
Knasende kruskakake
Enkel•75 min min
Her er oppskrift på en glutenfri bløtkake helt uten mel. Kruskakake er deilig å tygge på og smaker supergodt med vaniljekesam og de friske bærene. Fin å servere til 17. mai, bursdager eller andre festlige anledninger.
Ingredienser
Antall porsjoner
Kakebunn
-
3 dlmandler
-
1 dlristede solsikkekjerner
-
½ dlgresskarkjerner
-
1 dllyse rosiner
-
200 gtørkede aprikoser
-
1 ssvann
Kakepynt
-
1 dl
-
1 dl
-
400 gfriske bær (f.eks. blåbær, jordbær, bringebær)
Slik gjør du det
-
1
Legg plastfolie i bunnen på en paiform.
-
2
Miks alle ingrediensene til kakebunnen sammen i en food prosessor. Trykk kakebunnen ut i paiformen og sett i fryseren, ca 1 time.
-
3
Pisk fløten til stiv krem og bland med vaniljekesam.
-
4
Fordel kremen over den kalde kakebunnen og pynt med bær og sitronmelisse.