
Gullrush
Oppskrift på bløtkake som sikrer seieren både i Sotsji og hjemme. Oppskriften er innsendt av Tove Holter, og ble valgt ut som en av finalistene i kakekonkurransen til vinter-OL i Sotsji. Fersken, bær og stivpisket krem gjør denne kaken til en fest.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Kakebunn
Fyll og pynt
Fremgangsmåte
- 1
Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform, ca 22 cm i diameter.
- 2
Sett stekeovnen på 160 °C.
- 3
Pisk egg, sukker og vaniljesukker godt. Smelt smøret.
- 4
Tilsett hvetemel, mandelmel og bakepulver i eggedosisen, og bland godt. Tilsett kremfløten og det smeltede smøret.
- 5
Stek kaken på 160 °C i 40 minutter i en 22 cm form. Avkjøl kaken etter at den er ferdig stekt.
Fyll og pynt
- 6
Kok vann og sukker sammen. Legg aprikosene i sukkervannet i ca 10 minutter. Kjør aprikosene og sukkervannet i en kjøkkenmaskin til ønsket konsistens. Pisk kremfløten i en bolle.
- 7
Del kakebunnen i tre. Legg den nederste bunne på et fat. Ha på et lag med aprikoskremen, og så et lag med kremen. Legg på blåbær.
- 8
Ha på del nummer to, og gjenta prosessen med fyllet. Husk å la det være igjen nok til å pynte med blåbær på toppen.
- 9
Pynt kaken med krem, aprikoskrem og bær.
Tips
Har du lyst til å se flere av Tove Holters oppskrifter, besøk bloggen http://www.idefull.no/