
Marengs med bær
Enkel•75 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Marengs
-
4 stkeggehviter
-
2 ½ dlsukker
Fyll
-
1 pakke
-
1 tsvaniljesukker
-
½ dl
-
3 ssmelis
Pynt
-
4 dlhvite og røde rips (evt. andre bær)
Slik gjør du det
-
1
Forvarm stekeovnen til 125 °C.
Marengs trinn for trinn
-
2
Pisk eggehviter stive i en helt ren bolle. Tilsett sukkeret litt av gangen og fortsett piskingen til en stiv og blank marengs.
-
3
Dekk en plate med bakepapir. Fordel 12 porsjonsmarengser på papiret. Lag en liten fordypning eller grop i midten av hver. (Hvis du ønsker å lage en stor bunn, tar du en tallerken på ca 22-24 cm, og tegner rundt den på et bakepapirark. Fyll på med marengs og lag en liten grop i midten).
-
4
Sett platen på nederste rille i ovnen og senk temperaturen til 100 °C. Stek til marengsen slipper papiret, ca. 1 time (litt lenger tid dersom du velger å lage en stor kakebunn). Løsne bunnene fra papiret og legg på serveringsfat, og la marengsene avkjøles.
-
5
Pisk sammen kremost, vaniljesukker, fløte og melis. Fordel ostekremen over marengsene og pynt med bær og grønne blader rett før servering.