Biscotti

Biscotti

Kommentarer 39
  • Enkel
  • 40 min
Oppskrift på biscotti - disse herlige, italienske kjeks med lang holdbarhet. Perfekt til å dyppe i kaffen. Aner vi en ny klassiker blant de syv slagene til jul? Denne oppskriften gir ca. 50 biscotti.

Ingredienser

Antall porsjoner

Hjemmelagde biscotti

150 g grovhakkede mandler
50 g pistasjenøtter
1 ss revet appelsinskall
100 g TINE Meierismør
1 ½ dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 stk egg
3 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver

Slik gjør du det

    1. Når du skal lage biscotti, starter du med å hakke mandlene og pistasjnøtter grovt for hånd eller i maskin. Riv skallet av godt vasket appelsin. Rør smør, sukker og vaniljesukker mykt. Tilsett egget og rør om. Vend i mandler og appelsinskall. Bland hvetemel og bakepulver og arbeid dette inn i deigen. Er deigen klisset tilsetter du litt mer mel.
    2. Del deigen i fire like store biter og trill ut lange, smale lengder. Trykk dem litt flate. Stek midt i ovnen ved 200 °C i ca 15 minutter og avkjøl litt på platen. Ikke skru av stekeovnen, men senk temperaturen til 50°C.
    3. Mens kaken fortsatt er litt varme, skjærer du lengdene på skrå til små biscotti-kaker og legg dem med snittflaten opp. Sett dem tilbake i ovnen og la dem ”tørke” ved 50°C til de er helt tørre og sprø, i ca 45 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar biscotti i en tett boks.
Tips!

Lag din egen vri på disse italienske herlighetene ved å  bake inn litt grovhakket sjokolade og/eller bytte ut appelsinskallet med sitronskall.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Lars

    1 år siden
    Denne var skikkelig god!

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei lars, Så bra det falt i smak :) God matlaging videre!

      Kommenter  (2)


  • Kari

    2 år siden
    Hva betyr "snittflaten opp"?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Kari, Snittflaten opp betyr, når du snitter kaken i mindre emner setter du enden der du har delt kaken opp:) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Birgit Alhaug

    3 år siden
    Putt tørka tranebær og mango i deigen, så blir den enda bedre!

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Birgit, Tusen takk for hyggelig innspill og gode tips :)

      Kommenter  (0)


  • Lise BALABANIAN

    3 år siden
    De blir ekstra gode om du pensler de med appelsin saften

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Lise, Takk for godt tips :)

      Kommenter  (0)


  • Emma

    3 år siden
    Sikkert et dumt spørsmål. Men skal skallet være på nøttene eller skal jeg ta det bort? ??

    Kommenter  (34)


  • Reidun Bøen

    3 år siden
    Fantastisk gode, lager nye hele tiden😊😊

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Reidun, Så hyggelig å høre. Tusen takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (0)


  • Anne Lise

    3 år siden
    Helt fantastisk gode, skjønner ikke hvor jeg kan gjemme disse for ikke å spise de opp før jul😊 Må vel bake flere og prøve ut med knust pepperkaker kanskje 😃

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Anne Lise, Så hyggelig tilbakemelding, tusen takk :)

      Kommenter  (0)


  • Kari Gjerstadberget

    3 år siden
    Min favoritt er hakkede aprikoser og hasselbøtter sim ingredienser!

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Kari, Takk for gode innspill til smakstilsetninger :)

      Kommenter  (0)


  • Maryam

    3 år siden
    Hei, Disse blir herlige, og smaker kjempegode, men jeg er ikke hlet sikker om konsistensen. Uansett hvor lenge jeg erbeider deigen, føler jeg at den faller fra hverandre når jeg lager disse "pølsene". Skal det være slikt? Eller gjør jeg noe feil?

    Kommenter  (11)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Maryam, Sånn som du beskriver det, så høres det ut som om at mer hvetemel vil løse utfordringen din. Denne deigen skal være myk i konsistensen, men den skal henge sammen. Bedre lykke neste gang :)

      Kommenter  (1)


  • Karianne

    5 år siden
    Siden mange er så flinke til å kommentere om sin personlige vri på biscottiene følger jeg etter. Byttet ut appelsinskall med skall fra to sitroner og en lime og byttet pistasjen med 50 g tørkede tranebær. Sistnevnte gir et mykere element i kakene. Mmmmm :) Takk for en god grunnoppskrift, Tine!

    Kommenter  (12)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Tusen takk for en god variant! Og takk for hyggelig tilbakemelding. :) Jeg knuser ferdige pepperkaker og har i biscottideigen. Det er også veldig godt. Passer ypperlig til blåmuggost på ostefatet.

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat