placeholder image
0

Pavlova i langpanne med frukt og bær

(152)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Dette er en enkel festkake å servere til mange. Pavlova-bunnen kan du lage i forveien, og så er det bare å lesse på med deilig vaniljekrem, stivpisket lime-krem, frukt og bær.

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stkromtempererte egg
2 tshvitvinseddik
4 dlsukker
2 tsmaizena
1 tsvaniljesukker

FYLL

1 lPiano Vaniljekrem
3 dlTINE Kremfløte
3 dlKesam® Lime
1 sssukker

TOPPING

2 stkkiwi
1 stkmango
¼ stkananas
8 stkjordbær
1 dlblåbær
½ dlkokosflak
1 stklime

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en langpanne dekket med bakepapir.
  • MARENGSBUNN

    1. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og fordeler den forsiktig utover i langpannen.
    2. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60-70 minutter.
    3. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

      Tips:

      Er det vanskelig å løsne den store pavlovaen, kan du bare servere den rett fra langpannen. Smaken er så god at ingen vil bry seg om det.

  • VED SERVERING

    1. Skrell og del kiwi, mango og ananas i biter. Del jordbær i to og finriv limeskall.
    2. Rett før servering vispes vaniljekremen luftig. Pisk fløten stiv med sukker og visp inn Kesam® med lime. Fordel vaniljekremen utover og topp med et lag stivpisket lime-krem.
    3. Fordel kiwi, mango, ananas, jordbær og blåbær utover. Dryss over kokosflak og finrevet limeskall.

Tips:

Pynt pavlovaen med bær og frukt du liker eller har tilgjengelig. Her er det ingenting som er feil. Den søte bunnen går godt med alle type friske smaker.

Kommentarer