Sjørøverskute

Sjørøverskute

39
 • Utfordrende
 • 80 min
Poden har bursdag og små bursdagsbarn har gjerne sterke ønsker til både bursdagsselskapet, men også bursdagskaken. Her er oppskrift på en skikkelig kul sjokoladekake bygget sammen som en skummel sjørøverskute. Perfekt for små bursdagspirater som krever at foreldrene stiller opp med en sjørøverkake... eller må gå planken. Ship o'hoy og gratulerer med dagen!

Ingredienser

Bursdags-sjokoladekake

400 g TINE Meierismør
5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
6 ss kakao
5 dl sukker
5 stk egg
10 dl hvetemel
1 ts salt
2 ts bakepulver

Sjokoladesmørkrem som glasur

375 g TINE Meierismør
200 g melis
1 plate kokesjokolade
4 ss kakao
1 ss vaniljesukker

Pynt

20 stk godterier (smågodt, seigmenn, engelsk konfekt, pinner, non stop)

Til

1 pakke Piano® Rød Gelé

Slik gjør du det

  1. Du trenger en langpanne, 30 x 40 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Smelt smør og ha i en bolle samme med melk. Tilsett kakao, sukker, egg, hvetemel, salt og bakepulver. Visp alt lett sammen og hell røren i bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i ovnen i 35-45 minutter og avkjøl.
 1. Sjokoladesmørkrem

  1. Bland romtemperert smør med melis og rør til smørkrem. Smelt sjokoladen og ha den i. Rør inn kakao og smak til med vaniljesukker.
 2. Montering av piratskuta

  1. Del kaken som skissert i diagrammet:
   Diagram Sjørøverskute
  2. Del kaken i 3 deler: 1, 2 og 3. Skjær av 2 trekanter:a og b, og en 5 cm lang bit - c - bakerst på del 1.
  3. Skjær av 2 trekanter på del 2 (d og e) og legg del 2 oppå del 1 slik at de rette kantene bak er rett over hverandre. Dekk med sjokoladekrem. Dette er skroget på båten.
  4. Legg trekantene a og b sammen på baugen. Sett del c bakerst på skuta. Skjær en bit av del 3. Lim den med krem og sett den oppå del c. Dette blir styrehuset.
  5. Renskjær kaken i "baugen" før du dekker hele hele skuta med et tykt lag deilig sjokoladesmørkrem. Pynt skuta som på bildet. Anrett geleen som "sjø" rundt båten. Tips: Smågodt-krokodiller gjør sjøen ekstra "farlig"...
Tips

Her kan du gjerne variere med ulike typer kakebunn. Velg den som barnet liker aller best!

Kommentarer

 • Laila

  1 år siden
  Jeg har laget denne flere ganger med stor suksess. Guttungen har bursdag i morgen og ønsker seg denne kaken, men vi har flyttet og nå når jeg skulle bake oppdaget jeg at langpannen er større, den er 35*40. (Ellers så har jeg en på 26*39). Hva må jeg gange oppskriften med for å bake den i den på 35*40? Eller går det fint og bruke oppskriften som den er, så blir den bare litt tynnere..? Eller ville dere bakt den i den mindre formen?

   (0)

  • Marit , Kokk og Kundekonsulent

   1 år siden
   Hei Laila!

   Beklager at vi ikke fikk hjulpet deg i tide. Håper kaken ble en suksess selv om det var litt annderledes størrelse på langpanna. :)

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat