Morsomme bolledeigfigurer
Enkel•90 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
100 g
-
4 dl
-
50 ggjær (dvs. 1 pakke)
-
1 dlsukker
-
½ tskardemomme
-
½ tssalt
-
1 lca hvetemel (ca 600 g)
Pynt:
-
2 dlrosiner
Pensle med:
-
1 stkegg
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 225 °C.
-
2
Smelt smøret og ha i melken. La det bli så vidt lunkent. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over den lunkne væsken og rør ut gjæren (du kan også bruke et glass til å røre ut gjæren). Ha i sukker, kardemomme, salt og så mye mel til at deigen blir jevn og glatt, passe fast og ikke altfor klissete.
-
3
Sett bolledeigen til heving under plast på et lunt sted i ca 30 minutter.
-
4
Ha deigen på et melet bakebord og kna den godt. Del den i antall boller etter hva du måtte ønske å forme av den. Slipp fantasien løs og lag små eller store former, ansikter, kone/mann, bamser, bil o.l. Pynt med rosiner.
-
5
Legg figurene på stekebrettet med bakepapir, dekk dem med plast og la de deilige bollene etterhve på et lunt sted i ca 20 minutter.
-
6
Før du steker bolledeigfigurene må du huske å pensle dem med litt egg. Stekes midt i ovnen i 10-15 minutter, til de har fått en lekker og gyllen farge. Avkjøles på rist. Et tips for å sjekke om de er ferdige er å forsiktig banke på baksiden av en av bollene. Dersom du hører en hul lyd, er de ferdig.