Skip to main content

Eplestenger

Enkel
50min

Nydelige småkaker laget av luftig mørdeig med herlig smak av eple og kanel. Oppskriften gir ca. 50 småkaker.

4.4
(20)
Next ImageEplestenger

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

1.5 dl
sukker
2 stk
egg
7 dl
hvetemel
1 ts
hornsalt

Fyll:

2 dl
eplemos
2 ts
malt kanel

Glasur:

2 dl
melis
2 ss
vann

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Denne oppskriften gir ca. 50 småkaker.

  2. Rør smør og sukker lett og luftig. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland mel og hjortetakksalt og rør det i smørkremen.

  3. Del deigen i fire lengder og rull dem ut og legg dem på en stekeplate dekket med bakepapir. Gjør en fordypning i lengdene og fyll med eplemos. Dryss kanel over. Stek midt i ovnen i ca. 12 minutter.

  4. Rør sammen glasuren og fordel den over eplemosen på de varme lengdene. Skjær dem skrått i ca. 3 cm brede biter før de er helt avkjølt.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Mørdeigskaker holder i 1-2 uker oppbevart kaldt i tett boks.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter