Sjokoladekake med gløgglasur

Sjokoladekake med gløgglasur

3
 • Enkel
 • 60 min
En sjokoladekake kan like godt serveres i advents- og juletiden. Denne deilige kaken har jo nemlig en litt spesiell vri; en glasur med smak av gløgg.

Ingredienser

4 stk egg
3 dl sukker
125 g TINE Meierismør
1 ½ dl sterk kaffe (gjerne espresso)
1 dl kakao
2 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Glasur:

2 ½ dl melis
75 g mykt TINE Meierismør
1 stk egg
3 ss gløgg eller vingløgg

Garnering:

1 stk pasjonsfruktpulp eller annen frukt

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen til 175 °C. Til denne sjokoladekaken trenger du en stjerneform eller rund springform, ca 24 cm i diameter.
  2. Visp egg og sukker til en lett og luftig eggedosis. Smelt smør og bland det med kaffen og kakao. Bland sammen mel og bakepulver. Deretter blander du den avkjølte smørblandingen og mel-/bakepulverblandingen vekselsvis inn i eggedosisen. Rør til det blir en glatt og fin deig.
  3. Hell sjokoladedeigen i smurt form og stek på nederste rille i ovnen i ca 40 minutter. Avkjøl kaken på rist.
 1. Glasuren:

  1. Bland sammen alt til glasuren. Visp den glatt med en mikser.
  2. Fordel glasuren over den avkjølte kaken. Pynt med frukt eller bær som er tilgjenglig denne sesongen og avslutt med å rive litt hvit sjokolade eller drysse over melis eller kokos.
Tips

Dryss over litt kokos, siktet melis eller revet hvit sjokolade for å få et vakkert snøaktig utseende på kaken. Pynt med litt frisk frukt i midten.

Kommentarer

 • Mari

  7 år siden
  Skal kanskje være kakao i glasuren óg? Iallefall dersom oppskriften skal samsvare med bildet...

   (0)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   7 år siden
   Hei Mari. Takk for kommentaren din! Oppskriften til denne kaken har vår matfaglige seniorrådgiver, Mette, laget sammen med Aase Dotterud i Allers til et julebilag de hadde for et par år siden. Jeg har selv ikke rukket å lage den ennå, men har sjekket med kildedokumentet vårt og der står det heller ingenting om kakao i glasuren. Her er det den mørke gløggen som setter fargen på glasuren, vil jeg tro. Men - bare for å være på den helt sikre siden - skal jeg dobbeltsjekke med de to dyktige kvinnene som står bak denne herligheten!

    (0)

   • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

    7 år siden
    Hei igjen, Mari. Nå har jeg sjekket med Mette og hun husket ikke helt om de også hadde litt kakao i glasuren, men som hun sier så kan man gjerne tilsette ca 2 ss kakaopulver for å sikre at de får et godt sjokoladepreg i toppingen. Ha en fortsatt fin dag!

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat