Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Gullrush

Middels
1t 30min

Oppskrift på bløtkake som sikrer seieren både i Sotsji og hjemme. Oppskriften er innsendt av Tove Holter, og ble valgt ut som en av finalistene i kakekonkurransen til vinter-OL i Sotsji. Fersken, bær og stivpisket krem gjør denne kaken til en fest.

3.8
(4)
Next ImageGullrush

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Kakebunn

4 stk
egg
200 g
sukker
2 ts
vaniljesukker
100 g
150 g
hvetemel
100 g
mandelmel
2 ts
bakepulver

Fyll og pynt

500 g
tørket aprikos
3 dl
kokende vann
10 ss
sukker
5 ss
sukker
250 g
blåbær
3 dl
jordbær
1 dl
sitronmelisse

Fremgangsmåte

  1. Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform, ca 22 cm i diameter.

  2. Sett stekeovnen på 160 °C.

  3. Pisk egg, sukker og vaniljesukker godt. Smelt smøret.

  4. Tilsett hvetemel, mandelmel og bakepulver i eggedosisen, og bland godt. Tilsett kremfløten og det smeltede smøret.

  5. Stek kaken på 160 °C i 40 minutter i en 22 cm form. Avkjøl kaken etter at den er ferdig stekt.

Fyll og pynt

  1. Kok vann og sukker sammen. Legg aprikosene i sukkervannet i ca 10 minutter. Kjør aprikosene og sukkervannet i en kjøkkenmaskin til ønsket konsistens. Pisk kremfløten i en bolle.

  2. Del kakebunnen i tre. Legg den nederste bunne på et fat. Ha på et lag med aprikoskremen, og så et lag med kremen. Legg på blåbær.

  3. Ha på del nummer to, og gjenta prosessen med fyllet. Husk å la det være igjen nok til å pynte med blåbær på toppen.

  4. Pynt kaken med krem, aprikoskrem og bær.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Har du lyst til å se flere av Tove Holters oppskrifter, besøk bloggen http://www.idefull.no/

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter