Supersaftig sjokokake med vaniljesaus

Supersaftig sjokokake med vaniljesaus

25
  • Enkel
  • 60 min
Her har du oppskriften på en enkel og rask sjokoladekake i langpanne. Med vaniljesaus i røren, blir sjokoladekaken skikkelig saftig, søt og god.

Ingredienser

Utstyr

Langpanne, ca. 30x40 cm
700 g hvetemel
5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
400 g sukker
3 ss kakao
1 l Piano® Vaniljesaus (1 stor kartong)
200 g TINE Meierismør
100 g mørk sjokolade

Til pynt (valgfritt):

100 g non stop
50 g revet mørk sjokolade

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på ca. 30x40 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, sukker og bakekakao.
    3. Smelt smøret. Del opp sjokoladen i biter, og smelt over vannbad.
    4. Hell vaniljesausen i det tørre, og tilsett smør og sjokolade.
    5. Ha røren i langpannen, og stek i ca 40 minutter. Pynt gjerne kaken med non stop eller revet sjokolade.
Tips!

Sjokoladekaken kan med fordel bakes dagen før. Den kan også fryses.

Kommentarer

  • Ann-Christin

    3 måneder siden
    Smaker lite sjokolade synes jeg. Kan man ha i mer sjokolade?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Ann-Christin!

      Du kan prøve å ha i litt mer sjokolade, ellers kan du også prøve denne oppskriften:

      https://www.tine.no/oppskrifter/kaker/krem-og-sjokoladekaker/kines-knallgode-sjokoladekake

       (0)


  • Liv Marit

    2 år siden
    Det var ikke et spørsmål, men et tips ?

     (0)


  • Liv Marit

    2 år siden
    Det går helt fint å bytte ut melet med tilsvarende glutenfritt mel ?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Liv Marit,

      Takk for at du deler dine tips med alle oss :) God bakst videre!

       (0)


  • Mia

    2 år siden
    Skal du smelte smørret og sjokoladen ilag, eller fra hverandre?

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Mia, De smelter du oppi smøret når smøret er smeltet :) Lykke til!

       (0)


  • Åshild

    2 år siden
    Spises sammen med vaniljesaus står det på kommentarer ???

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Åshild, Det stemmer at man også kan ha vaniljekrem ved siden av kaken :) Ha en fin dag!

       (0)


  • Heidi

    3 år siden
    Kan man ha sjokoladekrem på kaka?:-)

     (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Heidi, Du kan fint bruke en sjokoladeglasur på kaken, dersom du ønsker det, men den smaker fortreffelig slik som den er også :)

       (0)


  • Asiyah

    3 år siden
    Hei! Denne kaken virker som å Være veldig god siden jeg elsker vaniljesaus. Jeg har tenkt å bruke denne oppskriften til bursdagskaken til mitt tantebarn. Så jeg lurte på hvordan kan man pynte den? (Glasur, sjokoladekrem) På forhånd takk for svar

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Asiyah, Så hyggelig å høre :) Siden kaken skal spises sammen med vaniljesaus, så blir det mye søl om du bruker krem på kaken. Jeg vil derfor anbefale deg å bruke dryss eller strøssel, slik som på bildet. Lykke til :)

       (0)


  • silje

    4 år siden
    Mener dere bake kakao eller oboy lignende?

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Silje, Med kakao så mener vi enten vanlig kakao eller bakekakao :) Lykke til.

       (2)


  • Lene

    4 år siden
    kan en halvere oppskriften og bruke en liten langpanne? :-)

     (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Lene, Det går fint ann og halvere oppskriften, hvis du har en langpanne som er ca halve størrelsen. Lykke til:)

       (4)


  • silje

    5 år siden
    Denne kaken passer perfekt i en langpanne, ikke en 20*30.... ellers super oppskrift

     (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Silje, Takk for tilbakemeldingen, det har du helt rett i. Vi endrer dette i oppskriften med en gang :) Hyggelig at du likte kaken!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat