Supersaftig sjokokake med vaniljesaus

Supersaftig sjokokake med vaniljesaus

Kommentarer 23
  • Enkel
  • 60 min
Her har du oppskriften på en enkel og rask sjokoladekake i langpanne. Med vaniljesaus i røren, blir sjokoladekaken skikkelig saftig, søt og god.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Langpanne, ca. 30x40 cm
700 g hvetemel
5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
400 g sukker
3 ss kakao
1 l Piano® Vaniljesaus (1 stor kartong)
200 g TINE Meierismør
100 g mørk sjokolade

Til pynt (valgfritt):

100 g non stop
50 g revet mørk sjokolade

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på ca. 30x40 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, sukker og bakekakao.
    3. Smelt smøret. Del opp sjokoladen i biter, og smelt over vannbad.
    4. Hell vaniljesausen i det tørre, og tilsett smør og sjokolade.
    5. Ha røren i langpannen, og stek i ca 40 minutter. Pynt gjerne kaken med non stop eller revet sjokolade.
Tips!

Sjokoladekaken kan med fordel bakes dagen før. Den kan også fryses.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Liv Marit

    1 år siden
    Det var ikke et spørsmål, men et tips ?

    Kommenter  (0)


  • Liv Marit

    1 år siden
    Det går helt fint å bytte ut melet med tilsvarende glutenfritt mel ?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Liv Marit,

      Takk for at du deler dine tips med alle oss :) God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Mia

    1 år siden
    Skal du smelte smørret og sjokoladen ilag, eller fra hverandre?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Mia, De smelter du oppi smøret når smøret er smeltet :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Åshild

    2 år siden
    Spises sammen med vaniljesaus står det på kommentarer ???

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Åshild, Det stemmer at man også kan ha vaniljekrem ved siden av kaken :) Ha en fin dag!

      Kommenter  (0)


  • Heidi

    3 år siden
    Kan man ha sjokoladekrem på kaka?:-)

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Heidi, Du kan fint bruke en sjokoladeglasur på kaken, dersom du ønsker det, men den smaker fortreffelig slik som den er også :)

      Kommenter  (0)


  • Asiyah

    3 år siden
    Hei! Denne kaken virker som å Være veldig god siden jeg elsker vaniljesaus. Jeg har tenkt å bruke denne oppskriften til bursdagskaken til mitt tantebarn. Så jeg lurte på hvordan kan man pynte den? (Glasur, sjokoladekrem) På forhånd takk for svar

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Asiyah, Så hyggelig å høre :) Siden kaken skal spises sammen med vaniljesaus, så blir det mye søl om du bruker krem på kaken. Jeg vil derfor anbefale deg å bruke dryss eller strøssel, slik som på bildet. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • silje

    3 år siden
    Mener dere bake kakao eller oboy lignende?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Silje, Med kakao så mener vi enten vanlig kakao eller bakekakao :) Lykke til.

      Kommenter  (2)


  • Lene

    4 år siden
    kan en halvere oppskriften og bruke en liten langpanne? :-)

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Lene, Det går fint ann og halvere oppskriften, hvis du har en langpanne som er ca halve størrelsen. Lykke til:)

      Kommenter  (4)


  • silje

    4 år siden
    Denne kaken passer perfekt i en langpanne, ikke en 20*30.... ellers super oppskrift

    Kommenter  (3)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Silje, Takk for tilbakemeldingen, det har du helt rett i. Vi endrer dette i oppskriften med en gang :) Hyggelig at du likte kaken!

      Kommenter  (0)


  • Elisabeth

    4 år siden
    Er det midt i ovnen?

    Kommenter  (13)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Det stemmer, Elisabeth :)

      Kommenter  (6)


Det er mye kjærlighet i god mat