Supersaftig sjokokake med vaniljesaus

Supersaftig sjokokake med vaniljesaus

27
  • Enkel
  • 60 min
Her har du oppskriften på en enkel og rask sjokoladekake i langpanne. Med vaniljesaus i røren, blir sjokoladekaken skikkelig saftig, søt og god.

Ingredienser

Utstyr

Langpanne, ca. 30x40 cm
700 g hvetemel
5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
400 g sukker
3 ss kakao
1 l Piano® Vaniljesaus (1 stor kartong)
200 g TINE Meierismør
100 g mørk sjokolade

Til pynt (valgfritt):

100 g non stop
50 g revet mørk sjokolade

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på ca. 30x40 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, sukker og bakekakao.
    3. Smelt smøret. Del opp sjokoladen i biter, og smelt over vannbad.
    4. Hell vaniljesausen i det tørre, og tilsett smør og sjokolade.
    5. Ha røren i langpannen, og stek i ca 40 minutter. Pynt gjerne kaken med non stop eller revet sjokolade.
Tips

Sjokoladekaken kan med fordel bakes dagen før. Den kan også fryses.

Kommentarer

  • Marianne

    23 dager siden
    Skuffende lite sjokoladesmak (fulgte oppskriften til punkt og prikke). Skal du lage kaken, bør du ha på glasur, ble veldig kjedelig med være non-stop...

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      21 dager siden
      Hei Marianne!

      Dette er nok ikke den sjokoladekaken vi har med mest utpreget sjokoladesmak, nei. Om du ønsker en med kraftigere sjokoladesmak, kan jeg anbefale deg å teste ut en av de andre sjokoladeoppskriftene våres! Her har vi et stort utvalg! :) Glasur er det også lov til å ha på om du ønsker! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat