Vaniljemakroner med limekrem

Vaniljemakroner med limekrem

15
 • Middels
 • 60 min
Vanilje og lime i perfekt kombinasjon. Disse søte makronene med limekrem er perfekte til kaffen.

Ingredienser

130 g mandelmel
170 g melis
2 ts vaniljesukker
3 stk eggehviter
80 g sukker
4 dråper rosa konditorfarge

Limekrem:

100 g TINE Meierismør
5 dl melis
1 ts limesaft
1 ts limeskall
3 ss TINE Kremfløte

Slik gjør du det

  1. Pisk romtempererte eggehviter i en kjøkkenmaskin til de skummer og har myke topper. Det er viktig å bruke tid, så kjør maskinen på middels hastighet. Tilsett sukker gradvis mens maskinen går og pisk til du får en seig marengs. Tilsett noen dråper konditorfarge om ønsket.
  2. Sikt mandelmel, melis og vaniljesukker sammen og vend inn i marengsen til du har en blank og litt flytende masse.
   Tips!

   Det kan være vanskelig å vite om konsistensen er riktig første gang man prøver seg på makroner. Blander man for lite blir de ujevne og harde og blander man for mye flyter de utover. Konsistensen skal være så flytende at røren glatter seg ut etter 30 sekunder.

  3. Ha røren over i en sprøytepose med rund tipp og lag små rundinger på et stekebrett dekket med bakepapir. Dunk brettet i bordet slik at makronen jevnes ut på toppen.
  4. Sett ovnen på 170 °C. La makronen stå i romtemperatur i ca. 40 minutter slik at de får en stiv hinne før steking. Stek i ovnen i 12-14 minutter. Avkjøl på rist.
  5. Pisk romtemperert smør med melis til en glatt krem. Rør inn limesaft og finrevet limeskall. Spe gradvis med fløte til en luftig krem. Ha kremen i en sprøytepose. Blir kremen for myk, kan du legge den i kjøleskapet i 30 minutter.
  6. Sprøyt limekrem på undersiden av en makron og press sammen med en annen.
Tips!

Det kan være lurt å bruke en makronmatte eller tegne opp små rundinger på størrelse med en 5-kroning på et stykke bakepapir, slik at alle makronene blir like store.

Kommentarer

 • Ingvild

  10 måneder siden
  Heisann! Prøver meg på å høre hvor det lille kakefatet på stett er fra? :):)

   (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   10 måneder siden
   Hei Ingvild,

   Vi skal undersøke saken og vil komme tilbake til deg om vi finner ut av det :)

    (0)


 • Elin

  3 år siden
  Hei! Tok en sjangse på en del mer limesaft enn i oppskriften, brukte saft fra en hel lime, og må si at det gjorde seg mot det veldig søte fra selve makronen! Topp mottatt av makronspiserne i familien også ????

   (1)

  • Øyvind , stolt kokk og baker,

   3 år siden
   Hei Elin, Dersom man liker en litt kraftig limekrem, så kan man fint bruke mer lime. MEN husk at en lime kan være forskjellig fra en annen lime, jeg anbefaler derfor å alltid smake til kremen underveis. Takk for tilbakemeldingen :)

    (1)


 • Sissel Støylen

  4 år siden
  Hei Hva er mandelmel? Er der fintmalte mandler?

   (0)

  • Øyvind , stolt kokk og baker,

   4 år siden
   Hei Sissel, Både ja og nei. Mandelmel, som du får kjøpt i butikken, er ofte tørket før den er malt. På den måten er det mindre fuktighet i melet enn dersom du maler mandler selv. Når det kommer til makroner, så bør du bruke et mandelmel som er tørket. Men skal du bake mandelbunn eller tilsvarende, kan du fint male mandler selv. Håper det ga deg svar på spørsmålet ditt?

    (3)


 • Elisabet

  4 år siden
  Hei :) hvor lenge holder makronene seg, og hvordan bør de oppbevares?

   (0)

  • Øyvind , stolt kokk og baker,

   4 år siden
   Hei Elisabet, Makroner holder seg i fem til syv dager, dersom du oppbevarer de i en luftett beholder. Men jeg vil råde deg å fryse de ned, dersom du lager mange, for de er best når de er ferske eller nytint. Lykke til :)

    (0)


 • Lilly

  4 år siden
  Hei! Det hadde vært fint om det står hvordan det skal lages limekremen.

   (8)

  • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

   4 år siden
   Hei Lilly, Beklager, her har et trinn i oppskriften falt ut. Nå skal oppskriften være fullstendig, takk for tilbakemeldingen :)

    (4)

   • Kjell

    2 år siden
    Hva gjør man for å justere konsistensen. Min ble litt for tørr og "toppet" seg i stedenfor å bli glatt på toppen. Og det hjalp ikke med banking på platen. Holder det med noen dråper vann f.eks? Og hva gjør man dersom det blir for tyntflytende

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

     2 år siden
     Hei Kjell,

     Her kan det høres ut som du har hatt i for mye av det tørre. Kan det stemme? Vi anbefaler å ha i litt og litt tørt i marengsen til du får ønsket konsistens. Når det gjelder toppen så lot du røren ligge i 30 sekunder og dunket eventuelt igjen for å se om den ble flatere da? Om det er for mye tørrvare i oppskriften vil ikke massen ''falle sammen'' og bli flat ved dunking i bordet.

     Vi håper du forsøker igjen. God bakst!

      (0)

     • Berit

      5 måneder siden
      Da jeg har mandelallergi, Lurer jeg på om det er mulig å bytte ut mandelmelet? Går det an å bruke f eks rismel? Evt andre alternativer?
      Hilsen Berit

       (0)

      • Victoria

       4 måneder siden
       Jeg er også allergisk mot mandler og jeg bruker havremel i mine, fungerer kjempe bra som en erstatning! :-)

        (0)

      • Annicken , Kokk og kundekonsulent

       5 måneder siden
       Hei Berit,

       Jeg har ikke prøvd dette ut selv så det er vanskelig å si om det går. Anbefaler deg å prøve og gi oss gjerne en tilbakemelding om hvordan resultatet blir:) Lykke til!

        (0)


Det er mye kjærlighet i god mat