Donuts

Donuts

0
  • Enkel
  • 180 min
Doughnuts er den amerikanske smulteringen og smaker himmelsk. Denne oppskriften er enkel og supergod!

Ingredienser

60 g TINE Meierismør
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 pakke fersk gjær
11 dl hvetemel
½ ts bakepulver
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
3 stk eggeplommer
2 l nøytral olje , eks. rapsolje

Slik gjør du det

    1. Smelt smør, ha i melk og varm til ca. 37 °C. Rør ut gjæren i melkeblandingen. Rør inn hvetemel, bakepulver, sukker, vaniljesukker og eggeplommer.
    2. Kjør blandingen gjerne i mikser eller kna i 5 minutter til du får en smidig og glatt deig. Tilpass mengde hvetemel slik at deigen ikke blir for fast. Sett til heving under plast i 1 time i romtemperatur.
    3. Kjevl ut deigen til 1/2 cm tykk og stikk ut sirkler med et glass eller utstikkering, ca. 9 cm i diameter. Ta et mindre glass og stikk ut et hull i midten, ca. 3 cm i diameter. Sett til heving 1 time tildekket.
    4. Varm smaksnøytral olje i en kjele. Oljen skal ha en temperatur på 180 °C. Bruser det rundt en tresleiv når du stikker den i oljen er den passe varm.
      Tips

      Vær veldig forsiktig når du varmer opp olje. Ha gjerne et lokk i nærheten og dekk til med det hvis det begynner å brenne i oljen.

    5. Bruk en tresleiv til å forsiktig legge donuts i oljen slik at den ikke spruter.
    6. Når oljen slutter å boble veldig rundt deigen er den brun på undersiden og klar til å snus og "koke" på andre siden. De skal bli lyst brune på begge sider.
    7. Legg dem på et kjøkkenpapir på en rist slik at oljen kan renne av og avkjøles.
    8. Når donutsene er avkjølt kan du dyppe dem i ulike melisblanding, sjokoladeglasur eller smørkrem.
Tips

Rull dem i sukker og kanel eller dypp i melisglasur, sjokoladeglasur eller smørkrem

Kommentarer

  • Magnus

    5 dager siden
    Kan man bruke frityrolje? Jeg har hørt om at rapsolje, matolje eller solsikkeolje også kan brukes til frityrsteking.

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 dager siden
      Frityrolje vil funke utmerket. :)

       (0)

    • Naseem

      3 dager siden
      Lenge holder de seg? Og kan de fryses ned?

       (0)

      • Marit , Kokk og Kundekonsulent

        2 dager siden
        Hei Naseem!

        Disse er nok best ferske, og blir nok tørre etter to-tre dager. Men det går fin fint å fryse dem! :)

         (0)


Det er mye kjærlighet i god mat