Adventskaker

Adventskaker

7
 • Enkel
 • 50 min
Adventskaker er nydelige småkaker som kan minne litt om sjokolade cookies. Med brunt sukker, lyst sirup og kokesjokolade er virkelig dette noe for søtmonsene blant oss. Denne oppskrifter gir ca 25 gode adventskaker.

Ingredienser

100 g TINE Meierismør
1 dl brunt sukker
½ dl lys sirup
1 stk egg
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
2 dl hvetemel
75 g kokesjokolade
50 g mandler (kan droppes)

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 175 °C og finn fram en stekeplate som du dekker med bakepapir.
  2. Start med å vispe meierismøret luftig sammen med sirup og det brune sukkeret. Visp deretter egget inn i blandingen.
  3. Sikt sammen hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, og bland dette inn i deigen.
  4. Grovhakk kokesjokoladen og mandler (kan sløyfes) og tilsett dette til deigen. Rør godt til du får en fast og god deig. Dersom du synes den blir for klissete, bør du sette den kaldt i kjøleskapet i minst 30 minutter så den får hardnet noe.
  5. Bruk to teskjeer og sett deigen i små topper. Disse kakene vil flyte litt utover når du steker dem, så det er viktig at du beregner god plass. Stek adventskakene midt i ovnen i 12-15 minutter til de har fått en fin og gylden farge.
  6. Avkjøl kakene noe på platen før du tar de videre over på rist. Oppbevares i en tett kakeboks.
Tips!

Det kan være lurt å steke en prøvekake først. Dersom du synes den flyter for mye utover, kan du tilsette litt mer hvetemel i deigen før du steker de øvrige kakene.

Kommentarer

 • Elin

  3 år siden
  Hei. Kan disse kakene fryses uten å bli myke?

   (0)

  • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

   3 år siden
   Hei Elin, De fleste kakaer/kjeks blir bløte etter opptining og disse er intet unntak dessverre! Anbefaler deg heller å lage disse rett før du skal bruke dem :) Lykke til!

    (0)


 • Erika

  6 år siden
  Hei! Doblet kakeoppskriften og fikk sprø, gode adventskaker som resultat. Men er holdbarheten like lang som f. eks pepperkaker og serinakaker? Eller er dette en deig man må bake rett før jul?

   (0)

  • Kristine Mangerud, Webredaktør

   6 år siden
   Hei Erika! Disse adventskakene holder seg godt, på lik linje med pepperkaker og serinakaker. Husk å oppbevare dem i en tett boks, bruk bakepapir mellom lokk og boks, da blir det lufttett. Tipper at disse gode kakene uansett får bein å gå på!

    (3)


 • Siri

  6 år siden
  Fulgte oppskriften nøyaktig, men de ble helt tynne nesten som knekk. Var veldig gode og sprøe, men neste dag var de helt myke:( Hva gjør jeg nå? Er det noe jeg kan gjør for å få dem sprø igjen? Skulle jeg egentlig brukt mer mel?

   (0)

  • Oda Smeby Christensen

   6 år siden
   Hei! Når det gjelder melet, kan det være lurt å steke en prøvekake først. Dersom du synes den flyter for mye utover, kan du tilsette litt mer hvetemel i deigen før du steker de øvrige kakene. Hvordan har du oppbevart kakene? Var de helt avkjølte? Jeg ville lagt dem litt på en rist, til de får "tørket" litt. Det har nok kommet til fuktighet.

    (0)


 • Forsker-kokken

  7 år siden
  Enkel og volumene i oppskriften stemmer bra. Jeg hadde i ca 50g kokesjokolade og en neve non-stop (hele). Droppet mandlene.

   (0)


Det er mye kjærlighet i god mat