Pavlova med is og bær

Pavlova med is og bær

1
56
Middels160 min
Til varme dager er denne pavolovatoppingen med jordbæris, ferske bær og masse sjokoladesaus en garantert suksess.

Ingredienser

Antall porsjoner

SEMIFREDDO-IS

 • 2 stk
  egg
 • 2 stk
  eggeplommer
 • 2 ½ dl
  sukker
 • 1 stk
  vaniljestang
 • 5 dl
 • 2 ½ dl
  jordbærsyltetøy

MARENGS

 • 6 stk
  romtempererte eggehviter
 • 2 ts
  hvitvinseddik
 • 4 dl
  sukker
 • 2 ts
  potetmel
 • 1 ts
  vaniljesukker

VED SERVERING

Slik gjør du det

 1. 1

  Ha egg, eggeplomme og sukker i en glass- eller metallbolle. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha i bollen. Visp alt godt sammen.

 2. 2

  Sett bollen over en gryte med kokende vann, vannet må ikke berøre bunnen av bollen, og pisk med en elektrisk håndvisper. Pisk til en tykk og hvit eggedosis. Fjern fra varmen og avkjøl noe.

 3. 3

  Stivpisk kremfløte og vend godt inn i eggedosisen. Vend inn rørte jordbær. Hell blandingen i to brødformer, kledd med bakepapir. Sett i fryseren til stiv, minst 4 timer, gjerne over natten.

MARENGSBUNN

 1. 4

  Sett stekeovnen på 100 °C (over-og undervarme) og finn frem en stekeplate dekket med bakepapir.

 2. 5

  Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.

 3. 6

  Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.

  Tips

  For perfekt størrelse: Tegn gjerne opp en sirkel på 26 cm på baksiden av bakepapiret for.

 4. 7

  Bruk slikkepotten til å stryke marengsblandingen på et stekebrett med bakepapir. Du kan også bruke sprøytepose.

 5. 8

  Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 2,5 time. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.

  Tips

  Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter. 

 6. 9

  Avkjøl marengsbunnen.

VED SERVERING

 1. 10

  Brekk sjokolade i biter og ha den i en bolle av glass eller metall. Sett bollen i vannbad over en gryte med kokende vann og smelt sjokoladen skånsom ved å røre med en slikkepott. Avkjøl noe.

 2. 11

  Ta isen ut av fryseren 10 minutter før servering. Stivpisk fløte. Rør romtemperert vaniljekrem glatt og bland forsiktig inn kremen.

  Tips

  I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.

 3. 12

  Del jordbærene i halve eller kvarte. Legg marengsbunnen på et serveringsfat og fordel kremen over. Topp med kuler av is, ferske bringebær og jordbær. Hell over smeltet sjokolade i mønster. Server med en gang.

Tips

Det er viktig at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få litt eggeplomme i den siste hviten.

Del denne oppskriften: