Sjokoladebløtkake

Sjokoladebløtkake

Kommentarer 29
  • Middels
  • 90 min
  • 40 min
Sjokoladebløtkake med vaniljefyll og kokos er en kake for sjokoladeelskere. Denne oppskriften kommer du til å elske!

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Springform på 22 cm

Kakebunn

5 stk egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
2 ss kakao
1 ss potetmel
1 ts bakepulver

Fyll

1 dl Piano® Original Vaniljekrem
2 dl bringebærsyltetøy
4 dl jordbærsyltetøy

Til pynt

3 dl TINE Kremfløte
2 ts sukker
2 dl kokosmasse , gjerne flak
2 dl blåbær
2 dl bringebær

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 160 °C. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel, kakao, potetmel og bakepulver og vend forsiktig inn i røren.
    2. Hell røren i en smurt og melet springform på 22 cm i diameter og stek nederst i ovnen i ca. 40 minutter eller til gjennomstekt.
    3. Hvelv formen over på en rist og la stå opp ned til kaken er avkjølt. Fjern formen og del kaken i tre lag på langs.
  1. Fyll:

    1. Legg en kakedel på et fat, spre halvparten av syltetøyet utover, topp med halvparten av vaniljekremen og legg bringebær på toppen. Legg en kakedel på toppen og gjenta lagene med syltetøy, vaniljekrem og bringebær. Topp med siste kakedel.
      Tips!

      Når du fyller en bløtkake, er det lurt å legge fyllet fra midten og utover slik at det blir mindre fyll mot kanten. Når du legger på neste lag kan du presse lett ned i midten slik at fyllet presses ut og jevner seg ut uten å renne over kanten.

  2. Til pynt

    1. Pisk kremfløte og sukker til stiv krem og fordel utover kaken. Pynt med kokosflak, blåbær og bringebær.
Tips!

Det er bare å slippe fantasien løs når det kommer til pynting av bløtkake. Legg pynten i system eller morsomt kaos ettersom hva slags humør du er i. Godt blir det uansett.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Jacqueline

    2 måneder siden
    Hei, jeg ønsker å lage denne kaken i en langpanne form. Skal jeg følge samme oppskrift eller må jeg legge til mer?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Jacquline,

      Om du skal lage denne i langpanne, anbefales det å legge på en halv oppskrift til :)

      Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Rebin Mohammadi

    3 måneder siden
    Hei, lurte bare på om faktisk trenger melk til kaken?? Har hørt at folk sier at man burde bruke melk når man lager kake.

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Robin,

      Det er alltid godt med ett glass melk til kake :)

      Kommenter  (1)


  • Jens

    12 måneder siden
    En ny favoritt

    Kommenter  (1)


  • Kokken Tor

    12 måneder siden
    Nyydelig

    Kommenter  (1)


  • ANNE

    1 år siden
    Hei. Lurer på om det går å fryse bunnen ?

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Det går helt fint å fryse bunnen, Anne :) God bakst!

      Kommenter  (1)


  • Tora

    2 år siden
    Hei! Går det an å lage denne kaka med glutenfritt mel?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Tora, Det skal gå helt fint, bruk samme mel mengde som er oppgitt i oppskriften :) Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (1)


  • Synnøve

    2 år siden
    En veldig god variant av denne kaken kan lages med å bruke romkrem inni (rørt sammen med litt krem), bruk litt mer enn en boks fløte på toppen og strø over en plate kokesjokolade som er hakket i biter.

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Synnøve Takk for at du deler tipset ditt med oss, dette høres veldig godt ut :) God bakst videre!

      Kommenter  (1)

    • Gina

      2 måneder siden
      Takk for tipset

      Kommenter  (1)


  • Felicia

    3 år siden
    Hei, eg lure på om det skal ikkje vere smør i kaken?

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Felicia, I denne oppskriften skal det ikke være smør, men dersom du ønsker mer smak på kaken, så kan du smelte 50 gram smør og røre i røren før du har den i kakeformen og steker den :)

      Kommenter  (2)


  • Anonymous

    3 år siden
    Dette var en veldig skuffende opskrift, det var rett og slett umulig å lage 3 deler av den lille kaken. Jeg ville anbefale å finde en annen oppskirft!!!

    Kommenter  (5)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei, Denne oppskriften har jeg bakt selv flere ganger, og selv med 24 cm springform, så har kaken blitt høy og fin. Det er veldig viktig at eggedosisen piskes skikkelig stiv og at man har i bakepulveret. Dersom du gjorde begge delene, så kan det være at bakepulveret var gått ut på dato og mistet bakeegenskapene sine. Håper du gir oppskriften en ny sjanse :)

      Kommenter  (4)

    • Oscar

      2 år siden
      Hei, jeg er 12 år og jeg laget denne kaken uten problemer.

      Kommenter  (3)

      • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

        2 år siden
        Hei Oscar, Så hyggelig å høre at oppskriftene er lette å forstå :) Fortsett å bak gode kaker, det tror jeg mange i familien setter pris på!

        Kommenter  (0)


  • Marina

    4 år siden
    Tusen takk for den fantastiske oppskriften! Jeg er skikkelig fornoyd med resultat)))

    Kommenter  (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Marina, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat