
Minipavlova - sommerdrøm
Enkel•100 min80 min
Ingredienser
Antall stykker
Marengs
-
6 stkeggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
1 tsHOFF Potetmel
Fyll
-
2 dl
-
3 dl
Pynt
-
300 gjordbær
-
2 ssmelis
-
1 stklime
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 100 °C.
-
2
Skill eggene og visp eggehvitene stive i en ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker og potetmel og tilsett dette litt etter litt i de stivpiskede mens du fortsatt visper.
-
3
Når massen er blank og smidig fordeler du den med to skjeer på stekeplate dekket med bakepapir. Form små reder med en fordypning i midten. Stek nederst i ovnen i 75-80 minutter og avkjøl på rist.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
Fyll
-
4
Finhakk jordbærene og vend dem i melis, saft og revet skall fra lime. Visp kremfløten og vend den forsiktig inn i vaniljekremen.
Tips
I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.
-
5
Fyll kremen i marengsen like før servering.
Pynt
-
6
Pynt med jordbær og litt av marinaden. Server desserten straks, ikke la den stå for lenge, da vil marengsen bli seig og våt.