Supersaftig sjokokake med vaniljesaus

Supersaftig sjokokake med vaniljesaus

25
  • Enkel
  • 60 min
Her har du oppskriften på en enkel og rask sjokoladekake i langpanne. Med vaniljesaus i røren, blir sjokoladekaken skikkelig saftig, søt og god.

Ingredienser

Utstyr

Langpanne, ca. 30x40 cm
700 g hvetemel
5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
400 g sukker
3 ss kakao
1 l Piano® Vaniljesaus (1 stor kartong)
200 g TINE Meierismør
100 g mørk sjokolade

Til pynt (valgfritt):

100 g non stop
50 g revet mørk sjokolade

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på ca. 30x40 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, sukker og bakekakao.
    3. Smelt smøret. Del opp sjokoladen i biter, og smelt over vannbad.
    4. Hell vaniljesausen i det tørre, og tilsett smør og sjokolade.
    5. Ha røren i langpannen, og stek i ca 40 minutter. Pynt gjerne kaken med non stop eller revet sjokolade.
Tips

Sjokoladekaken kan med fordel bakes dagen før. Den kan også fryses.

Kommentarer

  • Ann-Christin

    5 måneder siden
    Smaker lite sjokolade synes jeg. Kan man ha i mer sjokolade?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Ann-Christin!

      Du kan prøve å ha i litt mer sjokolade, ellers kan du også prøve denne oppskriften:

      https://www.tine.no/oppskrifter/kaker/krem-og-sjokoladekaker/kines-knallgode-sjokoladekake

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat