Oppskrift eplestenger
0

Eplestenger

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Nydelige småkaker laget av luftig mørdeig med herlig smak av eple og kanel. Oppskriften gir ca. 50 småkaker.

Antall porsjoner

1

Utstyr

Stekeplate med bakepapir

Ingredienser

250 gTINE Meierismør
1 ½ dlsukker
2 stkegg
7 dlhvetemel
1 tshornsalt

Fyll:

2 dleplemos
2 tsmalt kanel

Glasur:

2 dlmelis
2 ssvann

Slik gjør du det

    1. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Denne oppskriften gir ca. 50 småkaker.
    2. Rør smør og sukker lett og luftig. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland mel og hjortetakksalt og rør det i smørkremen.
    3. Del deigen i fire lengder og rull dem ut og legg dem på en stekeplate dekket med bakepapir. Gjør en fordypning i lengdene og fyll med eplemos. Dryss kanel over. Stek midt i ovnen i ca. 12 minutter.
    4. Rør sammen glasuren og fordel den over eplemosen på de varme lengdene. Skjær dem skrått i ca. 3 cm brede biter før de er helt avkjølt.

Tips:

Mørdeigskaker holder i 1-2 uker oppbevart kaldt i tett boks.

Kommentarer