Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Fakkelkake

Enkel
45min

Oppskrift på vakre cupcakes formet som små fakler. Oppskriften er innsendt av Camilla Lindholm, og ble valgt ut som en av finalistene i kakekonkurransen til vinter-OL i Sotsji. Lag din egen fakkelstafett og kom i OL-stemning med disse søte småkakene.

4.6
(12)
Next ImageFakkelkake

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Cupcakes

2 dl
sukker
3 stk
egg
2 ts
bakepulver
1 ts
vaniljesukker
4 dl
hvetemel
1.2 dl
kokosmasse
2 stk
lime

Fakkeltopping

150 g
melis
3 ts
rød konditorfarge
3 ts
gul konditorfarge

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 175 °C. Pisk sammen smør og sukker til det blir luftig. Rør inn ett og ett egg, mens du pisker i mellom. Rør til skikkelig eggedosis mellom hver gang.

  2. Bland sammen bakepulver, vaniljesukker og hvetemel i en annen bolle. Tilsett dette i eggedosisen sammen med kremfløten. Rør så alt er blandet, men pass på at du ikke rører for lenge.

  3. Riv skallet fra to lime. Vend inn finrevet limeskall og kokos, i tillegg til saften fra én lime.

  4. Hell røren i muffinsformer. Ha gjerne formene i et muffinsbrett. Fyll formene 2/3 fulle og stek midt i ovnen i ca 15 min.

  5. Avkjøl kakene før du pynter dem med krem.

Fakkeltopping

  1. Bland først sammen kremost og melis. Tilsett kremfløte og pisk til det er passe stivt.

  2. Del kremen i to, og ha i en farge i hver av delene. Pynt hver kake med både rød og gul krem.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bruk en ukokt spagetti (eller en trepinne) for å se om koppkakene er ferdige. Stikk den i en av kakene, og er det ikke noe deig på den når du tar dem ut, så er de ferdig.

Har du lyst til å se flere av Camilla Lindholms oppskrifter, besøk bloggen: http://bakegleder-camilla.blogspot.no/

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter