Cookie shot med melk

Cookie shot med melk

3
  • Middels
  • 50 min
Kjeks-shot, eller Chocolate Chip Cookie Shots er en morsom vri på den klassiske kombinasjonen kjeks og melk. Her serveres nemlig melken i kjeksen!

Ingredienser

Utstyr

Små ildfaste kopper
250 g TINE Meierismør
1 dl brunt sukker
1 ½ dl sukker
1 stk eggeplomme
2 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
5 dl hvetemel
½ ts salt
100 g sjokolade

Fyll

100 g melkesjokolade
1 l Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Slik gjør du det

    1. 1. Sett ovnen på 220 °C
    2. Pisk sammen romtemperert smør og sukker. Tilsett eggeplommer og vaniljeekstrakt og rør godt. Bland inn mel og salt. Hakk sjokolade og vend inn. Deigen skal være smuldrete og litt tørr. Bruk gjerne hendene, men ikke overarbeid deigen.
    3. Avkjøl deigen noe om den er for myk. Trykk den ut i smurte små ildfaste former, både i bunnene og opp langs kantene. Bruk gjerne former med form som små glass. Stek i ovnen i ca. 20 minutter eller til de er gylne. Avkjøl i 10 minutter.
      Tips

      Pensle innsiden med din favorittsjokolade, mørk, lys eller hvit. Dette er med på å tette koppen og unngå at kjeksen blir myk.Pensle innsiden med din favorittsjokolade, mørk, lys eller hvit. Dette er med på å tette koppen og unngå at kjeksen blir myk.

    4. Smelt sjokolade i vannbad og pensle innsiden av kjekskoppene slik at de blir dekket av et lag sjokolade. Avkjøl helt før de tas ut av formene.
    5. Fyll kjeks-shots med melk rett før servering.
Tips

Disse kjekskoppene kan også fylles med yoghurt, sjokolademelk eller is og bær.

Kommentarer

  • Betlehem

    3 år siden
    Går det ann å bruke muffinsformer hvis man ikke har ildfaste kopper?

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat