Eplestenger

Eplestenger

0
10
Enkel50 min
Nydelige småkaker laget av luftig mørdeig med herlig smak av eple og kanel. Oppskriften gir ca. 50 småkaker.

Ingredienser

Antall porsjoner

Fyll:

  • 2 dl
    eplemos
  • 2 ts
    malt kanel

Glasur:

  • 2 dl
    melis
  • 2 ss
    vann

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm stekeovnen til 200 °C. Denne oppskriften gir ca. 50 småkaker.

  2. 2

    Rør smør og sukker lett og luftig. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland mel og hjortetakksalt og rør det i smørkremen.

  3. 3

    Del deigen i fire lengder og rull dem ut og legg dem på en stekeplate dekket med bakepapir. Gjør en fordypning i lengdene og fyll med eplemos. Dryss kanel over. Stek midt i ovnen i ca. 12 minutter.

  4. 4

    Rør sammen glasuren og fordel den over eplemosen på de varme lengdene. Skjær dem skrått i ca. 3 cm brede biter før de er helt avkjølt.

Tips

Mørdeigskaker holder i 1-2 uker oppbevart kaldt i tett boks.

Del denne oppskriften: