Håndkle og blad
Biscotti
(135135)

Biscotti

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på biscotti - disse herlige, italienske kjeks med lang holdbarhet. Perfekt til å dyppe i kaffen. Aner vi en ny klassiker blant de syv slagene til jul? Denne oppskriften gir ca. 50 biscotti.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Hjemmelagde biscotti

150 ggrovhakkede mandler
50 gpistasjenøtter
1 ssrevet appelsinskall
100 gTINE Meierismør
1 ½ dlsukker
2 tsvaniljesukker
1 stkegg
3 ½ dlhvetemel
1 tsbakepulver
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Når du skal lage biscotti, starter du med å hakke mandlene og pistasjnøtter grovt for hånd eller i maskin. Riv skallet av godt vasket appelsin. Rør smør, sukker og vaniljesukker mykt. Tilsett egget og rør om. Vend i mandler og appelsinskall. Bland hvetemel og bakepulver og arbeid dette inn i deigen. Er deigen klisset tilsetter du litt mer mel.
    2. Del deigen i fire like store biter og trill ut lange, smale lengder. Trykk dem litt flate. Stek midt i ovnen ved 200 °C i ca 15 minutter og avkjøl litt på platen. Ikke skru av stekeovnen, men senk temperaturen til 50°C.
    3. Mens kaken fortsatt er litt varme, skjærer du lengdene på skrå til små biscotti-kaker og legg dem med snittflaten opp. Sett dem tilbake i ovnen og la dem ”tørke” ved 50°C til de er helt tørre og sprø, i ca 45 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar biscotti i en tett boks.
Blått hjerte
Tips!

Lag din egen vri på disse italienske herlighetene ved å  bake inn litt grovhakket sjokolade og/eller bytte ut appelsinskallet med sitronskall.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat