Skip to main content

Fakkelkake

Enkel
45min

Oppskrift på vakre cupcakes formet som små fakler. Oppskriften er innsendt av Camilla Lindholm, og ble valgt ut som en av finalistene i kakekonkurransen til vinter-OL i Sotsji. Lag din egen fakkelstafett og kom i OL-stemning med disse søte småkakene.

4.6
(12)
Next ImageFakkelkake

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Cupcakes

2 dl
sukker
3 stk
egg
2 ts
bakepulver
1 ts
vaniljesukker
4 dl
hvetemel
1.2 dl
kokosmasse
2 stk
lime

Fakkeltopping

150 g
melis
3 ts
rød konditorfarge
3 ts
gul konditorfarge

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 175 °C. Pisk sammen smør og sukker til det blir luftig. Rør inn ett og ett egg, mens du pisker i mellom. Rør til skikkelig eggedosis mellom hver gang.

  2. Bland sammen bakepulver, vaniljesukker og hvetemel i en annen bolle. Tilsett dette i eggedosisen sammen med kremfløten. Rør så alt er blandet, men pass på at du ikke rører for lenge.

  3. Riv skallet fra to lime. Vend inn finrevet limeskall og kokos, i tillegg til saften fra én lime.

  4. Hell røren i muffinsformer. Ha gjerne formene i et muffinsbrett. Fyll formene 2/3 fulle og stek midt i ovnen i ca 15 min.

  5. Avkjøl kakene før du pynter dem med krem.

Fakkeltopping

  1. Bland først sammen kremost og melis. Tilsett kremfløte og pisk til det er passe stivt.

  2. Del kremen i to, og ha i en farge i hver av delene. Pynt hver kake med både rød og gul krem.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bruk en ukokt spagetti (eller en trepinne) for å se om koppkakene er ferdige. Stikk den i en av kakene, og er det ikke noe deig på den når du tar dem ut, så er de ferdig.

Har du lyst til å se flere av Camilla Lindholms oppskrifter, besøk bloggen: http://bakegleder-camilla.blogspot.no/

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter