
Donuts
Enkel•180 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
60 g
-
3 dl
-
1 pakkefersk gjær
-
11 dlhvetemel
-
½ tsbakepulver
-
3 sssukker
-
1 tsvaniljesukker
-
3 stkeggeplommer
-
2 lnøytral olje , eks. rapsolje
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør, ha i melk og varm til ca. 37 °C. Rør ut gjæren i melkeblandingen. Rør inn hvetemel, bakepulver, sukker, vaniljesukker og eggeplommer.
-
2
Kjør blandingen gjerne i mikser eller kna i 5 minutter til du får en smidig og glatt deig. Tilpass mengde hvetemel slik at deigen ikke blir for fast. Sett til heving under plast i 1 time i romtemperatur.
-
3
Kjevl ut deigen til 1/2 cm tykk og stikk ut sirkler med et glass eller utstikkering, ca. 9 cm i diameter. Ta et mindre glass og stikk ut et hull i midten, ca. 3 cm i diameter. Sett til heving 1 time tildekket.
-
4
Varm smaksnøytral olje i en kjele. Oljen skal ha en temperatur på 180 °C. Bruser det rundt en tresleiv når du stikker den i oljen er den passe varm.
Tips
Vær veldig forsiktig når du varmer opp olje. Ha gjerne et lokk i nærheten og dekk til med det hvis det begynner å brenne i oljen.
-
5
Bruk en tresleiv til å forsiktig legge donuts i oljen slik at den ikke spruter.
-
6
Når oljen slutter å boble veldig rundt deigen er den brun på undersiden og klar til å snus og "koke" på andre siden. De skal bli lyst brune på begge sider.
-
7
Legg dem på et kjøkkenpapir på en rist slik at oljen kan renne av og avkjøles.
-
8
Når donutsene er avkjølt kan du dyppe dem i ulike melisblanding, sjokoladeglasur eller smørkrem.