Pavlova i langpanne med frukt og bær

Pavlova i langpanne med frukt og bær

14
  • Middels
  • 90 min
  • 70 min
Dette er en enkel festkake å servere til mange. Pavlova-bunnen kan du lage i forveien, og så er det bare å lesse på med deilig vaniljekrem, stivpisket lime-krem, frukt og bær.

Ingredienser

6 stk romtempererte egg
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker

FYLL

1 l Piano® Original Vaniljekrem
3 dl TINE Kremfløte
3 dl Kesam® Lime
1 ss sukker

TOPPING

2 stk kiwi
1 stk mango
¼ stk ananas
8 stk jordbær
1 dl blåbær
½ dl kokosflak
1 stk lime

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en langpanne dekket med bakepapir.
  1. MARENGSBUNN

    1. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og fordeler den forsiktig utover i langpannen.
    2. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60-70 minutter.
    3. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
      Tips!

      Er det vanskelig å løsne den store pavlovaen, kan du bare servere den rett fra langpannen. Smaken er så god at ingen vil bry seg om det.

  2. VED SERVERING

    1. Skrell og del kiwi, mango og ananas i biter. Del jordbær i to og finriv limeskall.
    2. Rett før servering vispes vaniljekremen luftig. Pisk fløten stiv med sukker og visp inn Kesam® med lime. Fordel vaniljekremen utover og topp med et lag stivpisket lime-krem.
    3. Fordel kiwi, mango, ananas, jordbær og blåbær utover. Dryss over kokosflak og finrevet limeskall.
Tips!

Pynt pavlovaen med bær og frukt du liker eller har tilgjengelig. Her er det ingenting som er feil. Den søte bunnen går godt med alle type friske smaker.

Kommentarer

  • Kylie

    3 måneder siden
    Kva er forskjellen om eg bruke egg rett frå kjøleskapet, eller romtemperatur egg?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Kylie!

      Det skal ikke ha noe å si om eggene er rett fra kjøleskap eller ei. Det skal bare være enklere å piske marengsen om eggene er romtemperert. :)

       (0)


  • Anne Helen Hjelmaas

    8 måneder siden
    Hvor finner eg oppskrifta på denne kaka

     (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei, Ann Helen! Dette er oppskriften, du finner den via denne linken: https://bit.ly/2VgqgIv

       (0)


  • Sara

    1 år siden
    Hei! Kan jeg bruke noen annet istedenfor hvitvinseddik?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Sara,

      Du kan fint sløyfe Hvitvinseddiken om su ønsker :) God bakst!

       (0)


  • MP

    1 år siden
    Jeg skulle lage pavlova i langpanne i dag. Denne oppskriften passer overhode ikke til en langpanne, og jeg har en liten langpanne. Den ble kjempe flat.. i tillegg er dette akkurat samme oppskrift som den «normale» pavlovaen, altså den som er rund. Finnes det en oppskrift til langpanne? Typ 25x35/ 25x40

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei MP,

      Om du syns kaken blir for liten kan du doble oppskriften :) Lykke til!

       (0)


  • Eva

    1 år siden
    Hvor stor langpanne er det snakk om?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Eva,

      En vanlig langpanne er cirka 30 x35-40 cm :) Lykke til og god bakst!

       (2)


  • Marte

    2 år siden
    Nå har pavlovaen stått i to timer, men den er helt seig utapå. Hva gjør jeg nå??

     (0)

    • Martine , Kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Marte!



      Dersom Pavlovaen er seig har den ikke stått lenge nok i ovnen, men smaken er like god.

       (0)

      • Marte

        2 år siden
        Nope. En time til på høyere temp, men fortsatt seig. Rett og slett som en finkorna svamp. Tror problemet ligger i at jeg brukte fruktose og ikke sukrose.

         (0)

        • Margrete , Kundekonsulent

          2 år siden
          Hei Marte! Det stemmer nok at fruktose kan oppføre seg litt annerledes enn vanlig sukker. Vanlig sukker vil gjøre pavlovaen sprøere så vil anbefale å bruke det til neste gang. :)

           (0)


Det er mye kjærlighet i god mat