg likte den men hvorfor er den ikke fast utenpå og sei inni?

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Mari. Ble den ikke seig inni? Da kan det høres ut som om du kanskje har stekt browniesen litt for lenge. Både steketemperatur og steketid kan variere litt fra ovn til ovn, så her må man passe på litt underveis og finne fram til det som er riktig for akkurat den stekeovnen du bruker. Glad du likte smaken på dem i hvert fall!

      Kommenter  (1)


  • Karin

    6 år siden
    Hei tine! Jeg har nå bakt denne kaken! Kjempe enkel og goooooood! Skulle bare ønske vi hadde litt mere sjokolade her hjemme, men det får gå. Kaken er i ovnen. Så skal jeg bare vente 35 min (serkasme). Det er vel verdt det! Ja ja men sann, nå er det 29 minutter i gjen! Denne vil jeg GJERNE bake i gjen, vis jeg får lov?

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Bak den så mange ganger du bare vil, du, Karin! Vi har veldig mange gode oppskrifter for sjokolademomser som meg (og deg?) - hva med f eks å prøve også denne? Amerikansk sjokoladekake: http://www.tine.no/oppskrifter/kaker/krem-og-sjokoladekaker/amerikansk-sjokoladekake Nydelig! :) Ha en fortsatt strålende dag!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat