Eplegrotter

Eplegrotter

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 50 min
  • 20 min
Herlige mørdeigskaker fylt med eplemos.

Antall stykker

Ingredienser

Utstyr

Muffinsformer
250 g TINE Meierismør
1 ½ dl sukker
5 dl hvetemel
1 ss vaniljesukker
1 ½ ts bakepulver

Fyll:

1 dl eplemos

Slik gjør du det

    1. Forvarm stekeovnen til 175 °C. Denne oppskriften gir ca. 40 småkaker.
    2. Rør smør og sukker porøst og lett. Bland hvetemel med vaniljesukker og bakepulver og rør det inn i smørkremen.
    3. Rull deigen til to lengder og del hverlengde i 20 biter. Form kuler og legg dem i muffinsformer og sett dem på et stekebrett. Gjør en ganske stor fordypning i hver og legg i ca. 1 ss eplemos.
    4. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl.
      Tips!

      Server gjerne med vispet krem.

Tips!

Mørdeigskaker holder i 1-2 uker når de oppbevares kjølig i en tett boks.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ragnar Kamfjord

    4 år siden
    Ble enda bedre med en eggeplomme i deigen. Fikk fin farge og kakene ble fine og sprø. Kan også bruke hva du vil av syltetøy, brukte kirsebærsyltetøy med hele bær. Kjempegodt.

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Takk for tipset, Ragnar. Kirsebærsyltetøy med hele bær, hørtes friskt og godt ut!

      Kommenter  (0)


  • Benedikte

    7 år siden
    enkel å lage, og ble veldig gode. fikk masse skryt og spørsmål etter oppskriften, så disse må lages flere ganger... tilsatte kanel i noen og vaniljekrem i noen, ellers er det sikkert godt med forskjellige typer bær! :)

    Kommenter  (0)

    • Nina Bull,

      7 år siden
      Det var hyggelig å høre, og takk for tips!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat