Knasende kruskakake

(20)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her er oppskrift på en glutenfri bløtkake helt uten mel. Kruskakake er deilig å tygge på og smaker supergodt med vaniljekesam og de friske bærene. Fin å servere til 17. mai, bursdager eller andre festlige anledninger.

Antall porsjoner

8

Ingredienser

Kakebunn

3 dlmandler
1 dlristede solsikkekjerner
½ dlgresskarkjerner
1 dllyse rosiner
200 gtørkede aprikoser
1 ssvann

Kakepynt

1 dlTINE Kremfløte
1 dlKesam® Vanilje
400 gfriske bær (f.eks. blåbær, jordbær, bringebær)

Slik gjør du det

    1. Legg plastfolie i bunnen på en paiform.
    2. Miks alle ingrediensene til kakebunnen sammen i en food prosessor. Trykk kakebunnen ut i paiformen og sett i fryseren, ca 1 time.
    3. Pisk fløten til stiv krem og bland med vaniljekesam.
    4. Fordel kremen over den kalde kakebunnen og pynt med bær og sitronmelisse.

Tips:

Friske bær og frukt som du skal pynte kaker med, kan du dyppe i eller pensle med gelè og la stivne før du pynter kaken. Pynten vil få en glansfull overflate og det ser veldig proft ut.

Kommentarer

  Legg til kommentar