Pavlova med glaserte nøtter

Pavlova med honningglaserte nøtter

4
32
Middels80 min
Pavlova kan toppes med masse spennende godsaker. Prøv denne varianten med knasende honningglaserte nøtter.

Ingredienser

Antall porsjoner

Marengsbunn

  • 6 stk
    romtempererte eggehviter
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 4 dl
    sukker
  • 2 ts
    maizena
  • 1 ts
    vaniljesukker

Honningglaserte nøtter

  • 2 dl
    nøtter , usaltede (gjerne mandler, valnøtter og hasselnøtter)
  • 3 ss
    flytende honning
  • 1 ts
    salt

Fyll til pavlovakaken

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 250 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.

Marengsbunn

  1. 2

    Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen

  2. 3

    Senk temperaturen i stekeovnen til 100°C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca 60-70 minutter.

  3. 4

    Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

Honningglaserte nøtter

  1. 5

    Legg nøttene på en stekeplate med bakepapir. Rist dem i stekeovnen på 150 °C i 20 minutter. Øk temperaturen til 200 °C, og hell over flytende honning. Bland nøttene inn i honningen. La dem steke til de er gylne, ca. 10 minutter. Følg med, slik at de ikke blir brent. Når nøttene er ferdige, strør du litt salt over nøttene.

Ved servering

  1. 6

    Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes med den ferdige vaniljekremen. Smak til med litt sitron hvis ønskelig.

    Tips

    I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.

  2. 7

    Ha på rikelig med ferske bær. Dryss over honningglaserte nøtter og pynt gjerne med noen blader med sitronmellisse eller mynte.

Tips

Marengsbunnen kan lages dagen før, og oppbevares i romtemperatur. Vent med å dekke til kaken før den er helt avkjølt. Ha på kremfyll og topping rett før servering.

Del denne oppskriften: