Blåbærpannekaker med grovt mel

(19)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hjemmelagde pannekaker er alltid populært. Denne oppskriften er med blåbær og grovt mel. Den er enkel å lage, og passer hele familien.

Antall porsjoner

Ingredienser

Pannekaker

50 gTINE Meierismør
1 ½ dlsammalt hvete, fin
1 ½ dlhvetemel
2 tsbakepulver
2 tssukker
½ tssalt
2 dlegg
2 ½ dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller annen melk
150 gblåbær (ferske eller frosne)
1 ssTINE Meierismør til steking

Forslag til servering

300 gKesam® Vanilje (1 beger)
100 gblåbær
10 sslønnesirup

Slik gjør du det

  • Pannekaker

    1. Smelt smør. Bland sammen mel, bakepulver, sukker og salt i en stor bolle. Bland i egg, melk, blåbær og det smeltede smøret.
    2. Visp til du får en klumpefri røre. La røren hvile slik at melet sveller, ca. 20 minutter.
    3. Varm stekepannen og ha i litt smør. Stek på middels varme på begge sider til pannekakene har fått en fin farge. Dryss eventuelt litt blåbær over røren i stekepannen. Røren holder til 8 - 10 pannekaker.
  • Forslag til servering

    1. Server med vaniljekesam og gjerne litt ekstra blåbær. Lønnesirup er også godt til.

Tips:

Dryss gjerne litt blåbær over røren i stekepannen, så blir pannekakene dekorative og ekstra gode. En porsjon gir 8 - 10 pannekaker.

Kommentarer

  Legg til kommentar