Seierskake

Seierskake

Kommentarer 8
  • Middels
  • 90 min
Deilig bløtekake med champagne, krem og sjokolade. Oppskriften er innsendt av Frøken Dahl, og ble valgt ut som en av finalistene i kakekonkurransen til vinter-OL i Sotsji.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kakebunn

200 g mørk sjokolade
100 g TINE Meierismør
200 g brunt sukker
1 dl varmt vann
2 stk store egg
1 dl TINE Yoghurt Naturell
1 dl TINE Kremfløte
200 g hvetemel
5 ss kakao

Sjokoladekrem

100 g romtemperert TINE Meierismør
300 g siktet melis
1 ½ ss kakao
1 ½ ts vaniljesukker
3 ss champagne eller musserende vin
3 dl TINE Kremfløte
150 g blåbær
200 g bringebær

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform, ca. 24 cm i diameter.
    2. Sett stekeovnen på 180 °C.
    3. Ha sjokolade, smør og sukker i en kjele. Tilsett varmt vann og varm opp på middels varme til alt er smeltet. Ha blandingen over i en bolle.
    4. Bland eggene med yoghurten og fløten og ha det i sjokoladeblandingen. Sikt i mel og kakao og vend det inn. Fordel røren i to små former eller en 24 cm kakeform.
    5. Stekes på 180 °C i ca 30-50 minutter avhengig av om du har én eller to former. Når du kan stikke en bakepinne inn i kaken og ta den ut igjen uten at noe henger ved er kaken ferdig. Ta den ut og avkjøl.
  1. Sjokoladekrem

    1. For å lage sjokoladekremen må smøret være temperert før man begynner for å få et godt resultat.
    2. Smøret piskes sammen med siktet melis, kakao og vaniljesukker til en smidig masse, før du tilsetter champagne. Som en smaksvariasjon kan du tilsette likør, brun rom, eller annet dersom du ønsker det.
    3. Om du har en kakebunn, deles denne i to. Ta så fram den ene bunnen og fordel fyllet over. Topp med den andre bunnen.
    4. Pisk kremfløten. Dekk kakesiden først. Ha så resten av kremen i en sprøytepose med stjernetyll. Lag et norsk flagg med bærene.
Tips!

Når du kan stikke en bakepinne inn i kaken og ta den ut igjen uten at noe henger ved, er kaken ferdig stekt.

Har du lyst til å se flere av Miss Dahls oppskrifter, besøk bloggen http://missdahlsbakedlove.blogspot.no/

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Silje

    4 år siden
    Jeg laget kaken i en 26cm form og økte oppskriften til 1,5"porsjoner". Jeg hadde også 3ts bakepulver i, noe som gjorde at kaken hevet seg kjempe mye i ovnen. Når jeg økte posjonen med 50% måtte jeg også steke den i ca 65min, og satte den litt lengre ned i ovnen etter 50min slik at den ikke skulle bli brent på toppen :-) I sjokoladekremen brukte jeg mozell-brus istede for vin, dette gjorde heller ingenting, kaken ble kjempe god :-D

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Silje, Takk for gode tips og hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (1)


  • Alexander Lyngstadås

    4 år siden
    Jeg kjørte på med beskjedne 1 ts bakepulver og valgte en litt frekk løsning med kaffe og daimkuler i bunnen. det ble luftig, spennende og svært så velsmakende. Hadde i brun rom og kaffe i skjokoladekremen, Kjørte videre en løsning med 1/2 ts sitronsaft og 2ts sukker i vaniljekremen for å balansere opp den "tunge"kaken...hvis enn treffer på balansen så er dette en helt utrolig god kombo. Til kaffe og cognac så smilte hele selskapet svært så bredt. Tusen takk for springbrettet til å finne en ny signaturkake:-)

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Alexander, Ingenting er bedre enn å inspirere til gull. Godt å høre at det ble hjemmeseier ;)

      Kommenter  (0)


  • Maximiliana

    4 år siden
    Bunnen er blitt kjempe flott....=) Hadde ikke yoghurt naturell, så brukte gresk yoghurt naturell..det gikk bra med den å..... Kremen er også god.....Og forresten hele kaka også=)) Takk for oppskriften!

    Kommenter  (2)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Maximiliana, Kreativt og ikke minst hyggelig å høre :)

      Kommenter  (0)


  • Charlotte Lindgren

    4 år siden
    Dette ble det en eneste lærklump av,, hva m bakepulver?? Noe må være feil i denne oppskrift. Har noen andre prøvet den å lyktes?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Dette er en kraftig og ganske kompakt kake, men lærklump skal det ikke bli. Kan det være at du har stekt den med varmluft? Jeg bakte denne til fotograferingen, og det gikk fint. Det skal ikke være bakepulver i denne oppskriften på kaken, men du kan fint ha litt bakepulver i. :) Det er slik nye oppskrifter blir til.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat