Én deig - fire slag
Enkel•90 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Grunndeig:
-
750 gTINE® Meierismør , romtemperert
-
1 kghvetemel
-
330 gmelis
Sjakkruter:
-
⅓ porsjongrunndeig
-
2 sskakao
Syltetøykaker:
-
⅓ porsjongrunndeig
-
1 stkegg (1-2 egg etter størrelsen)
-
4 ssfast bringebærsyltetøy
Tyske skiver:
-
⅓ porsjongrunndeig
Riflekjeks:
-
1 porsjongrunndeig
Fyll til Riflekjeks:
-
50 gkokosfett
-
½ platekokesjokolade
-
1 stkegg
-
2 ssmelis
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 175 ˚C. Ta fram flere stekebrett dekket med bakepapir.
Grunndeigen:
-
2
Pisk melis og romtemperert smør hvitt. Bland inn hvetemelet. Elt deigen godt sammen. Del den i tre. Av to av delene kan du lage Tyske skiver og Sjakkruter. I den siste delen blander du 1-2 egg for å lage deilige Syltetøykaker. Sett deigen kjølig i et par timer før du former den. I denne oppskriften har vi latt Riflekjeksen fått en hel grunndeig alene.
Sjakkruter:
-
3
Denne oppskriften gir deg ca 80 sjakkruter. Bland halvparten av denne delen av deigen med 2 ss kakao. Trill ut to hvite og to brune fingertykke pølser. Legg en hvit og en brun pølse på hverandre, legg de fire pølsene inntil hverandre. Trykk lett sammen og skjær i tynne skiver. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 minutter.
Tyske skiver:
-
4
Her trenger du kun grunndeigen slik den er. Trill to pølser. Sett kjølig før du skjærer opp i ca. 1/2 cm tykke skiver. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 minutter.
Syltetøykaker:
-
5
Bland egg(ene) i deigen og elt godt til en smidig deig. La deigen hvile kjølig i ca 1 time. Halvmåner: Kjevle en tynn leiv, ca. 1/4 cm tykk. Stikk ut runde kaker ca. 6 cm i diameter. Legg en klatt tykt syltetøy, gjerne bringebær, på den ene halvdelen av kaken. Brett deigen i to og trykk sammen kanten med en gaffel eller med fingrene. Syltetøyøyne: Kjevle en tynn leiv, ca. ¼ cm tykk. Stikk ut runde kaker, og like mange stukket ut med smultringutstikker. Leg litt syltetøy på de runde leivene, legg over den andre slik at du ser hullet med syltetøy. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 minutter. Kakene skal være lyse og sprø
Riflekjeks:
-
6
Denne oppskriften krever én porsjon grunndeig alene. Sprøyt deigen ut gjennom kakespruter eller kvern med rifleformet skive. Skjær ca 3 cm lange stenger. Legg stengende på bakepapir på stekeplate og stek dem midt i ovnen i ca 10 minutter.
-
7
Smelt kokosfettet og sjokoladen sammen. Avkjøl litt før du rører inn egg og melis. Smør fyll mellom to og to riflekjeks. Oppbevar kjeksene i en tett boks.