
Pavlova med lakris
Middels•100 min80 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkromtempererte eggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
2 tsHOFF Potetmel
-
1 tsvaniljesukker
-
1 tslakrispulver
FYLL
-
3 dl
-
2 sssukker
-
5 dl
-
1 tssitronsaft
BJØRNEBÆRSIRUP
-
300 gfrosne bjørnebær
-
2 dlsukker
-
2 sslakrispulver
-
1 sssitronsaft
-
125 gfriske bjørnebær
-
125 gfriske blåbær
Slik gjør du det
-
1
Lag bjørnebærsirup ved å koke opp bjørnebær og sukker. La småkoke under omrøring til en tykk sirup, ca. 15 minutter. Rør inn lakrispulver og smak til med sitronsaft. Avkjøl helt og vend inn friske bjørnebær og blåbær.
-
2
Sett stekeovnen på 100 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
MARENGSBUNN
-
3
Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
-
4
Når massen er blank, smidig og fast vender du forsiktig inn lakrispulver. Ha marengsmassen ut på bakepapiret og form til en rund bunn innenfor ringen.
-
5
Sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 75-80 minutter.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
-
6
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
VED SERVERING
-
7
Rett før servering vispes fløte stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem. Smak til med litt sitron. Det er viktig at vaniljekremen er kald, før den blandes med stivpisket krem.
Tips
I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.
-
8
Legg bunnen på et serveringsfat og fordel kremen utover. Topp med bjørnebærsirupen. Server med en gang.