Sjørøverskute
Utfordrende•80 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Bursdags-sjokoladekake
-
400 g
-
5 dl
-
6 sskakao
-
5 dlsukker
-
5 stkegg
-
10 dlhvetemel
-
1 tssalt
-
2 tsbakepulver
Sjokoladesmørkrem som glasur
-
375 g
-
200 gmelis
-
1 platekokesjokolade
-
4 sskakao
-
1 ssvaniljesukker
Pynt
-
20 stkgodterier (smågodt, seigmenn, engelsk konfekt, pinner, non stop)
Til
-
1 pakke
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en langpanne, 30 x 40 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.
-
2
Smelt smør og ha i en bolle samme med melk. Tilsett kakao, sukker, egg, hvetemel, salt og bakepulver. Visp alt lett sammen og hell røren i bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i ovnen i 35-45 minutter og avkjøl.
Sjokoladesmørkrem
-
3
Bland romtemperert smør med melis og rør til smørkrem. Smelt sjokoladen og ha den i. Rør inn kakao og smak til med vaniljesukker.
Montering av piratskuta
-
4
Del kaken som skissert i diagrammet:
-
5
Del kaken i 3 deler: 1, 2 og 3. Skjær av 2 trekanter:a og b, og en 5 cm lang bit - c - bakerst på del 1.
-
6
Skjær av 2 trekanter på del 2 (d og e) og legg del 2 oppå del 1 slik at de rette kantene bak er rett over hverandre. Dekk med sjokoladekrem. Dette er skroget på båten.
-
7
Legg trekantene a og b sammen på baugen. Sett del c bakerst på skuta. Skjær en bit av del 3. Lim den med krem og sett den oppå del c. Dette blir styrehuset.
-
8
Renskjær kaken i "baugen" før du dekker hele hele skuta med et tykt lag deilig sjokoladesmørkrem. Pynt skuta som på bildet. Anrett geleen som "sjø" rundt båten. Tips: Smågodt-krokodiller gjør sjøen ekstra "farlig"...