Sjokoladekake på mandelbunn

Sjokoladekake på mandelbunn

1
 • Enkel
 • 60 min
Kakemonser finnes i alle aldre, størrelser og varianter. Her er oppskrift på en skikkelig kosekake som kan forberedes og oppbevares i kjøleskapet. I denne herlige sjokoladekaken, bruker vi en bunn laget av mandler, eggehviter og sukker. oppen består av en helt fantastisk karamellkrem og kaken er helt glutenfri. Server kaken gjerne sammen med pisket krem og pynt med friske bær eller frukt på toppen.

Ingredienser

Mandelbunn

150 g skåldede mandler
4 stk eggehviter
2 dl sukker
1 ss kakao

Karamellkrem

2 dl TINE Kremfløte
1 dl sukker
½ dl sirup
1 ss kakao
2 ts vaniljesukker

Forslag til pynt

1 stk nektarin , delt i skiver
½ dl rips

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 175°C. Kjør mandlene i en mikser til du får nærmest mandelmel. Pisk eggehviter til stivt skum i en annen bolle. Tilsett litt og litt sukker om gangen mens du pisker hvitene. Bland mandler smamen med kakeo og vend dette inn i de stivpiskede eggehvitene.
  2. Fordel røren i en smurt form på ca 24 cm i diameter. Stek mandelbunnen på nederste rille i ovnen i ca 40 minutter.
 1. Karamellkrem

  1. Bland kremfløte, sukker, sirup og kakao i en vid kjele. La det koke til det begynner å tykne litt, ca 15 minutter. Tilsett deretter vaniljesukker og la det avkjøles.
  2. Fordel kremen over kaken, som du lar avkjøles deretter i kjøleskapet. Før servering pynter du kaken med nektariner i båter og klarser med rips. Server gjerne med pisket krem ved siden av.
Tips

Bytt gjerne ut mandler helt eller delvis med hasselnøtter i bunnen hvis du ønsker en mer intens smak!

Kommentarer

 • Solveig

  7 år siden
  Bunnen var veldig god, men glasuren ble for søt. Savnet noe salt. Kanskje hadde det blitt bedre med litt smør i glasuren.

   (2)


Det er mye kjærlighet i god mat