Oppskrift på Eple- og kanelmazarin
0

Eple- og kanelmazarin

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Mazarin er tradisjonelt en mørdeigskake fylt med mandelmasse og toppet med frukt. Denne har vi laget med høstens gode epler.

Antall porsjoner

1

Utstyr

Springform, 24 cm

Ingredienser

Bunn:

25 gTINE Meierismør
1 ssstrøkavring
1 tsmalt kanel
3 stkepler

Fyll:

1 dlmandler
2 ½ dlsukker
100 gTINE Meierismør
1 stkegg
3 dlhvetemel
½ tsbakepulver
1 ssvaniljesukker
1 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Slik gjør du det

    1. Du trenger en rund form, ca 24 cm i diameter. Stekeovnen forvarmes til 175 °C.
    2. Smør formen godt med smeltet smør. Bland strøkavring og 1 ss kanel og strø det over smøret.
    3. Fjern kjernehus og skjær epler i tynne båter. Legg dem i formen.
    4. Mal mandler, eller hakk i food processor. Rør smør og sukker lett og luftig. Tilsett egget. Bland i mandler og mel blandet med bakepulver og vaniljesukker. Rør til slutt i melk.
    5. Fordel deigen over eplene i formen. Stek i nedre del av ovnen i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken før den legges på fat.

Tips:

Vaniljekesam eller vispet krem passer utmerket til denne kaken.

Kommentarer