Gullrush
Oppskrift på bløtkake som sikrer seieren både i Sotsji og hjemme. Oppskriften er innsendt av Tove Holter, og ble valgt ut som en av finalistene i kakekonkurransen til vinter-OL i Sotsji. Fersken, bær og stivpisket krem gjør denne kaken til en fest.
Middels•1 t 30 min•1 personer
Ingredienser
Kakebunn
- 4 stykk egg
- 200 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 100 g smeltet TINE® Meierismør
- 150 g hvetemel
- 100 g mandelmel
- 2 ts bakepulver
- 0.5 dl TINE® Kremfløte
Fyll og pynt
- 500 g tørket aprikos
- 3 dl kokende vann
- 10 ss sukker
- 8 dl TINE® Kremfløte
- 5 ss sukker
- 250 g blåbær
- 3 dl jordbær
- 1 dl sitronmelisse
Slik gjør du
1
Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform, ca 22 cm i diameter.
2
Sett stekeovnen på 160 °C.
3
Pisk egg, sukker og vaniljesukker godt. Smelt smøret.
4
Tilsett hvetemel, mandelmel og bakepulver i eggedosisen, og bland godt. Tilsett kremfløten og det smeltede smøret.
5
Stek kaken på 160 °C i 40 minutter i en 22 cm form. Avkjøl kaken etter at den er ferdig stekt.
Fyll og pynt
1
Kok vann og sukker sammen. Legg aprikosene i sukkervannet i ca 10 minutter. Kjør aprikosene og sukkervannet i en kjøkkenmaskin til ønsket konsistens. Pisk kremfløten i en bolle.
2
Del kakebunnen i tre. Legg den nederste bunne på et fat. Ha på et lag med aprikoskremen, og så et lag med kremen. Legg på blåbær.
3
Ha på del nummer to, og gjenta prosessen med fyllet. Husk å la det være igjen nok til å pynte med blåbær på toppen.
4
Pynt kaken med krem, aprikoskrem og bær.
TipsHar du lyst til å se flere av Tove Holters oppskrifter, besøk bloggen http://www.idefull.no/