Fakkelkake

Fakkelkake

3
12
Enkel45 min
Oppskrift på vakre cupcakes formet som små fakler. Oppskriften er innsendt av Camilla Lindholm, og ble valgt ut som en av finalistene i kakekonkurransen til vinter-OL i Sotsji. Lag din egen fakkelstafett og kom i OL-stemning med disse søte småkakene.

Ingredienser

Antall porsjoner

Cupcakes

Fakkeltopping

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett stekeovnen på 175 °C. Pisk sammen smør og sukker til det blir luftig. Rør inn ett og ett egg, mens du pisker i mellom. Rør til skikkelig eggedosis mellom hver gang.

 2. 2

  Bland sammen bakepulver, vaniljesukker og hvetemel i en annen bolle. Tilsett dette i eggedosisen sammen med kremfløten. Rør så alt er blandet, men pass på at du ikke rører for lenge.

 3. 3

  Riv skallet fra to lime. Vend inn finrevet limeskall og kokos, i tillegg til saften fra én lime.

 4. 4

  Hell røren i muffinsformer. Ha gjerne formene i et muffinsbrett. Fyll formene 2/3 fulle og stek midt i ovnen i ca 15 min.

 5. 5

  Avkjøl kakene før du pynter dem med krem.

Fakkeltopping

 1. 6

  Bland først sammen kremost og melis. Tilsett kremfløte og pisk til det er passe stivt.

 2. 7

  Del kremen i to, og ha i en farge i hver av delene. Pynt hver kake med både rød og gul krem.

Tips

Bruk en ukokt spagetti (eller en trepinne) for å se om koppkakene er ferdige. Stikk den i en av kakene, og er det ikke noe deig på den når du tar dem ut, så er de ferdig.Har du lyst til å se flere av Camilla Lindholms oppskrifter, besøk bloggen: http://bakegleder-camilla.blogspot.no/

Del denne oppskriften: