Pavlova med is og bær

Pavlova med is og bær

1
56
Middels min
Til varme dager (eller bare om du liker iskrem) er denne pavolovatoppingen med jordbæris, ferske bær og masse sjokoladesaus en garantert suksess.

Ingredienser

Antall porsjoner

SEMIFREDDO-IS

 • 2 stk
  egg
 • 2 stk
  eggeplommer
 • 2 ½ dl
  sukker
 • 1 stk
  vaniljestang
 • 5 dl
 • 2 ½ dl
  jordbærsyltetøy

MARENGS

 • 6 stk
  romtempererte eggehviter
 • 2 ts
  hvitvinseddik
 • 4 dl
  sukker
 • 2 ts
  potetmel
 • 1 ts
  vaniljesukker

VED SERVERING

Slik gjør du det

 1. 1

  Ha egg, eggeplomme og sukker i en glass- eller metallbolle. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha i bollen. Visp alt godt sammen.

 2. 2

  Sett bollen over en gryte med kokende vann, vannet må ikke berøre bunnen av bollen, og pisk med en elektrisk håndvisper. Pisk til en tykk og hvit eggedosis. Fjern fra varmen og avkjøl noe.

 3. 3

  Stivpisk kremfløte og vend godt inn i eggedosisen. Vend inn rørte jordbær. Hell blandingen i to brødformer, kledd med bakepapir. Sett i fryseren til stiv, minst 4 timer, gjerne over natten.

MARENGSBUNN

 1. 4

  Sett stekeovnen på 100 °C og finn frem en stekeplate dekket med bakepapir.

 2. 5

  Pisk eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Massen skal være blank, smidig og fast

 3. 6

  Ha marengsmassen ut på bakepapiret og form den til en rund bunn på 26 cm.

  Tips

  For perfekt størrelse: Tegn gjerne opp en sirkel på 26 cm på baksiden av bakepapiret for.

 4. 7

  Sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i 75-80 minutter.

  Tips

  Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 

 5. 8

  Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

VED SERVERING

 1. 9

  Brekk sjokolade i biter og ha den i en bolle av glass eller metall. Sett bollen i vannbad over en gryte med kokende vann og smelt sjokoladen skånsom ved å røre med en slikkepott. Avkjøl noe.

 2. 10

  Stivpisk fløte og bland forsiktig inn kald vaniljekrem. Det er viktig at fløten og vaniljekremen er kald, slik at kremen holder seg stiv. Ta isen ut av fryseren 10 minutter før servering.

  Tips

  I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.

 3. 11

  Del jordbærene i halve eller kvarte. Legg marengsbunnen på et serveringsfat og fordel kremen over. Topp med kuler av is, ferske bringebær og jordbær. Hell over smeltet sjokolade i mønster. Server med en gang.

Tips

Det er viktig at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få litt eggeplomme i den siste hviten.

Del denne oppskriften: