Lettvint sjokoladekake
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Sjokoladekakebunn
-
100 g
-
3 dlsukker
-
1 ½ tsvaniljesukker
-
¼ tssalt
-
4 sskakao
-
1 ½ dlhvetemel
-
2 stkegg
-
4 ssmandler eller nøtter, hakket (kan sløyfes)
Sjokoladeglasur
-
100 g
-
3 ½ dlmelis
-
3 sskakao
-
3 sskaffe
-
2 tsvaniljesukker
Pynt
-
1 dlrøde cocktailbær , hakkede mandler og melisdryss
Slik gjør du det
-
1
Til denne gode sjokoladekaken, trenger du en rundt kakeform, ca. 24 cm i diameter, eller en form med mønster. Sett stekeovnen på 175 °C
Sjokoladekake
-
2
Smelt smøret og la det avkjøles. Bland de tørre ingrediensene i en bolle og tilsett deretter smøret og de øvrige våte ingrediensene. Bland alt godt sammen. Hell røren i godt smurt form.
-
3
Stek sjokoladekaken på nederste rille i ovnen i ca 30 minutter. Avkjøl kaken litt i formen før du tar den over på en rist.
Glasur til sjokoladekake
-
4
Smelt smøret til glasuren i en kjele og tilsett de øvrige ingrediensene. Rør til det blir en glatt og jevn blanding. Fordel det over den avkjølte kaken.
-
5
Pynt kaken etter smak, for eksempel med dekorative coctailbær, bringebær eller blåbær og dryss over hakkede mandler. Vaniljeis eller pisket krem smaker nydelig ved siden av nybakt sjokoladekake