Én deig - fire sorter

Én deig - fire slag

15
  • Enkel
  • 90 min
Det er så mye vi skal rekke før jul. Med denne enkle og store grunnoppskriften kan du lage Sjakkruter, Syltetøykaker, og Tyske skiver. Eller bare Riflekjeks. Lettere enn dette blir det ikke.

Ingredienser

Grunndeig:

750 g TINE Meierismør , romtemperert
1 kg hvetemel
330 g melis

Sjakkruter:

⅓ porsjon grunndeig
2 ss kakao

Syltetøykaker:

⅓ porsjon grunndeig
1 stk egg (1-2 egg etter størrelsen)
4 ss fast bringebærsyltetøy

Tyske skiver:

⅓ porsjon grunndeig

Riflekjeks:

1 porsjon grunndeig

Fyll til Riflekjeks:

50 g kokosfett
½ plate kokesjokolade
1 stk egg
2 ss melis

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 ˚C. Ta fram flere stekebrett dekket med bakepapir.
  1. Grunndeigen:

    1. Pisk melis og romtemperert smør hvitt. Bland inn hvetemelet. Elt deigen godt sammen. Del den i tre. Av to av delene kan du lage Tyske skiver og Sjakkruter. I den siste delen blander du 1-2 egg for å lage deilige Syltetøykaker. Sett deigen kjølig i et par timer før du former den. I denne oppskriften har vi latt Riflekjeksen fått en hel grunndeig alene.
  2. Sjakkruter:

    1. Denne oppskriften gir deg ca 80 sjakkruter. Bland halvparten av denne delen av deigen med 2 ss kakao. Trill ut to hvite og to brune fingertykke pølser. Legg en hvit og en brun pølse på hverandre, legg de fire pølsene inntil hverandre. Trykk lett sammen og skjær i tynne skiver. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 minutter.
  3. Tyske skiver:

    1. Her trenger du kun grunndeigen slik den er. Trill to pølser. Sett kjølig før du skjærer opp i ca. 1/2 cm tykke skiver. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 minutter.
  4. Syltetøykaker:

    1. Bland egg(ene) i deigen og elt godt til en smidig deig. La deigen hvile kjølig i ca 1 time. Halvmåner: Kjevle en tynn leiv, ca. 1/4 cm tykk. Stikk ut runde kaker ca. 6 cm i diameter. Legg en klatt tykt syltetøy, gjerne bringebær, på den ene halvdelen av kaken. Brett deigen i to og trykk sammen kanten med en gaffel eller med fingrene. Syltetøyøyne: Kjevle en tynn leiv, ca. ¼ cm tykk. Stikk ut runde kaker, og like mange stukket ut med smultringutstikker. Leg litt syltetøy på de runde leivene, legg over den andre slik at du ser hullet med syltetøy. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 minutter. Kakene skal være lyse og sprø
  5. Riflekjeks:

    1. Denne oppskriften krever én porsjon grunndeig alene. Sprøyt deigen ut gjennom kakespruter eller kvern med rifleformet skive. Skjær ca 3 cm lange stenger. Legg stengende på bakepapir på stekeplate og stek dem midt i ovnen i ca 10 minutter.
    2. Smelt kokosfettet og sjokoladen sammen. Avkjøl litt før du rører inn egg og melis. Smør fyll mellom to og to riflekjeks. Oppbevar kjeksene i en tett boks.
Tips

Pakk inn et knippe av de forskjellige kakene i cellofan og pynt med et pent silkebånd og på 1-2-3 har du en innholdsrik og smakfull gave du kan gi bort!

Kommentarer

  • Helene

    3 år siden
    Nydelige tyske skiver med denne deigen. Hvilte den et par timer i kjøleskap, tok den ut og laget stenger som jeg pakket inn i matpapir. Tok ut én og én som jeg skjærte opp og stekte. Fungerte helt prima!! :)

     (4)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Helene, Så hyggelig å høre at det smakte :) Takk for at du deler ditt tips med oss! God Jul.

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat