Oppskrift på sjokoladekake med bringebær
0

Sjokoladekake med bringebær

(40)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på en fantastisk god kake med deilig smak av appelsin og bringebær. Absolutt kakebordets midtpunkt. Litt krem eller god is kan serveres til. Oppskriften gir ca 12-14 stykker.

Antall porsjoner

Ingredienser

Sjokoladekake

250 gTINE Meierismør
200 gmørk sjokolade
200 gappelsinmarmelade
2 ¼ dlsukker
5 stkegg
4 dlhvetemel
1 tsbakepulver

Pynt

250 gbringebær
Littmynteblad
Littmelis

Slik gjør du det

  • Sjokoladekake

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smelt smøret. Bryt sjokoladen i biter og smelt den under omrøring i smøret.
    3. Skill eggene. Bland marmelade, sukker og eggeplommer i sjokoladen. Rør inn hvetemel og bakepulver.
    4. Pisk eggehvitene stive og bland dem forsiktig inn i sjokoladerøren.
    5. Kle en rund form på ca 24 i diameter med bakepapir. Hell røren i formen og stek kaken i 30 minutter på nederste rille i ovnen. Kjenn med en kakenål om den er ferdig stekt.
  • Pynt

    1. Avkjøl og pynt med bær, mynteblader og et melisdryss.

Kommentarer