Sjokoladebløtkake

Sjokoladebløtkake

33
  • Middels
  • 90 min
  • 40 min
Sjokoladebløtkake med vaniljefyll og kokos er en kake for sjokoladeelskere. Denne oppskriften kommer du til å elske!

Ingredienser

Utstyr

Springform på 22 cm

Kakebunn

5 stk egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
2 ss kakao
1 ss potetmel
1 ts bakepulver

Fyll

1 dl Piano® Original Vaniljekrem
2 dl bringebærsyltetøy
4 dl jordbærsyltetøy

Til pynt

3 dl TINE Kremfløte
2 ts sukker
2 dl kokosmasse , gjerne flak
2 dl blåbær
2 dl bringebær

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 160 °C. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel, kakao, potetmel og bakepulver og vend forsiktig inn i røren.
    2. Hell røren i en smurt og melet springform på 22 cm i diameter og stek nederst i ovnen i ca. 40 minutter eller til gjennomstekt.
    3. Hvelv formen over på en rist og la stå opp ned til kaken er avkjølt. Fjern formen og del kaken i tre lag på langs.
  1. Fyll:

    1. Legg en kakedel på et fat, spre halvparten av syltetøyet utover, topp med halvparten av vaniljekremen og legg bringebær på toppen. Legg en kakedel på toppen og gjenta lagene med syltetøy, vaniljekrem og bringebær. Topp med siste kakedel.
      Tips!

      Når du fyller en bløtkake, er det lurt å legge fyllet fra midten og utover slik at det blir mindre fyll mot kanten. Når du legger på neste lag kan du presse lett ned i midten slik at fyllet presses ut og jevner seg ut uten å renne over kanten.

  2. Til pynt

    1. Pisk kremfløte og sukker til stiv krem og fordel utover kaken. Pynt med kokosflak, blåbær og bringebær.
Tips!

Det er bare å slippe fantasien løs når det kommer til pynting av bløtkake. Legg pynten i system eller morsomt kaos ettersom hva slags humør du er i. Godt blir det uansett.

Kommentarer

  • marte

    2 måneder siden
    hei, kul kake

     (0)


  • lola

    2 måneder siden
    supert

     (1)


  • loli

    2 måneder siden
    best

     (1)


  • nino

    2 måneder siden
    super oppskrift

     (1)


  • Jacqueline

    8 måneder siden
    Hei, jeg ønsker å lage denne kaken i en langpanne form. Skal jeg følge samme oppskrift eller må jeg legge til mer?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Jacquline,

      Om du skal lage denne i langpanne, anbefales det å legge på en halv oppskrift til :)

      Lykke til!

       (0)


  • Rebin Mohammadi

    10 måneder siden
    Hei, lurte bare på om faktisk trenger melk til kaken?? Har hørt at folk sier at man burde bruke melk når man lager kake.

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Robin,

      Det er alltid godt med ett glass melk til kake :)

       (1)


  • Jens

    2 år siden
    En ny favoritt

     (1)


  • Kokken Tor

    2 år siden
    Nyydelig

     (1)


  • ANNE

    2 år siden
    Hei. Lurer på om det går å fryse bunnen ?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Det går helt fint å fryse bunnen, Anne :) God bakst!

       (1)


  • Tora

    2 år siden
    Hei! Går det an å lage denne kaka med glutenfritt mel?

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Tora, Det skal gå helt fint, bruk samme mel mengde som er oppgitt i oppskriften :) Lykke til og god bakst!

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat