Eple- og kanelmazarin

Eple- og kanelmazarin

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 50 min
  • 40 min
Mazarin er tradisjonelt en mørdeigskake fylt med mandelmasse og toppet med frukt. Denne har vi laget med høstens gode epler.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Springform, 24 cm

Bunn:

25 g TINE Meierismør
1 ss strøkavring
1 ts malt kanel
3 stk epler

Fyll:

1 dl mandler
2 ½ dl sukker
100 g TINE Meierismør
1 stk egg
3 dl hvetemel
½ ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
1 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Slik gjør du det

    1. Du trenger en rund form, ca 24 cm i diameter. Stekeovnen forvarmes til 175 °C.
    2. Smør formen godt med smeltet smør. Bland strøkavring og 1 ss kanel og strø det over smøret.
    3. Fjern kjernehus og skjær epler i tynne båter. Legg dem i formen.
    4. Mal mandler, eller hakk i food processor. Rør smør og sukker lett og luftig. Tilsett egget. Bland i mandler og mel blandet med bakepulver og vaniljesukker. Rør til slutt i melk.
    5. Fordel deigen over eplene i formen. Stek i nedre del av ovnen i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken før den legges på fat.
      Tips!

      Dryss over litt kanel og server med TINE Kesam vanilje eller vispet TINE Lett Dessertfløte.

Tips!

Vaniljekesam eller vispet krem passer utmerket til denne kaken.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat