Eclair

Eclair

2
22
Middels50 min
Eclairs, eller fylte vannbakkels, smaker utrolig godt og er en klassiker innen bakeverk. Disse er fylt med vaniljekrem og toppet med gul applesinglasur.

Ingredienser

Antall stykker

Appelsinglasur

 • 1 stk
  eggehvite
 • 300 g
  melis
 • 1 stk
  appelsin (saften av denne)
 • ⅛ ts
  gul konditorfarge (kan sløyfes)

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett ovnen på 190 °C. Kok opp vann og smør til smøret er smeltet. Ta kjelen av varmen. Tilsett mel og rør godt til deigen slipper kjelen. Avkjøl i ca. 10 minutter.

 2. 2

  Pisk inn ett og ett egg av gangen. Bruk gjerne en elektrisk mikser. Deigen skal være glatt og tykk nok til at den holder formen når den sprøytes ut.

 3. 3

  Ha deigen over i en stor sprøytepose med en stor stjernetipp. Sprøyt ut tykke striper, ca. 12-15 cm, på et stekebrett dekket med bakepapir.

 4. 4

  Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter eller til sprø og gylne. Det er veldig viktig at ovnsdøren er lukket de første 20 minuttene ellers kan vannbakkelsene falle sammen.

 5. 5

  Avkjøl på rist. Del vannbakkelsen i to på langs og fordel vaniljekrem på bunnene. Legg toppen på.

 6. 6

  Pisk sammen eggehvite og melis. Spe med litt appelsinjuice til en tykk glasur. Farg den gjerne gul med konditorfarge. Spe med mer melis om glasuren er for rennende. Du kan variere smaken ved å bruke sitron-, lime- eller klementinsaft. Fordel utover vannbakkelsen og la stivne før servering.

Tips

En god vannbakkels er luftig med en sprø ytterside. Det er viktig å ikke åpne ovnen under steketiden da de fort kan falle sammen.

Del denne oppskriften: