Biscotti
Oppskrift på biscotti - disse herlige, italienske kjeks med lang holdbarhet. Perfekt til å dyppe i kaffen. Aner vi en ny klassiker blant de syv slagene til jul? Denne oppskriften gir ca. 50 biscotti.
Enkel•40 min•1 personer
Ingredienser
Hjemmelagde biscotti
- 150 g grovhakkede mandler
- 50 g pistasjnøtter
- 1 ss revet appelsinskall
- 100 g TINE® Meierismør
- 1.5 dl sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 1 stykk egg
- 3.5 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
Slik gjør du
1
Når du skal lage biscotti, starter du med å hakke mandlene og pistasjnøtter grovt for hånd eller i maskin. Riv skallet av godt vasket appelsin. Rør smør, sukker og vaniljesukker mykt. Tilsett egget og rør om. Vend i mandler og appelsinskall. Bland hvetemel og bakepulver og arbeid dette inn i deigen. Er deigen klisset tilsetter du litt mer mel.
2
Del deigen i fire like store biter og trill ut lange, smale lengder. Trykk dem litt flate. Stek midt i ovnen ved 200 °C i ca 15 minutter og avkjøl litt på platen.
Ikke skru av stekeovnen, men senk temperaturen til 50°C.
3
Mens kaken fortsatt er litt varme, skjærer du lengdene på skrå til små biscotti-kaker og legg dem med snittflaten opp. Sett dem tilbake i ovnen og la dem ”tørke” ved 50°C til de er helt tørre og sprø, i ca 45 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar biscotti i en tett boks.
TipsLag din egen vri på disse italienske herlighetene ved å bake inn litt grovhakket sjokolade og/eller bytte ut appelsinskallet med sitronskall.