Marengs med bær

Marengs med bær

9
220
Enkel75 min
Sprø porsjonsmarengs, eller pavlova om du vil, med smak av sommer.

Ingredienser

Antall porsjoner

Marengs

  • 4 stk
    eggehviter
  • 2 ½ dl
    sukker

Fyll

Pynt

  • 4 dl
    hvite og røde rips (evt. andre bær)

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm stekeovnen til 125 °C.

Marengs trinn for trinn

  1. 2

    Pisk eggehviter stive i en helt ren bolle. Tilsett sukkeret litt av gangen og fortsett piskingen til en stiv og blank marengs.

  2. 3

    Dekk en plate med bakepapir. Fordel 12 porsjonsmarengser på papiret. Lag en liten fordypning eller grop i midten av hver. (Hvis du ønsker å lage en stor bunn, tar du en tallerken på ca 22-24 cm, og tegner rundt den på et bakepapirark. Fyll på med marengs og lag en liten grop i midten).

  3. 4

    Sett platen på nederste rille i ovnen og senk temperaturen til 100 °C. Stek til marengsen slipper papiret, ca. 1 time (litt lenger tid dersom du velger å lage en stor kakebunn). Løsne bunnene fra papiret og legg på serveringsfat, og la marengsene avkjøles.

  4. 5

    Pisk sammen kremost, vaniljesukker, fløte og melis. Fordel ostekremen over marengsene og pynt med bær og grønne blader rett før servering.

Tips

Du kan velge å lage en stor kake (Pavlova) eller 12 små. Steketiden for de små er ca. 1 time, for en stor marengs må du beregne ca. 1 1/2 time.

Del denne oppskriften: