Sjørøverskute

Sjørøverskute

39
  • Utfordrende
  • 80 min
Poden har bursdag og små bursdagsbarn har gjerne sterke ønsker til både bursdagsselskapet, men også bursdagskaken. Her er oppskrift på en skikkelig kul sjokoladekake bygget sammen som en skummel sjørøverskute. Perfekt for små bursdagspirater som krever at foreldrene stiller opp med en sjørøverkake... eller må gå planken. Ship o'hoy og gratulerer med dagen!

Ingredienser

Bursdags-sjokoladekake

400 g TINE Meierismør
5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
6 ss kakao
5 dl sukker
5 stk egg
10 dl hvetemel
1 ts salt
2 ts bakepulver

Sjokoladesmørkrem som glasur

375 g TINE Meierismør
200 g melis
1 plate kokesjokolade
4 ss kakao
1 ss vaniljesukker

Pynt

20 stk godterier (smågodt, seigmenn, engelsk konfekt, pinner, non stop)

Til

1 pakke Piano® Rød Gelé

Slik gjør du det

    1. Du trenger en langpanne, 30 x 40 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smelt smør og ha i en bolle samme med melk. Tilsett kakao, sukker, egg, hvetemel, salt og bakepulver. Visp alt lett sammen og hell røren i bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i ovnen i 35-45 minutter og avkjøl.
  1. Sjokoladesmørkrem

    1. Bland romtemperert smør med melis og rør til smørkrem. Smelt sjokoladen og ha den i. Rør inn kakao og smak til med vaniljesukker.
  2. Montering av piratskuta

    1. Del kaken som skissert i diagrammet:
      Diagram Sjørøverskute
    2. Del kaken i 3 deler: 1, 2 og 3. Skjær av 2 trekanter:a og b, og en 5 cm lang bit - c - bakerst på del 1.
    3. Skjær av 2 trekanter på del 2 (d og e) og legg del 2 oppå del 1 slik at de rette kantene bak er rett over hverandre. Dekk med sjokoladekrem. Dette er skroget på båten.
    4. Legg trekantene a og b sammen på baugen. Sett del c bakerst på skuta. Skjær en bit av del 3. Lim den med krem og sett den oppå del c. Dette blir styrehuset.
    5. Renskjær kaken i "baugen" før du dekker hele hele skuta med et tykt lag deilig sjokoladesmørkrem. Pynt skuta som på bildet. Anrett geleen som "sjø" rundt båten. Tips: Smågodt-krokodiller gjør sjøen ekstra "farlig"...
Tips!

Her kan du gjerne variere med ulike typer kakebunn. Velg den som barnet liker aller best!

Kommentarer

  • Laila

    7 måneder siden
    Jeg har laget denne flere ganger med stor suksess. Guttungen har bursdag i morgen og ønsker seg denne kaken, men vi har flyttet og nå når jeg skulle bake oppdaget jeg at langpannen er større, den er 35*40. (Ellers så har jeg en på 26*39). Hva må jeg gange oppskriften med for å bake den i den på 35*40? Eller går det fint og bruke oppskriften som den er, så blir den bare litt tynnere..? Eller ville dere bakt den i den mindre formen?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Laila!

      Beklager at vi ikke fikk hjulpet deg i tide. Håper kaken ble en suksess selv om det var litt annderledes størrelse på langpanna. :)

       (0)


  • Ida

    9 måneder siden
    Hei! Kan helmelk byttes ut med lettmelk i denne oppskriften? :)

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Du kan fint bytte til Lettmelk i denne oppskriften om du ønsker det, Ida :)

       (0)


  • Ina

    3 år siden
    Hei:) Kan kaken lages klar to dager i forveien uten at den blir tørr? Mener å ha lest at sjokoladekake fint kan oppbevares i kjøleskap i en uke og fortsatt være like god.:) Mvh Ina

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei ina, Den kan du fint bake to dager i forveien hvis den står kjølig og godt plastret inn, men vil ikke abefale å lage den en uke før. Kake er alltid best ferskt :) Lykke til!

       (2)


  • Silje

    3 år siden
    Kan kaken lages og pyntes dagen før, eller blir den tørr?

     (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Silje, Dersom du dynker kaken godt og pakker den godt inn i plast, så kan den fint lages dagen før og stå i kjøleskapet over natten, uten at den blir for tørr. Lykke til :)

       (0)


  • Anne Cathrine

    3 år siden
    Hvor finner jeg oppskriften til sjokoladekaketoget?

     (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Anne Cathrine, Litt usikker på hvilket sjokoladekaketog du tenker på?

       (0)


  • Marthe

    3 år siden
    Hva menes med 1 plate kokesjokolade? Stor eller liten?

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Marthe, Men en plate kokesjokolade så mener vi 100 grams plate. Lykke til :)

       (0)


  • Kristin

    5 år siden
    Veldig viktig at smøret er romtemperert til glasuren, da får den god konsistens, og smuldrer ikke kaken med at den blir for hard :-)

     (7)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Takk for godt tips, Kristin :)

       (0)


  • victoria

    5 år siden
    prøvd meg to ganger, kutter opp kakebunnen etter målene,men glasuren for hele kaken til å dette ifra hveradre og smuldrer opp kakebunnen så litt vanskelig å lage skute etter det

     (11)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Victoria, Det var veldig leit å høre. Det er veldig kjedelig når kaken blir ødelagt. Glasuren skal egentlig fungere som lim, og støtte opp skuta. Det kan hende at glasuren er litt for varm og flytende. Sjokoladekaken må også være helt avkjølt før den skjæres opp. Et tips er å sette både kaken og glasuren litt i kjøleskapet før du begynner å skjære i kaken og sette sammen skuta. Om du prøver kaken igjen, ønsker jeg deg masse lykke til. Alle gode ting er tre :)

       (0)


  • victoria

    5 år siden
    hvor mange porsjoner i en kake?

     (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Victoria, Skuta lages av en langpanne med sjokoladekake, som gir deg ca. 30 porsjonsbiter. Om barna er veldig glad i sjokoladekake, spiser de fort to kakestykker hver seg, og jeg vil anta at kaken holder til 15 barn. God baking!

       (0)


  • Christine

    5 år siden
    Veldig bra! Saftig og god sjokoladekake!

     (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Christine, Så hyggelig å høre, takk for tilbakemelding. God helg :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat