
Eple- og kanelmazarin
Enkel•50 min40 min
Mazarin er tradisjonelt en mørdeigskake fylt med mandelmasse og toppet med frukt. Denne har vi laget med høstens gode epler.
Ingredienser
Antall porsjoner
Bunn:
-
25 g
-
1 ssstrøkavring
-
1 tsmalt kanel
-
3 stkepler
Fyll:
-
1 dlmandler
-
2 ½ dlsukker
-
100 g
-
1 stkegg
-
3 dlhvetemel
-
½ tsbakepulver
-
1 ssvaniljesukker
-
1 ½ dl
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en rund form, ca 24 cm i diameter. Stekeovnen forvarmes til 175 °C.
-
2
Smør formen godt med smeltet smør. Bland strøkavring og 1 ss kanel og strø det over smøret.
-
3
Fjern kjernehus og skjær epler i tynne båter. Legg dem i formen.
-
4
Mal mandler, eller hakk i food processor. Rør smør og sukker lett og luftig. Tilsett egget. Bland i mandler og mel blandet med bakepulver og vaniljesukker. Rør til slutt i melk.
-
5
Fordel deigen over eplene i formen. Stek i nedre del av ovnen i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken før den legges på fat.
Tips
Dryss over litt kanel og server med TINE Kesam vanilje eller vispet TINE Lett Dessertfløte.