
Pavlova med lakris
En pavlova for lakriselskere med søt og syrlig bjørnebærsirup og fløyelsmyk vaniljekrem.

Ingredienser
Antall porsjoner
12
Ingredienser
BJØRNEBÆRSIRUP
Fremgangsmåte
- 1
Lag bjørnebærsirup ved å koke opp bjørnebær og sukker. La småkoke under omrøring til en tykk sirup, ca. 15 minutter. Rør inn lakrispulver og smak til med sitronsaft. Avkjøl helt og vend inn friske bjørnebær og blåbær.
- 2
Sett stekeovnen på 100 °C (over-og undervarme) og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
MARENGSBUNN
- 3
Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.
- 4
Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig. Vend forsiktig inn lakrispulver. Ha marengsmassen ut på bakepapiret og form til en rund bunn.
- 5
Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 2,5 time. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.
Tips
Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter.
- 6
Avkjøl marengsbunnen.
VED SERVERING
- 7
Rett før servering vispes fløten stiv. Rør romtemperert vaniljekrem glatt og bland forsiktig inn kremen. Smak til med litt sitron hvis ønskelig.
Tips
I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking. - 8
Legg bunnen på et serveringsfat og fordel kremen utover. Topp med bjørnebærsirupen. Server med en gang.
Tips
Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne, så husk å skylle både bolle og visp godt.