Sjørøverskute

Sjørøverskute

Kommentarer 37
  • Utfordrende
  • 80 min
Poden har bursdag og små bursdagsbarn har gjerne sterke ønsker til både bursdagsselskapet, men også bursdagskaken. Her er oppskrift på en skikkelig kul sjokoladekake bygget sammen som en skummel sjørøverskute. Perfekt for små bursdagspirater som krever at foreldrene stiller opp med en sjørøverkake... eller må gå planken. Ship o'hoy og gratulerer med dagen!

Antall porsjoner

Ingredienser

Bursdags-sjokoladekake

400 g TINE Meierismør
5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
6 ss kakao
5 dl sukker
5 stk egg
10 dl hvetemel
1 ts salt
2 ts bakepulver

Sjokoladesmørkrem som glasur

375 g TINE Meierismør
200 g melis
1 plate kokesjokolade
4 ss kakao
1 ss vaniljesukker

Pynt

20 stk godterier (smågodt, seigmenn, engelsk konfekt, pinner, non stop)

Til

1 pakke Piano® Rød Gelé

Slik gjør du det

    1. Du trenger en langpanne, 30 x 40 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smelt smør og ha i en bolle samme med melk. Tilsett kakao, sukker, egg, hvetemel, salt og bakepulver. Visp alt lett sammen og hell røren i bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i ovnen i 35-45 minutter og avkjøl.
  1. Sjokoladesmørkrem

    1. Bland romtemperert smør med melis og rør til smørkrem. Smelt sjokoladen og ha den i. Rør inn kakao og smak til med vaniljesukker.
  2. Montering av piratskuta

    1. Del kaken som skissert i diagrammet:
      Diagram Sjørøverskute
    2. Del kaken i 3 deler: 1, 2 og 3. Skjær av 2 trekanter:a og b, og en 5 cm lang bit - c - bakerst på del 1.
    3. Skjær av 2 trekanter på del 2 (d og e) og legg del 2 oppå del 1 slik at de rette kantene bak er rett over hverandre. Dekk med sjokoladekrem. Dette er skroget på båten.
    4. Legg trekantene a og b sammen på baugen. Sett del c bakerst på skuta. Skjær en bit av del 3. Lim den med krem og sett den oppå del c. Dette blir styrehuset.
    5. Renskjær kaken i "baugen" før du dekker hele hele skuta med et tykt lag deilig sjokoladesmørkrem. Pynt skuta som på bildet. Anrett geleen som "sjø" rundt båten. Tips: Smågodt-krokodiller gjør sjøen ekstra "farlig"...
Tips!

Her kan du gjerne variere med ulike typer kakebunn. Velg den som barnet liker aller best!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ida

    1 måneder siden
    Hei! Kan helmelk byttes ut med lettmelk i denne oppskriften? :)

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Du kan fint bytte til Lettmelk i denne oppskriften om du ønsker det, Ida :)

      Kommenter  (0)


  • Ina

    2 år siden
    Hei:) Kan kaken lages klar to dager i forveien uten at den blir tørr? Mener å ha lest at sjokoladekake fint kan oppbevares i kjøleskap i en uke og fortsatt være like god.:) Mvh Ina

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei ina, Den kan du fint bake to dager i forveien hvis den står kjølig og godt plastret inn, men vil ikke abefale å lage den en uke før. Kake er alltid best ferskt :) Lykke til!

      Kommenter  (2)


  • Silje

    2 år siden
    Kan kaken lages og pyntes dagen før, eller blir den tørr?

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Silje, Dersom du dynker kaken godt og pakker den godt inn i plast, så kan den fint lages dagen før og stå i kjøleskapet over natten, uten at den blir for tørr. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Anne Cathrine

    3 år siden
    Hvor finner jeg oppskriften til sjokoladekaketoget?

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Anne Cathrine, Litt usikker på hvilket sjokoladekaketog du tenker på?

      Kommenter  (0)


  • Marthe

    3 år siden
    Hva menes med 1 plate kokesjokolade? Stor eller liten?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Marthe, Men en plate kokesjokolade så mener vi 100 grams plate. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Kristin

    4 år siden
    Veldig viktig at smøret er romtemperert til glasuren, da får den god konsistens, og smuldrer ikke kaken med at den blir for hard :-)

    Kommenter  (7)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Takk for godt tips, Kristin :)

      Kommenter  (0)


  • victoria

    4 år siden
    prøvd meg to ganger, kutter opp kakebunnen etter målene,men glasuren for hele kaken til å dette ifra hveradre og smuldrer opp kakebunnen så litt vanskelig å lage skute etter det

    Kommenter  (11)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Victoria, Det var veldig leit å høre. Det er veldig kjedelig når kaken blir ødelagt. Glasuren skal egentlig fungere som lim, og støtte opp skuta. Det kan hende at glasuren er litt for varm og flytende. Sjokoladekaken må også være helt avkjølt før den skjæres opp. Et tips er å sette både kaken og glasuren litt i kjøleskapet før du begynner å skjære i kaken og sette sammen skuta. Om du prøver kaken igjen, ønsker jeg deg masse lykke til. Alle gode ting er tre :)

      Kommenter  (0)


  • victoria

    4 år siden
    hvor mange porsjoner i en kake?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Victoria, Skuta lages av en langpanne med sjokoladekake, som gir deg ca. 30 porsjonsbiter. Om barna er veldig glad i sjokoladekake, spiser de fort to kakestykker hver seg, og jeg vil anta at kaken holder til 15 barn. God baking!

      Kommenter  (0)


  • Christine

    5 år siden
    Veldig bra! Saftig og god sjokoladekake!

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Christine, Så hyggelig å høre, takk for tilbakemelding. God helg :)

      Kommenter  (1)


  • Ingrid Fjellestad

    5 år siden
    ELENDIG oppskrift!! Veldig tynn røre og umulig å steike uten at den blir rå!

    Kommenter  (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Ingrid, Det var leit å høre at kaken ble mislykket. Vi skal teste kaken igjen i løpet av dagen, og gjøre eventuelle endringer i oppskriften slik at dette ikke skjer igjen. Takk for tilbakemelding.

      Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei igjen Ingrid, Da er kaken testet igjen, og det er gjort noen små endringer i oppskriften for å gjøre den enklere og sikrere. Jeg legger også med fem kakebaketips til neste gang. 1 Bland ingrediensene sammen til en jevn masse, ikke noe lengre. 2 Bruk romtempererte egg, da kommer eggets bakeegenskaper bedre frem. 3 Bruk over- og undervarme. 4 For å undersøke om kaken er gjennomstekt, bruk en spagetti og stikk ned i midten av kaken. 5 La kaken få avkjøle og sette seg før du skjærer den opp. Håper du gir kaken et nytt forsøk ved neste kakeanledning :)

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat