Pavlova i langpanne med frukt og bær
Middels•160 min150 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkromtempererte egg
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
2 tspotetmel
-
1 tsvaniljesukker
FYLL
-
1 l
-
3 dl
-
3 dl
-
1 sssukker
-
1 tslimesaft
TOPPING
-
2 stkkiwi
-
1 stkmango
-
¼ stkananas
-
8 stkjordbær
-
1 dlblåbær
-
½ dlkokosflak
-
1 stklime
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100 °C (over-og undervarme) og finn fram en langpanne dekket med bakepapir.
MARENGSBUNN
-
2
Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.
-
3
Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig. Fordel den forsiktig utover i langpannen.
-
4
Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 2,5 time. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.
Tips
Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter.
-
5
Avkjøl marengsbunnen.
Tips
Er det vanskelig å løsne den store pavlovaen, kan du bare servere den rett fra langpannen. Smaken er så god at ingen vil bry seg om det.
VED SERVERING
-
6
Skrell og del kiwi, mango og ananas i biter. Del jordbær i to og finriv limeskall.
-
7
Rett før servering vispes vaniljekremen luftig. Pisk fløten stiv med sukker og bland inn Kesam®. Fordel vaniljekremen utover og topp med Kesam®-blandingen.
Tips
I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.
-
8
Fordel kiwi, mango, ananas, jordbær og blåbær utover. Dryss over kokosflak og finrevet limeskall.