Biscotti

Biscotti

42
150
Enkel40 min
Oppskrift på biscotti - disse herlige, italienske kjeks med lang holdbarhet. Perfekt til å dyppe i kaffen. Aner vi en ny klassiker blant de syv slagene til jul? Denne oppskriften gir ca. 50 biscotti.

Ingredienser

Antall porsjoner

Hjemmelagde biscotti

  • 150 g
    grovhakkede mandler
  • 50 g
    pistasjenøtter
  • 1 ss
    revet appelsinskall
  • 100 g
  • 1 ½ dl
    sukker
  • 2 ts
    vaniljesukker
  • 1 stk
    egg
  • 3 ½ dl
    hvetemel
  • 1 ts
    bakepulver

Slik gjør du det

  1. 1

    Når du skal lage biscotti, starter du med å hakke mandlene og pistasjnøtter grovt for hånd eller i maskin. Riv skallet av godt vasket appelsin. Rør smør, sukker og vaniljesukker mykt. Tilsett egget og rør om. Vend i mandler og appelsinskall. Bland hvetemel og bakepulver og arbeid dette inn i deigen. Er deigen klisset tilsetter du litt mer mel.

  2. 2

    Del deigen i fire like store biter og trill ut lange, smale lengder. Trykk dem litt flate. Stek midt i ovnen ved 200 °C i ca 15 minutter og avkjøl litt på platen. Ikke skru av stekeovnen, men senk temperaturen til 50°C.

  3. 3

    Mens kaken fortsatt er litt varme, skjærer du lengdene på skrå til små biscotti-kaker og legg dem med snittflaten opp. Sett dem tilbake i ovnen og la dem ”tørke” ved 50°C til de er helt tørre og sprø, i ca 45 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar biscotti i en tett boks.

Tips

Lag din egen vri på disse italienske herlighetene ved å  bake inn litt grovhakket sjokolade og/eller bytte ut appelsinskallet med sitronskall.

Del denne oppskriften: