Supersaftig sjokokake med vaniljesaus

Supersaftig sjokokake med vaniljesaus

27
  • Enkel
  • 60 min
Her har du oppskriften på en enkel og rask sjokoladekake i langpanne. Med vaniljesaus i røren, blir sjokoladekaken skikkelig saftig, søt og god.

Ingredienser

Utstyr

Langpanne, ca. 30x40 cm
700 g hvetemel
5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
400 g sukker
3 ss kakao
1 l Piano® Vaniljesaus (1 stor kartong)
200 g TINE Meierismør
100 g mørk sjokolade

Til pynt (valgfritt):

100 g non stop
50 g revet mørk sjokolade

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på ca. 30x40 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, sukker og bakekakao.
    3. Smelt smøret. Del opp sjokoladen i biter, og smelt over vannbad.
    4. Hell vaniljesausen i det tørre, og tilsett smør og sjokolade.
    5. Ha røren i langpannen, og stek i ca 40 minutter. Pynt gjerne kaken med non stop eller revet sjokolade.
Tips

Sjokoladekaken kan med fordel bakes dagen før. Den kan også fryses.

Kommentarer

  • Marianne

    4 måneder siden
    Skuffende lite sjokoladesmak (fulgte oppskriften til punkt og prikke). Skal du lage kaken, bør du ha på glasur, ble veldig kjedelig med være non-stop...

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Marianne!

      Dette er nok ikke den sjokoladekaken vi har med mest utpreget sjokoladesmak, nei. Om du ønsker en med kraftigere sjokoladesmak, kan jeg anbefale deg å teste ut en av de andre sjokoladeoppskriftene våres! Her har vi et stort utvalg! :) Glasur er det også lov til å ha på om du ønsker! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat