Marengs med bær

Marengs med bær

Kommentarer 9
  • Enkel
  • 75 min
Sprø porsjonsmarengs, eller pavlova om du vil, med smak av sommer.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Stekebrett med bakepapir

Marengs

4 stk eggehviter
2 ½ dl sukker

Fyll

200 g TINE Kremgo’® Naturell
1 ts vaniljesukker
½ dl TINE Kremfløte
3 ss melis

Pynt

4 dl hvite og røde rips (evt. andre bær)

Slik gjør du det

    1. Forvarm stekeovnen til 125 °C.
  1. Marengs trinn for trinn

    1. Pisk eggehviter stive i en helt ren bolle. Tilsett sukkeret litt av gangen og fortsett piskingen til en stiv og blank marengs.
    2. Dekk en plate med bakepapir. Fordel 12 porsjonsmarengser på papiret. Lag en liten fordypning eller grop i midten av hver. (Hvis du ønsker å lage en stor bunn, tar du en tallerken på ca 22-24 cm, og tegner rundt den på et bakepapirark. Fyll på med marengs og lag en liten grop i midten).
    3. Sett platen på nederste rille i ovnen og senk temperaturen til 100 °C. Stek til marengsen slipper papiret, ca. 1 time (litt lenger tid dersom du velger å lage en stor kakebunn). Løsne bunnene fra papiret og legg på serveringsfat, og la marengsene avkjøles.
    4. Pisk sammen kremost, vaniljesukker, fløte og melis. Fordel ostekremen over marengsene og pynt med bær og grønne blader rett før servering.
Tips!

Du kan velge å lage en stor kake (Pavlova) eller 12 små. Steketiden for de små er ca. 1 time, for en stor marengs må du beregne ca. 1 1/2 time.

Kommentar

Kommentarer

  • Jente

    2 år siden
    Hei, går det an å putte marengsen i muffinsformer?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei, Jeg vil ikke anbefale det, pisker du marengsen stiv nok vil den ikke falle samen/flyte utover :) Lykke til!

      Kommenter  (1)


  • karoline

    4 år siden
    hei den ser god ut på bilde men jeg får den ikke til å stivne

    Kommenter  (19)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Karoline, Ikke godt å si hva som gjør at din marengs ikke stivner, men kanskje du kan utdype litt mer hva som skjedde, så kan jeg hjelpe deg?

      Kommenter  (39)

      • Anna

        2 år siden
        Formen skal ikke være fettete, da stivner ikke marengsen. Pass på at formen/bollen er godt vasket før bruk :-)

        Kommenter  (1)


  • Kimi <3

    7 år siden
    Hei igjen! :-) Jeg fant ut hvor mye det var i en pakke kremost! for dere som lurer: 125 gr. Isteden for å dele den i 12 små klumper, laget jeg isteden for en stor rundt kake! :-)

    Kommenter  (15)


  • Kimi <3

    7 år siden
    Hei! Jeg har hatt så lenge lyst til å prøve denne oppskriften! Og nå har jeg sjansen! :-) Men problemet er at det står ikke på TINE kremost hvor mange gram den inneholder... eller er det bare jeg som ikke har sett skikkelig? Setter pris på raskt svar!!!

    Kommenter  (5)


  • kljjjiojio

    7 år siden
    elsker den!

    Kommenter  (3)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Ikke så rart at du elsker denne desserten, for den er jo rett og slett knallgod! Har du forøvrig også prøvd vår Minipavlova-oppskrift? En litt annen variant av "Marengs med bær". http://www.tine.no/oppskrifter/kaker/krem-og-sjokoladekaker/8357.cms?minipavlova

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat