Håndkle og blad
Eple- og kanelmazarin
(55)

Eple- og kanelmazarin

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Mazarin er tradisjonelt en mørdeigskake fylt med mandelmasse og toppet med frukt. Denne har vi laget med høstens gode epler.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Utstyr

Springform, 24 cm

Bunn:

25 gTINE Meierismør
1 ssstrøkavring
1 tsmalt kanel
3 stkepler

Fyll:

1 dlmandler
2 ½ dlsukker
100 gTINE Meierismør
1 stkegg
3 dlhvetemel
½ tsbakepulver
1 ssvaniljesukker
1 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Du trenger en rund form, ca 24 cm i diameter. Stekeovnen forvarmes til 175 °C.
    2. Smør formen godt med smeltet smør. Bland strøkavring og 1 ss kanel og strø det over smøret.
    3. Fjern kjernehus og skjær epler i tynne båter. Legg dem i formen.
    4. Mal mandler, eller hakk i food processor. Rør smør og sukker lett og luftig. Tilsett egget. Bland i mandler og mel blandet med bakepulver og vaniljesukker. Rør til slutt i melk.
    5. Fordel deigen over eplene i formen. Stek i nedre del av ovnen i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken før den legges på fat.
      Blått hjerte
      Tips!

      Dryss over litt kanel og server med TINE Kesam vanilje eller vispet TINE Lett Dessertfløte.

Blått hjerte
Tips!

Vaniljekesam eller vispet krem passer utmerket til denne kaken.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat