Seierskake

Seierskake

8
  • Middels
  • 90 min
Deilig bløtekake med champagne, krem og sjokolade. Oppskriften er innsendt av Frøken Dahl, og ble valgt ut som en av finalistene i kakekonkurransen til vinter-OL i Sotsji.

Ingredienser

Kakebunn

200 g mørk sjokolade
100 g TINE Meierismør
200 g brunt sukker
1 dl varmt vann
2 stk store egg
1 dl TINE Yoghurt Naturell
1 dl TINE Kremfløte
200 g hvetemel
5 ss kakao

Sjokoladekrem

100 g romtemperert TINE Meierismør
300 g siktet melis
1 ½ ss kakao
1 ½ ts vaniljesukker
3 ss champagne eller musserende vin
3 dl TINE Kremfløte
150 g blåbær
200 g bringebær

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform, ca. 24 cm i diameter.
    2. Sett stekeovnen på 180 °C.
    3. Ha sjokolade, smør og sukker i en kjele. Tilsett varmt vann og varm opp på middels varme til alt er smeltet. Ha blandingen over i en bolle.
    4. Bland eggene med yoghurten og fløten og ha det i sjokoladeblandingen. Sikt i mel og kakao og vend det inn. Fordel røren i to små former eller en 24 cm kakeform.
    5. Stekes på 180 °C i ca 30-50 minutter avhengig av om du har én eller to former. Når du kan stikke en bakepinne inn i kaken og ta den ut igjen uten at noe henger ved er kaken ferdig. Ta den ut og avkjøl.
  1. Sjokoladekrem

    1. For å lage sjokoladekremen må smøret være temperert før man begynner for å få et godt resultat.
    2. Smøret piskes sammen med siktet melis, kakao og vaniljesukker til en smidig masse, før du tilsetter champagne. Som en smaksvariasjon kan du tilsette likør, brun rom, eller annet dersom du ønsker det.
    3. Om du har en kakebunn, deles denne i to. Ta så fram den ene bunnen og fordel fyllet over. Topp med den andre bunnen.
    4. Pisk kremfløten. Dekk kakesiden først. Ha så resten av kremen i en sprøytepose med stjernetyll. Lag et norsk flagg med bærene.
Tips

Når du kan stikke en bakepinne inn i kaken og ta den ut igjen uten at noe henger ved, er kaken ferdig stekt.

Har du lyst til å se flere av Miss Dahls oppskrifter, besøk bloggen http://missdahlsbakedlove.blogspot.no/

Kommentarer

  • Silje

    5 år siden
    Jeg laget kaken i en 26cm form og økte oppskriften til 1,5"porsjoner". Jeg hadde også 3ts bakepulver i, noe som gjorde at kaken hevet seg kjempe mye i ovnen. Når jeg økte posjonen med 50% måtte jeg også steke den i ca 65min, og satte den litt lengre ned i ovnen etter 50min slik at den ikke skulle bli brent på toppen :-) I sjokoladekremen brukte jeg mozell-brus istede for vin, dette gjorde heller ingenting, kaken ble kjempe god :-D

     (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      5 år siden
      Hei Silje, Takk for gode tips og hyggelig tilbakemelding :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat