Biscotti

Biscotti

39
 • Enkel
 • 40 min
Oppskrift på biscotti - disse herlige, italienske kjeks med lang holdbarhet. Perfekt til å dyppe i kaffen. Aner vi en ny klassiker blant de syv slagene til jul? Denne oppskriften gir ca. 50 biscotti.

Ingredienser

Hjemmelagde biscotti

150 g grovhakkede mandler
50 g pistasjenøtter
1 ss revet appelsinskall
100 g TINE Meierismør
1 ½ dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 stk egg
3 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver

Slik gjør du det

  1. Når du skal lage biscotti, starter du med å hakke mandlene og pistasjnøtter grovt for hånd eller i maskin. Riv skallet av godt vasket appelsin. Rør smør, sukker og vaniljesukker mykt. Tilsett egget og rør om. Vend i mandler og appelsinskall. Bland hvetemel og bakepulver og arbeid dette inn i deigen. Er deigen klisset tilsetter du litt mer mel.
  2. Del deigen i fire like store biter og trill ut lange, smale lengder. Trykk dem litt flate. Stek midt i ovnen ved 200 °C i ca 15 minutter og avkjøl litt på platen. Ikke skru av stekeovnen, men senk temperaturen til 50°C.
  3. Mens kaken fortsatt er litt varme, skjærer du lengdene på skrå til små biscotti-kaker og legg dem med snittflaten opp. Sett dem tilbake i ovnen og la dem ”tørke” ved 50°C til de er helt tørre og sprø, i ca 45 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar biscotti i en tett boks.
Tips

Lag din egen vri på disse italienske herlighetene ved å  bake inn litt grovhakket sjokolade og/eller bytte ut appelsinskallet med sitronskall.

Kommentarer

 • Lars

  3 år siden
  Denne var skikkelig god!

   (1)

  • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

   3 år siden
   Hei lars, Så bra det falt i smak :) God matlaging videre!

    (2)


Det er mye kjærlighet i god mat