Oppskrift på Sommerdrøm
0

Minipavlova - sommerdrøm

(24)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lekre, sprø marengs fylt til randen med fløyelsmyk vaniljekrem og tippet med marinerte jordbær. Oppskriften holder til 15-20 små marengs (mini-pavlova) eller 2 store marengs. La deg friste i sommer!

Antall porsjoner

Ingredienser

Marengs

6 stkeggehviter
2 tshvitvinseddik
4 dlsukker
1 tsmaizena

Fyll

2 dlTINE Kremfløte
3 dlPiano Vaniljekrem

Pynt

300 gjordbær
2 ssmelis
1 stklime

Slik gjør du det

  • Marengs

    1. Skill eggene og visp eggehvitene stive i en ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker og maisennamel og tilsett dette litt etter litt i de stivpiskede mens du fortsatt visper.
    2. Når massen er blank og smidig fordeler du den med to skjeer på stekeplate dekket med bakepapir. Form små reder med en fordypning i midten.
    3. Stek midt i ovnen ved 150 °C i ca 30 minutter og avkjøl på rist.
  • Fyll

    1. Finhakk jordbærene og vend dem i melis, saft og revet skall fra lime. Visp kremfløten og vend den forsiktig inn i vaniljekremen.
    2. Fyll kremen i marengsen like før servering.
  • Pynt

    1. Pynt med jordbær og litt av marinaden. Server desserten straks, ikke la den stå for lenge, da vil marengsen bli seig og våt.

Tips:

Marengsene holder seg lenge om de oppbevares tørt. Har du alltid kremfløte i kjøleskapet eller vaniljekrem tilgjengelig, kan du fort servere en fantastisk dessertkake om uventede gjester dukker opp.

Kommentarer