
Pavlova i langpanne med frukt og bær
Middels•90 min80 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkromtempererte egg
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
2 tsHOFF Potetmel
-
1 tsvaniljesukker
FYLL
-
1 l
-
3 dl
-
3 dl
-
1 sssukker
-
1 tslimesaft
TOPPING
-
2 stkkiwi
-
1 stkmango
-
¼ stkananas
-
8 stkjordbær
-
1 dlblåbær
-
½ dlkokosflak
-
1 stklime
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100 °C og finn fram en langpanne dekket med bakepapir.
MARENGSBUNN
-
2
Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og fordeler den forsiktig utover i langpannen.
-
3
Sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 75-80 minutter.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
-
4
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
Tips
Er det vanskelig å løsne den store pavlovaen, kan du bare servere den rett fra langpannen. Smaken er så god at ingen vil bry seg om det.
VED SERVERING
-
5
Skrell og del kiwi, mango og ananas i biter. Del jordbær i to og finriv limeskall.
-
6
Rett før servering vispes vaniljekremen luftig. Pisk fløten stiv med sukker og visp inn Kesam® med lime. Fordel vaniljekremen utover og topp med et lag stivpisket lime-krem.
Tips
I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.
-
7
Fordel kiwi, mango, ananas, jordbær og blåbær utover. Dryss over kokosflak og finrevet limeskall.