Minipavlova - sommerdrøm

Minipavlova - sommerdrøm

2
29
Enkel100 min
Lekre, sprø marengs fylt til randen med fløyelsmyk vaniljekrem og toppet med limemarinerte jordbær. 

Ingredienser

Antall stykker

Marengs

  • 6 stk
    eggehviter
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 4 dl
    sukker
  • 1 ts
    HOFF Potetmel

Fyll

Pynt

  • 300 g
    jordbær
  • 2 ss
    melis
  • 1 stk
    lime

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 100 °C.

  2. 2

    Skill eggene og visp eggehvitene stive i en ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker og potetmel og tilsett dette litt etter litt i de stivpiskede mens du fortsatt visper.

  3. 3

    Når massen er blank og smidig fordeler du den med to skjeer på stekeplate dekket med bakepapir. Form små reder med en fordypning i midten. Stek nederst i ovnen i 75-80 minutter og avkjøl på rist.

    Tips

    Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 

Fyll

  1. 4

    Finhakk jordbærene og vend dem i melis, saft og revet skall fra lime. Visp kremfløten og vend den forsiktig inn i vaniljekremen.

    Tips

    I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.

  2. 5

    Fyll kremen i marengsen like før servering.

Pynt

  1. 6

    Pynt med jordbær og litt av marinaden. Server desserten straks, ikke la den stå for lenge, da vil marengsen bli seig og våt.

Tips

Marengsene holder seg lenge om de oppbevares tørt. Har du alltid kremfløte i kjøleskapet eller vaniljekrem tilgjengelig, kan du fort servere en fantastisk dessertkake om uventede gjester dukker opp.

Del denne oppskriften: