Gullrush

(3)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Oppskrift på bløtkake som sikrer seieren både i Sotsji og hjemme. Oppskriften er innsendt av Tove Holter, og ble valgt ut som en av finalistene i kakekonkurransen til vinter-OL i Sotsji. Fersken, bær og stivpisket krem gjør denne kaken til en fest.

Antall porsjoner

1

Ingredienser

Kakebunn

4 stkegg
200 gsukker
2 tsvaniljesukker
100 gsmeltet TINE Meierismør
150 ghvetemel
100 gmandelmel
2 tsbakepulver
½ dlTINE Kremfløte

Fyll og pynt

500 gtørkede aprikoser
3 dlkokende vann
10 sssukker
8 dlTINE Kremfløte
5 sssukker
250 gblåbær
3 dljordbær
1 dlsitronmelisse
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

  • Kakebunn

    1. Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform, ca 22 cm i diameter.
    2. Sett stekeovnen på 160 °C.
    3. Pisk egg, sukker og vaniljesukker godt. Smelt smøret.
    4. Tilsett hvetemel, mandelmel og bakepulver i eggedosisen, og bland godt. Tilsett kremfløten og det smeltede smøret.
    5. Stek kaken på 160 °C i 40 minutter i en 22 cm form. Avkjøl kaken etter at den er ferdig stekt.
  • Fyll og pynt

    1. Kok vann og sukker sammen. Legg aprikosene i sukkervannet i ca 10 minutter. Kjør aprikosene og sukkervannet i en kjøkkenmaskin til ønsket konsistens. Pisk kremfløten i en bolle.
    2. Del kakebunnen i tre. Legg den nederste bunne på et fat. Ha på et lag med aprikoskremen, og så et lag med kremen. Legg på blåbær.
    3. Ha på del nummer to, og gjenta prosessen med fyllet. Husk å la det være igjen nok til å pynte med blåbær på toppen.
    4. Pynt kaken med krem, aprikoskrem og bær.

Tips:

Har du lyst til å se flere av Tove Holters oppskrifter, besøk bloggen http://www.idefull.no/

 Les kommentarer (0)

Kommentarer

  Legg til kommentar