Minipavlova - sommerdrøm
Enkel•100 min90 min
Ingredienser
Antall stykker
Marengs
-
6 stkeggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
1 tspotetmel
Fyll
-
2 dl
-
3 dl
Pynt
-
300 gjordbær
-
2 ssmelis
-
1 stklime
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 100 °C. Når du lager marengsbunn, bør du bruke over- og undervarme på stekeovnen.
-
2
Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.
-
3
Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig. Fordel den med to skjeer på stekeplate dekket med bakepapir. Form små reder med en fordypning i midten. Stek nederst i ovnen i ca. 90 minutter. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
-
4
Avkjøl marengsbunnene.
Fyll
-
5
Finhakk jordbærene og vend dem i melis, saft og revet skall fra lime. Visp kremfløten. Rør romtemperert vaniljekrem glatt og bland forsiktig inn i kremen.
Tips
I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.
-
6
Fyll kremen i marengsen like før servering.
Pynt
-
7
Pynt med jordbær og litt av marinaden. Server desserten straks, ikke la den stå for lenge, da vil marengsen bli seig og våt.