Donuts

Donuts

Kommentarer 18
  • Enkel
  • 180 min
Doughnuts er den amerikanske smulteringen og smaker himmelsk. Denne oppskriften er enkel og supergod!

Antall stykker

Ingredienser

60 g TINE Meierismør
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 pakke fersk gjær
11 dl hvetemel
½ ts bakepulver
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
3 stk eggeplommer
2 l nøytral olje , eks. rapsolje

Slik gjør du det

    1. Smelt smør, ha i melk og varm til ca. 37 °C. Rør ut gjæren i melkeblandingen. Rør inn hvetemel, bakepulver, sukker, vaniljesukker og eggeplommer.
    2. Kjør blandingen gjerne i mikser eller kna i 5 minutter til du får en smidig og glatt deig. Tilpass mengde hvetemel slik at deigen ikke blir for fast. Sett til heving under plast i 1 time i romtemperatur.
    3. Kjevl ut deigen til 1/2 cm tykk og stikk ut sirkler med et glass eller utstikkering, ca. 9 cm i diameter. Ta et mindre glass og stikk ut et hull i midten, ca. 3 cm i diameter. Sett til heving 1 time tildekket.
    4. Varm smaksnøytral olje i en kjele. Oljen skal ha en temperatur på 180 °C. Bruser det rundt en tresleiv når du stikker den i oljen er den passe varm.
      Tips!

      Vær veldig forsiktig når du varmer opp olje. Ha gjerne et lokk i nærheten og dekk til med det hvis det begynner å brenne i oljen.

    5. Bruk en tresleiv til å forsiktig legge donuts i oljen slik at den ikke spruter.
    6. Når oljen slutter å boble veldig rundt deigen er den brun på undersiden og klar til å snus og "koke" på andre siden. De skal bli lyst brune på begge sider.
    7. Legg dem på et kjøkkenpapir på en rist slik at oljen kan renne av og avkjøles.
    8. Når donutsene er avkjølt kan du dyppe dem i ulike melisblanding, sjokoladeglasur eller smørkrem.
Tips!

Rull dem i sukker og kanel eller dypp i melisglasur, sjokoladeglasur eller smørkrem

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Thao

    25 dager siden
    Hei er det mulig og sette dem i ovnen isteden for å frytere donuten? Hvor mye grader ville du/dere ha anbefalt da?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      21 dager siden
      Hei Thao.

      Donuts og smultringer må frityrstekes for å få riktig konsistens, så anbefaler deg ikke å steke disse i ovnen :) Hva med å prøve noen andre småkaker som du kan steke i ovnen?

      Kommenter  (0)


  • Else

    4 måneder siden
    Kan de fryses?

    Kommenter  (1)

    • Margrete , Kundekonsulent

      4 måneder siden
      De kan fint fryses - bare pass på at de er pakket godt inn :)

      Kommenter  (0)


  • Anita

    11 måneder siden
    Hei!
    Er det sånn at denne oppskriften gir 25 stykker når det står det eller blir det flere?
    Jeg firedoblet nemlig smultringoppskriften deres når det sto 16 stykker.. stoppet å stikke ut smultringer da jeg var kommet til 180 stk... kunne sikkert lagd over 300 smultringer hadde jeg hatt tid, ork og nok smult..

    Kommenter  (0)

    • Kathrin, Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Anita! Oppskriften er beregnet til 25 stk, ja. Men husk at dette er den amerikanske typen som er en god del større enn de klassiske norske :)

      Kommenter  (0)


  • Mailene

    2 år siden
    Hei. Hva er likhetene mellom smultring og donuts? Jeg har hele tiden trodd at donuts ble stekt i ovn og smultring i smult... Takker for svar.

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Mailene, Det er ingen forskjell på smultring og doughnut er ingenting. Det er samme deig og begge blir fritert i smult. Den største ''forskjellen'' er vel at vi forbinder smultring med den klassiske norske smultringen og dougnut som regel har glasur og fyll :) Ha en fin dag!

      Kommenter  (5)


  • Martine

    2 år siden
    Hei, jeg synes de smakte ganske lite. Er det noe jeg kan gjøre for å få en bedre smak?

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Martine, Så synd at du føler de smaker lite, har du stekt de litt lite kanskje? For å tilsette mer smak kan su ha forskjellige glasuerer og strøssel på :) Håper du føler det smaker mer neste gang og gi oss gjerne en tiblakemelding på resultatet. Lykke til!

      Kommenter  (0)

    • Reg

      1 år siden
      Enig at de smaker lite. De er uten salt, og 3 ss sukker er jo ynkelig lite! Vil forøvrig legge til at det ER forskjell på donuts og smultringer, da norske smultringer er mer kompakte, mens donuts er lyse og luftige - i tillegg til stor smaksforskjell. Må si svarene her provoserer meg litt.

      Kommenter  (4)

      • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

        1 år siden
        Hei Reg, Så leit å se at svarene provoserer deg og det er ikke intensjonen. Det er såpass lite sukker i oppskriften fordi man gjerne har mye glasur og strøssel på som inneholder mye sukker. Forskjellen mellom Smultring og Doghnuts er ikke så stor da det er det samme, bare to forskjellige måter og oppskrifter å lage en ting på :) Ønsker deg en fin dag!

        Kommenter  (0)

        • Anne Mette

          1 år siden
          Skikkelige donuts er jo en gjærdeig. Og skal jo bakes med gjær, ikke bakepulver. Det er forskjell på donuts og smultringer !!

          Kommenter  (1)


  • Anders

    2 år siden
    Disse skal jeg lage til jul men dem er farlige gode som legger seg på ribbeina godt ?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Anders, Helt enig med deg, disse er farlig gode :) Litt ekstra på ribbena hører jula til ;) God bakst!

      Kommenter  (4)


  • Heidi

    2 år siden
    Hei jeg lurte på om det går bra å ha dem i en frytyrkoker?

    Kommenter  (7)

    • Fredrik

      2 år siden
      Om du bruker kjele eller frityr spiller ingen rolle. Jeg selv synes frityr er bedre å bruke i henhold til temperatur.

      Kommenter  (0)

      • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

        2 år siden
        Hei Heidi og Fredrik, Dere kan bruke det dere ønsker :) Lykke til!

        Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat