Lettvint sjokoladekake

Lettvint sjokoladekake

73
  • Enkel
  • 60 min
Alle liker en saftig, god og hjemmelaget sjokoladekake med glasur. Denne enkle oppskriften gir deg en brownie-lignende kake. God fornøyelse!

Ingredienser

Sjokoladekakebunn

100 g TINE Meierismør
3 dl sukker
1 ½ ts vaniljesukker
¼ ts salt
4 ss kakao
1 ½ dl hvetemel
2 stk egg
4 ss mandler eller nøtter, hakket (kan sløyfes)

Sjokoladeglasur

100 g TINE Meierismør
3 ½ dl melis
3 ss kakao
3 ss kaffe
2 ts vaniljesukker

Pynt

1 dl røde cocktailbær , hakkede mandler og melisdryss

Slik gjør du det

    1. Til denne gode sjokoladekaken, trenger du en rundt kakeform, ca. 24 cm i diameter, eller en form med mønster. Sett stekeovnen på 175 °C
  1. Sjokoladekake

    1. Smelt smøret og la det avkjøles. Bland de tørre ingrediensene i en bolle og tilsett deretter smøret og de øvrige våte ingrediensene. Bland alt godt sammen. Hell røren i godt smurt form.
    2. Stek sjokoladekaken på nederste rille i ovnen i ca 30 minutter. Avkjøl kaken litt i formen før du tar den over på en rist.
  2. Glasur til sjokoladekake

    1. Smelt smøret til glasuren i en kjele og tilsett de øvrige ingrediensene. Rør til det blir en glatt og jevn blanding. Fordel det over den avkjølte kaken.
    2. Pynt kaken etter smak, for eksempel med dekorative coctailbær, bringebær eller blåbær og dryss over hakkede mandler. Vaniljeis eller pisket krem smaker nydelig ved siden av nybakt sjokoladekake
Tips!

Bytt gjerne ut cocktailbær med for eksempel ferske bringebær og gi kaken et lett dryss av melis. Nydelig!

Kommentarer

  • Johanne

    2 måneder siden
    Så enkel og så god!

     (0)


  • Jonas

    2 måneder siden
    Dette er jo ikke en kakebunn, men Brownies...

     (0)


  • Anneli

    4 måneder siden
    Hei går det an og lage den uten nøtter?❤️

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Anneli,

      Du kan fint lage denne uten nøttene :) God Bakst!

       (0)


  • Malin

    8 måneder siden
    Jeg har laget denne mange ganger, og ender alltid opp med å lage denne når jeg skal ta med meg en kake noe sted. Sååå god og enkel! Elsker å ta bringebær på toppen :)

     (3)


  • n

    1 år siden
    hadde akurat 2dl igjen med sukker, blir det noe forskjell om jeg tar 2 i stedet for 3dl sukker?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Kaken blir mindre søt og det blir litt mangel på tørre varer i oppskriften. Juster det andre tørre eventuelt litt opp for å få riktig konsistens på røren. Lykke til :)

       (2)


  • Mira

    1 år siden
    Laget i mine øyne en sunnere variant ved å bruke brun sukker og sammalt hvetemel i stedet for hvit sukker og vanlig hvetemel, pluss at jeg tilsatte 1dl rømme og malte mandler. Det ble en suksess!

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Mira,

      Takk for at du deler din variant av Lettvint sjokoladekake med alle oss :) Høres godt ut!

       (1)


  • Weronica

    2 år siden
    Oppskriften er veeeldig liten.. Kaken står nå i ovnen, så venter på sluttresultatet. En 24cm form var altfor stort!

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Weronica,

      Dette er en liten kake, blanding av Brownie/konfektkake på utseende så det blir ikke mye røre i formen :) Håper kaken smakte og god bakst videre!

       (0)


  • May Christin Fjærestad

    2 år siden
    Hei! Skal det ikkje være bakepulver i denne sjokoladekaken? Eg dobblet oppskriften og hadde i 2 ts bakepulver i. Ser veldig bra ut, men har ikkje smakt den.

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei May Christin, Nei, i denne oppskriften er det egg og da trengs det ikke bakepulver, men det skader ikke heller. Håper kaken smakte :)

       (0)

    • Ove

      10 måneder siden
      Med dobbel oppskrift i samme form (24 cm) må vel stekelengde og temperatur også justeres?

       (0)

      • Annicken , Kokk og kundekonsulent

        10 måneder siden
        Hei Ove,

        Steketiden blir nok litt lenger enn det står i oppskriften da ja. Prøv deg fram med 10-15 minutter mer i første omgang og stikk i kaken ofte slik at du ser når kaken er gjennomstekt og ikke blir for stekt. Lykke til :)

         (0)


  • christine

    3 år siden
    Kjempegod kake som jeg har laget flere ganger. Den passer perfekt som en slags konfektkake sammen med feks vaniljeis. Ett tips kan være å ha 1-2 ss vann i røra om den virker litt klumpete :)

     (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Christine, Takk for en hyggelig tilbakemelding og så bra du justerte oppskriften etter ditt behov :) God bakst videre!

       (4)


  • Lise

    3 år siden
    Har dere trippel oppskrift i kaken på bildet? Min ble helt flat i 24 cm form!

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Lise, Nei, det er en enkel oppskrift som er på bildet :) Så synd å høre at kaken ble så tynn, for å få best mulig resultat på bakst er det viktig at alle ingrediensene er någen lunde samme temperatur. Lykke til!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat