Pavlova med blåbærkrem og mandler

Pavlova med blåbærkrem og mandler

2
86
Middels100 min
En frisk og lekker pavlova med mørke bær og blåbærkrem.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    romtempererte eggehviter
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 4 dl
    sukker
  • 2 ts
    potetmel
  • 1 ts
    vaniljesukker

FYLL

TOPPING

  • 2 dl
    bjørnebær
  • 2 dl
    blåbær
  • 1 dl
    mandelflak
  • 10 stk
    mynteblader

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 100 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.

MARENGSBUNN

  1. 2

    Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen.

    Tips

    Det er viktig at det ikke kommer eggegule i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få gule i den siste hviten.

  2. 3

    Sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 75-80 minutter.

    Tips

    Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 

  3. 4

    Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

VED SERVERING

  1. 5

    Rett før servering vispes fløte stiv med sukker og vend inn blåbærsyltetøy. Ikke bland mye om du ønsker en marmorert krem. Pisk vaniljekremen lett og spre utover pavlova-bunnen. Topp med blåbærkrem.

  2. 6

    Fordel bjørnebær, blåbær, skivede mandler og finstrimlet mynt.

Tips

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Fettrester vil hindre eggehvitene å stivne, så husk å skylle både bolle og visp godt.

Del denne oppskriften: