Cookie shot med melk
Middels•50 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
250 g
-
1 dlbrunt sukker
-
1 ½ dlsukker
-
1 stkeggeplomme
-
2 tsvaniljesukker eller vaniljeekstrakt
-
5 dlhvetemel
-
½ tssalt
-
100 gsjokolade
Fyll
-
100 gmelkesjokolade
-
1 l
Slik gjør du det
-
1
1. Sett ovnen på 220 °C
-
2
Pisk sammen romtemperert smør og sukker. Tilsett eggeplommer og vaniljeekstrakt og rør godt. Bland inn mel og salt. Hakk sjokolade og vend inn. Deigen skal være smuldrete og litt tørr. Bruk gjerne hendene, men ikke overarbeid deigen.
-
3
Avkjøl deigen noe om den er for myk. Trykk den ut i smurte små ildfaste former, både i bunnene og opp langs kantene. Bruk gjerne former med form som små glass. Stek i ovnen i ca. 20 minutter eller til de er gylne. Avkjøl i 10 minutter.
Tips
Pensle innsiden med din favorittsjokolade, mørk, lys eller hvit. Dette er med på å tette koppen og unngå at kjeksen blir myk.
-
4
Smelt sjokolade i vannbad og pensle innsiden av kjekskoppene slik at de blir dekket av et lag sjokolade. Avkjøl helt før de tas ut av formene.
-
5
Fyll kjeks-shots med melk rett før servering.