Gullrush

Gullrush

Kommentarer 0
  • Middels
  • 90 min
Oppskrift på bløtkake som sikrer seieren både i Sotsji og hjemme. Oppskriften er innsendt av Tove Holter, og ble valgt ut som en av finalistene i kakekonkurransen til vinter-OL i Sotsji. Fersken, bær og stivpisket krem gjør denne kaken til en fest.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kakebunn

4 stk egg
200 g sukker
2 ts vaniljesukker
100 g smeltet TINE Meierismør
150 g hvetemel
100 g mandelmel
2 ts bakepulver
½ dl TINE Kremfløte

Fyll og pynt

500 g tørkede aprikoser
3 dl kokende vann
10 ss sukker
8 dl TINE Kremfløte
5 ss sukker
250 g blåbær
3 dl jordbær
1 dl sitronmelisse

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform, ca 22 cm i diameter.
    2. Sett stekeovnen på 160 °C.
    3. Pisk egg, sukker og vaniljesukker godt. Smelt smøret.
    4. Tilsett hvetemel, mandelmel og bakepulver i eggedosisen, og bland godt. Tilsett kremfløten og det smeltede smøret.
    5. Stek kaken på 160 °C i 40 minutter i en 22 cm form. Avkjøl kaken etter at den er ferdig stekt.
  1. Fyll og pynt

    1. Kok vann og sukker sammen. Legg aprikosene i sukkervannet i ca 10 minutter. Kjør aprikosene og sukkervannet i en kjøkkenmaskin til ønsket konsistens. Pisk kremfløten i en bolle.
    2. Del kakebunnen i tre. Legg den nederste bunne på et fat. Ha på et lag med aprikoskremen, og så et lag med kremen. Legg på blåbær.
    3. Ha på del nummer to, og gjenta prosessen med fyllet. Husk å la det være igjen nok til å pynte med blåbær på toppen.
    4. Pynt kaken med krem, aprikoskrem og bær.
Tips!

Har du lyst til å se flere av Tove Holters oppskrifter, besøk bloggen http://www.idefull.no/

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat