Eple- og kanelmazarin
Mazarin er tradisjonelt en mørdeigskake fylt med mandelmasse og toppet med frukt. Denne har vi laget med høstens gode epler.
Enkel•50 min•1 personer
Ingredienser
Bunn:
- 25 g TINE® Meierismør
- 1 ss strøkavring
- 1 ts malt kanel
- 3 stykk eple
Fyll:
- 1 dl mandler
- 2.5 dl sukker
- 100 g TINE® Meierismør
- 1 stykk egg
- 3 dl hvetemel
- 0.5 ts bakepulver
- 1 ss vaniljesukker
- 1.5 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
Slik gjør du
1
Du trenger en rund form, ca 24 cm i diameter. Stekeovnen forvarmes til 175 °C.
2
Smør formen godt med smeltet smør. Bland strøkavring og 1 ss kanel og strø det over smøret.
3
Fjern kjernehus og skjær epler i tynne båter. Legg dem i formen.
4
Mal mandler, eller hakk i food processor. Rør smør og sukker lett og luftig. Tilsett egget. Bland i mandler og mel blandet med bakepulver og vaniljesukker. Rør til slutt i melk.
5
Fordel deigen over eplene i formen. Stek i nedre del av ovnen i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken før den legges på fat.
TipsDryss over litt kanel og server med TINE Kesam vanilje eller vispet TINE Lett Dessertfløte.
TipsVaniljekesam eller vispet krem passer utmerket til denne kaken.