Pavlova med blåbærkrem og mandler

Pavlova med blåbærkrem og mandler

Kommentarer 2
  • Middels
  • 90 min
En frisk og lekker pavlova med mørke bær og blåbærkrem.

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stk romtempererte eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker

FYLL

5 dl TINE Kremfløte
2 ss sukker
4 ss blåbærsyltetøy
5 dl Piano® Original Vaniljekrem

TOPPING

2 dl bjørnebær
2 dl blåbær
1 dl mandelflak
10 stk mynteblader

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
  1. MARENGSBUNN

    1. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen.
      Tips!

      Det er viktig at det ikke kommer eggegule i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få gule i den siste hviten.

    2. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60-70 minutter.
    3. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
  2. VED SERVERING

    1. Rett før servering vispes fløte stiv med sukker og vend inn blåbærsyltetøy. Ikke bland mye om du ønsker en marmorert krem. Pisk vaniljekremen lett og spre utover pavlova-bunnen. Topp med blåbærkrem.
    2. Fordel bjørnebær, blåbær, skivede mandler og finstrimlet mynt.
Tips!

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Fettrester vil hindre eggehvitene å stivne, så husk å skylle både bolle og visp godt.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Anita

    10 måneder siden
    Kan sukkeret i oppskriften av Pavlova erstattes av kokosblomst sukker ?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Anita,

      Ja, du kan erstatte vanlig sukker med kokosblomstsukker om du ønsker :) God bakst!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat