Biscotti
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Hjemmelagde biscotti
-
150 ggrovhakkede mandler
-
50 gpistasjenøtter
-
1 ssrevet appelsinskall
-
100 g
-
1 ½ dlsukker
-
2 tsvaniljesukker
-
1 stkegg
-
3 ½ dlhvetemel
-
1 tsbakepulver
Slik gjør du det
-
1
Når du skal lage biscotti, starter du med å hakke mandlene og pistasjnøtter grovt for hånd eller i maskin. Riv skallet av godt vasket appelsin. Rør smør, sukker og vaniljesukker mykt. Tilsett egget og rør om. Vend i mandler og appelsinskall. Bland hvetemel og bakepulver og arbeid dette inn i deigen. Er deigen klisset tilsetter du litt mer mel.
-
2
Del deigen i fire like store biter og trill ut lange, smale lengder. Trykk dem litt flate. Stek midt i ovnen ved 200 °C i ca 15 minutter og avkjøl litt på platen. Ikke skru av stekeovnen, men senk temperaturen til 50°C.
-
3
Mens kaken fortsatt er litt varme, skjærer du lengdene på skrå til små biscotti-kaker og legg dem med snittflaten opp. Sett dem tilbake i ovnen og la dem ”tørke” ved 50°C til de er helt tørre og sprø, i ca 45 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar biscotti i en tett boks.