Pavlova med blåbærkrem og mandler
Middels•160 min150 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkromtempererte eggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
2 tspotetmel
-
1 tsvaniljesukker
FYLL
-
5 dl
-
2 sssukker
-
4 ssblåbærsyltetøy
-
5 dl
TOPPING
-
2 dlbjørnebær
-
2 dlblåbær
-
1 dlmandelflak
-
10 stkmynteblader
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100 °C (over-og undervarme) og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
MARENGSBUNN
-
2
Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.
Tips
Det er viktig at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få noe av eggeplommen i den siste hviten.
-
3
Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.
-
4
Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 2,5 time. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.
Tips
Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter.
-
5
Avkjøl marengsbunnen.
VED SERVERING
-
6
Rett før servering vispes fløte stiv med sukker og vend inn blåbærsyltetøy. Ikke bland mye om du ønsker en marmorert krem. Pisk vaniljekremen lett og spre utover pavlova-bunnen. Topp med blåbærkrem.
-
7
Fordel bjørnebær, blåbær, skivede mandler og finstrimlet mynte.