Pavlova med glaserte nøtter

Pavlova med honningglaserte nøtter

Kommentarer 4
  • Middels
  • 80 min
Pavlova kan toppes med masse spennende godsaker. Prøv denne varianten med knasende honningglaserte nøtter.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Stekeplate med bakepapir

Marengsbunn

6 stk romtempererte eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker

Honningglaserte nøtter

2 dl nøtter , usaltede (gjerne mandler, valnøtter og hasselnøtter)
3 ss flytende honning
1 ts salt

Fyll til pavlovakaken

3 dl TINE Kremfløte
5 dl Piano® Original Vaniljekrem
2 ss sukker
3 ss sitronsaft (kan sløyfes)
300 g bær (gjerne bringebær, jordbær og blåbær)
300 g bær (gjerne bringebær, jordbær og blåbær)

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 250 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
  1. Marengsbunn

    1. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen
    2. Senk temperaturen i stekeovnen til 100°C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca 60-70 minutter.
    3. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
  2. Honningglaserte nøtter

    1. Legg nøttene på en stekeplate med bakepapir. Rist dem i stekeovnen på 150 °C i 20 minutter. Øk temperaturen til 200 °C, og hell over flytende honning. Bland nøttene inn i honningen. La dem steke til de er gylne, ca. 10 minutter. Følg med, slik at de ikke blir brent. Når nøttene er ferdige, strør du litt salt over nøttene.
  3. Ved servering

    1. Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes med den ferdige vaniljekremen. Smak til med litt sitron hvis ønskelig.
    2. Ha på rikelig med ferske bær. Dryss over honningglaserte nøtter og pynt gjerne med noen blader med sitronmellisse eller mynte.
Tips!

#1: Pavlovakaken smaker også godt servert med annen frukt og bær, som kiwi, pasjonsfrukt, ferskenbiter, pære eller ananas.

#2: Marengsbunnen kan lages dagen før, og oppbevares i romtemperatur. Vent med å dekke til kaken før den er helt avkjølt. Ha på kremfyll og topping rett før servering.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Milena

    2 år siden
    Hei jeg har tenkt til å lage pavlova, men jeg lurte på om det er noe vanskelig eller noe super viktig å huske på når man lager det?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Miena, Det er ikke noe spesielt vanskelig å lage pavlova :) Bare husk å ha jevn temperatur i huset så den ikke faller sammen. God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Erik

    4 år siden
    Har delt opp bunnen i tre mindre bunner, hvor lenge skal de steke da? Hva er typiske tegn på at den er ferdig?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Erik, Da holder det å steke dem i 40 minutter. For å se om kakene er ferdig, kan du eventuelt løfte litt på bakepapiret, og ta en sniktitt på bunnen, der kan du se om de fortsatt er rå inni. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat