Sjokoladekake med gløgglasur

Sjokoladekake med gløgglasur

3
8
Enkel60 min
En sjokoladekake kan like godt serveres i advents- og juletiden. Denne deilige kaken har jo nemlig en litt spesiell vri; en glasur med smak av gløgg.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    egg
  • 3 dl
    sukker
  • 125 g
  • 1 ½ dl
    sterk kaffe (gjerne espresso)
  • 1 dl
    kakao
  • 2 dl
    hvetemel
  • 2 ts
    bakepulver

Glasur:

  • 2 ½ dl
    melis
  • 75 g
  • 1 stk
    egg
  • 3 ss
    gløgg eller vingløgg

Garnering:

  • 1 stk
    pasjonsfruktpulp eller annen frukt

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen til 175 °C. Til denne sjokoladekaken trenger du en stjerneform eller rund springform, ca 24 cm i diameter.

  2. 2

    Visp egg og sukker til en lett og luftig eggedosis. Smelt smør og bland det med kaffen og kakao. Bland sammen mel og bakepulver. Deretter blander du den avkjølte smørblandingen og mel-/bakepulverblandingen vekselsvis inn i eggedosisen. Rør til det blir en glatt og fin deig.

  3. 3

    Hell sjokoladedeigen i smurt form og stek på nederste rille i ovnen i ca 40 minutter. Avkjøl kaken på rist.

Glasuren:

  1. 4

    Bland sammen alt til glasuren. Visp den glatt med en mikser.

  2. 5

    Fordel glasuren over den avkjølte kaken. Pynt med frukt eller bær som er tilgjenglig denne sesongen og avslutt med å rive litt hvit sjokolade eller drysse over melis eller kokos.

Tips

Dryss over litt kokos, siktet melis eller revet hvit sjokolade for å få et vakkert snøaktig utseende på kaken. Pynt med litt frisk frukt i midten.

Del denne oppskriften: