Eplestenger
Enkel•50 min12 min
Nydelige småkaker laget av luftig mørdeig med herlig smak av eple og kanel. Oppskriften gir ca. 50 småkaker.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
250 g
-
1 ½ dlsukker
-
2 stkegg
-
7 dlhvetemel
-
1 tshornsalt
Fyll:
-
2 dleplemos
-
2 tsmalt kanel
Glasur:
-
2 dlmelis
-
2 ssvann
Slik gjør du det
-
1
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Denne oppskriften gir ca. 50 småkaker.
-
2
Rør smør og sukker lett og luftig. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland mel og hjortetakksalt og rør det i smørkremen.
-
3
Del deigen i fire lengder og rull dem ut og legg dem på en stekeplate dekket med bakepapir. Gjør en fordypning i lengdene og fyll med eplemos. Dryss kanel over. Stek midt i ovnen i ca. 12 minutter.
-
4
Rør sammen glasuren og fordel den over eplemosen på de varme lengdene. Skjær dem skrått i ca. 3 cm brede biter før de er helt avkjølt.