Sjokoladekake med bringebær

Sjokoladekake med bringebær

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 60 min
Oppskrift på en fantastisk god kake med deilig smak av appelsin og bringebær. Absolutt kakebordets midtpunkt. Litt krem eller god is kan serveres til. Oppskriften gir ca 12-14 stykker.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sjokoladekake

250 g TINE Meierismør
200 g mørk sjokolade
200 g appelsinmarmelade
2 ¼ dl sukker
5 stk egg
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Pynt

250 g bringebær
2 stilker frisk mynte
2 ss melis

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smelt smøret. Bryt sjokoladen i biter og smelt den under omrøring i smøret.
    3. Skill eggene. Bland marmelade, sukker og eggeplommer i sjokoladen. Rør inn hvetemel og bakepulver.
    4. Pisk eggehvitene stive og bland dem forsiktig inn i sjokoladerøren.
    5. Kle en rund form på ca 24 i diameter med bakepapir. Hell røren i formen og stek kaken i 30 minutter på nederste rille i ovnen. Kjenn med en kakenål om den er ferdig stekt.
  1. Pynt

    1. Avkjøl og pynt med bær, mynteblader og et melisdryss.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat