Håndkle og blad
Pavlova med blåbærkrem og mandler
(8383)

Pavlova med blåbærkrem og mandler

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

En frisk og lekker pavlova med mørke bær og blåbærkrem.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

12
6 stkromtempererte eggehviter
2 tshvitvinseddik
4 dlsukker
2 tsmaizena
1 tsvaniljesukker

FYLL

5 dlTINE Kremfløte
2 sssukker
4 ssblåbærsyltetøy
5 dlPiano® Original Vaniljekrem

TOPPING

2 dlbjørnebær
2 dlblåbær
1 dlmandelflak
10 stkmynteblader
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
  • MARENGSBUNN

    1. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen.
      Blått hjerte
      Tips!

      Det er viktig at det ikke kommer eggegule i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få gule i den siste hviten.

    2. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60-70 minutter.
    3. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
  • VED SERVERING

    1. Rett før servering vispes fløte stiv med sukker og vend inn blåbærsyltetøy. Ikke bland mye om du ønsker en marmorert krem. Pisk vaniljekremen lett og spre utover pavlova-bunnen. Topp med blåbærkrem.
    2. Fordel bjørnebær, blåbær, skivede mandler og finstrimlet mynt.
Blått hjerte
Tips!

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Fettrester vil hindre eggehvitene å stivne, så husk å skylle både bolle og visp godt.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat