Eplestenger

Eplestenger

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 50 min
  • 12 min
Nydelige småkaker laget av luftig mørdeig med herlig smak av eple og kanel. Oppskriften gir ca. 50 småkaker.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Stekeplate med bakepapir
250 g TINE Meierismør
1 ½ dl sukker
2 stk egg
7 dl hvetemel
1 ts hornsalt

Fyll:

2 dl eplemos
2 ts malt kanel

Glasur:

2 dl melis
2 ss vann

Slik gjør du det

    1. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Denne oppskriften gir ca. 50 småkaker.
    2. Rør smør og sukker lett og luftig. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland mel og hjortetakksalt og rør det i smørkremen.
    3. Del deigen i fire lengder og rull dem ut og legg dem på en stekeplate dekket med bakepapir. Gjør en fordypning i lengdene og fyll med eplemos. Dryss kanel over. Stek midt i ovnen i ca. 12 minutter.
    4. Rør sammen glasuren og fordel den over eplemosen på de varme lengdene. Skjær dem skrått i ca. 3 cm brede biter før de er helt avkjølt.
Tips!

Mørdeigskaker holder i 1-2 uker oppbevart kaldt i tett boks.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat