Fakkelkake

Fakkelkake

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 45 min
Oppskrift på vakre cupcakes formet som små fakler. Oppskriften er innsendt av Camilla Lindholm, og ble valgt ut som en av finalistene i kakekonkurransen til vinter-OL i Sotsji. Lag din egen fakkelstafett og kom i OL-stemning med disse søte småkakene.

Antall porsjoner

Ingredienser

Cupcakes

100 g mykt TINE Meierismør
2 dl sukker
3 stk egg
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4 dl hvetemel
1 ½ dl TINE Kremfløte
1 ⅕ dl kokosmasse
2 stk lime

Fakkeltopping

300 g TINE Kremgo’® Naturell
150 g melis
1 ¼ dl TINE Kremfløte
3 ts rød konditorfarge
3 ts gul konditorfarge

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C. Pisk sammen smør og sukker til det blir luftig. Rør inn ett og ett egg, mens du pisker i mellom. Rør til skikkelig eggedosis mellom hver gang.
    2. Bland sammen bakepulver, vaniljesukker og hvetemel i en annen bolle. Tilsett dette i eggedosisen sammen med kremfløten. Rør så alt er blandet, men pass på at du ikke rører for lenge.
    3. Riv skallet fra to lime. Vend inn finrevet limeskall og kokos, i tillegg til saften fra én lime.
    4. Hell røren i muffinsformer. Ha gjerne formene i et muffinsbrett. Fyll formene 2/3 fulle og stek midt i ovnen i ca 15 min.
    5. Avkjøl kakene før du pynter dem med krem.
  1. Fakkeltopping

    1. Bland først sammen kremost og melis. Tilsett kremfløte og pisk til det er passe stivt.
    2. Del kremen i to, og ha i en farge i hver av delene. Pynt hver kake med både rød og gul krem.
Tips!

Bruk en ukokt spagetti (eller en trepinne) for å se om koppkakene er ferdige. Stikk den i en av kakene, og er det ikke noe deig på den når du tar dem ut, så er de ferdig.

Har du lyst til å se flere av Camilla Lindholms oppskrifter, besøk bloggen: http://bakegleder-camilla.blogspot.no/

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Evy marienborg

    5 år siden
    Det står ikke noe om hvor mye krem man skal bruke i ostekremen når man leser ingredienslista.

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Evy! Det har du helt rett i; kremfløten hadde falt ut av oppskriften til den fine ostekremen. Oppskriften er nå oppdatert, så nå skal også 1,25 dl kremfløte med i fakkelkremen. Ha en fortsatt fin dag - og takk for at du gjorde oss oppmerksom på dette!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat