Sommerdrøm

Minipavlova - sommerdrøm

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 100 min
Lekre, sprø marengs fylt til randen med fløyelsmyk vaniljekrem og tippet med marinerte jordbær. Oppskriften holder til 15-20 små marengs (mini-pavlova) eller 2 store marengs. La deg friste i sommer!

Ingredienser

Antall porsjoner

Marengs

6 stk eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
1 ts maizena

Fyll

2 dl TINE Kremfløte
3 dl Piano Vaniljekrem

Pynt

300 g jordbær
2 ss melis
1 stk lime

Slik gjør du det

    1. Skill eggene og visp eggehvitene stive i en ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker og maisennamel og tilsett dette litt etter litt i de stivpiskede mens du fortsatt visper.
    2. Når massen er blank og smidig fordeler du den med to skjeer på stekeplate dekket med bakepapir. Form små reder med en fordypning i midten.
    3. Stek midt i ovnen ved 150 °C i ca 30 minutter og avkjøl på rist.
  1. Fyll

    1. Finhakk jordbærene og vend dem i melis, saft og revet skall fra lime. Visp kremfløten og vend den forsiktig inn i vaniljekremen.
    2. Fyll kremen i marengsen like før servering.
  2. Pynt

    1. Pynt med jordbær og litt av marinaden. Server desserten straks, ikke la den stå for lenge, da vil marengsen bli seig og våt.
Tips!

Marengsene holder seg lenge om de oppbevares tørt. Har du alltid kremfløte i kjøleskapet eller vaniljekrem tilgjengelig, kan du fort servere en fantastisk dessertkake om uventede gjester dukker opp.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat