
Gullrush
Middels•90 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Kakebunn
-
4 stkegg
-
200 gsukker
-
2 tsvaniljesukker
-
100 gsmeltet TINE® Meierismør
-
150 ghvetemel
-
100 gmandelmel
-
2 tsbakepulver
-
½ dl
Fyll og pynt
-
500 gtørkede aprikoser
-
3 dlkokende vann
-
10 sssukker
-
8 dl
-
5 sssukker
-
250 gblåbær
-
3 dljordbær
-
1 dlsitronmelisse
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform, ca 22 cm i diameter.
-
2
Sett stekeovnen på 160 °C.
-
3
Pisk egg, sukker og vaniljesukker godt. Smelt smøret.
-
4
Tilsett hvetemel, mandelmel og bakepulver i eggedosisen, og bland godt. Tilsett kremfløten og det smeltede smøret.
-
5
Stek kaken på 160 °C i 40 minutter i en 22 cm form. Avkjøl kaken etter at den er ferdig stekt.
Fyll og pynt
-
6
Kok vann og sukker sammen. Legg aprikosene i sukkervannet i ca 10 minutter. Kjør aprikosene og sukkervannet i en kjøkkenmaskin til ønsket konsistens. Pisk kremfløten i en bolle.
-
7
Del kakebunnen i tre. Legg den nederste bunne på et fat. Ha på et lag med aprikoskremen, og så et lag med kremen. Legg på blåbær.
-
8
Ha på del nummer to, og gjenta prosessen med fyllet. Husk å la det være igjen nok til å pynte med blåbær på toppen.
-
9
Pynt kaken med krem, aprikoskrem og bær.