Blåbærpannekaker med grovt mel

Blåbærpannekaker med grovt mel

6
  • Enkel
  • 50 min
Hjemmelagde pannekaker er alltid populært. Denne oppskriften er med blåbær og grovt mel. Den er enkel å lage, og passer hele familien.

Ingredienser

Pannekaker

50 g TINE Meierismør
1 ½ dl sammalt hvete, fin
1 ½ dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts sukker
½ ts salt
2 dl egg
2 ½ dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett eller annen melk
150 g blåbær (ferske eller frosne)
1 ss TINE Meierismør til steking

Forslag til servering

300 g Kesam® Vanilje (1 beger)
100 g blåbær
10 ss lønnesirup

Slik gjør du det

    1. Smelt smør. Bland sammen mel, bakepulver, sukker og salt i en stor bolle. Bland i egg, melk, blåbær og det smeltede smøret.
    2. Visp til du får en klumpefri røre. La røren hvile slik at melet sveller, ca. 20 minutter.
    3. Varm stekepannen og ha i litt smør. Stek på middels varme på begge sider til pannekakene har fått en fin farge. Dryss eventuelt litt blåbær over røren i stekepannen. Røren holder til 8 - 10 pannekaker.
  1. Forslag til servering

    1. Server med vaniljekesam og gjerne litt ekstra blåbær. Lønnesirup er også godt til.
      Tips

      Lønnesirup får du i de fleste velassorterte matbutikker.

Tips

Dryss gjerne litt blåbær over røren i stekepannen, så blir pannekakene dekorative og ekstra gode. En porsjon gir 8 - 10 pannekaker.

Kommentarer

  • Jeanette

    4 år siden
    Er det riktig at det står 2dl egg og ikke 2stk egg? Leste feil og bruke to egg, men det ble meget vellykket !

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Jeanette, Det stemmer med 2 dl egg. Det tilsvarer 2 til 4 egg, litt avhengig av hvor store de er. Så det overrasker meg ikke at du fikk vellykkede pannekaker med 2 egg. Tusen takk for tilbakemeldingen :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat