Knasende kruskakake

Knasende kruskakake

2
22
Enkel75 min
Her er oppskrift på en glutenfri bløtkake helt uten mel. Kruskakake er deilig å tygge på og smaker supergodt med vaniljekesam og de friske bærene. Fin å servere til 17. mai, bursdager eller andre festlige anledninger.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kakebunn

  • 3 dl
    mandler
  • 1 dl
    ristede solsikkekjerner
  • ½ dl
    gresskarkjerner
  • 1 dl
    lyse rosiner
  • 200 g
    tørkede aprikoser
  • 1 ss
    vann

Kakepynt

Slik gjør du det

  1. 1

    Legg plastfolie i bunnen på en paiform.

  2. 2

    Miks alle ingrediensene til kakebunnen sammen i en food prosessor. Trykk kakebunnen ut i paiformen og sett i fryseren, ca 1 time.

  3. 3

    Pisk fløten til stiv krem og bland med vaniljekesam.

  4. 4

    Fordel kremen over den kalde kakebunnen og pynt med bær og sitronmelisse.

Tips

Friske bær og frukt som du skal pynte kaker med, kan du dyppe i eller pensle med gelè og la stivne før du pynter kaken. Pynten vil få en glansfull overflate og det ser veldig proft ut.

Del denne oppskriften: