Skip to main content

Eple- og kanelmazarin

Enkel
50min

Mazarin er tradisjonelt en mørdeigskake fylt med mandelmasse og toppet med frukt. Denne har vi laget med høstens gode epler.

4.2
(10)
Next ImageEple- og kanelmazarin

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Bunn:

1 ss
strøkavring
1 ts
malt kanel
3 stk
eple

Fyll:

1 dl
mandler
2.5 dl
sukker
1 stk
egg
3 dl
hvetemel
0.5 ts
bakepulver
1 ss
vaniljesukker

Fremgangsmåte

  1. Du trenger en rund form, ca 24 cm i diameter. Stekeovnen forvarmes til 175 °C.

  2. Smør formen godt med smeltet smør. Bland strøkavring og 1 ss kanel og strø det over smøret.

  3. Fjern kjernehus og skjær epler i tynne båter. Legg dem i formen.

  4. Mal mandler, eller hakk i food processor. Rør smør og sukker lett og luftig. Tilsett egget. Bland i mandler og mel blandet med bakepulver og vaniljesukker. Rør til slutt i melk.

  5. Fordel deigen over eplene i formen. Stek i nedre del av ovnen i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken før den legges på fat.

    Tips

    Dryss over litt kanel og server med TINE Kesam vanilje eller vispet TINE Lett Dessertfløte.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Vaniljekesam eller vispet krem passer utmerket til denne kaken.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter