Kirsebærfavoritter

Kirsebærfavoritter

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
Langpannesjokoladekake er populært, spesielt fordi den gir kake til mange. Sjokolade og kirsebær er en ekstra god kombinasjon som lett kan bli en favoritt! Kaken egner seg godt for frysing.

Antall porsjoner

Ingredienser

100 g kirsebær
200 g TINE Meierismør
3 stk egg
4 dl sukker
5 ½ dl hvetemel
½ dl kakao
1 ss vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 ½ dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett

Glasur:

100 g TINE Meierismør
5 dl melis
¾ dl kakao
1 ss vaniljesukker
1 dl TINE Kremfløte (ca.)

Pynt:

2 dl TINE Kremfløte
30 stk kirsebær (ca.)

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 ºC. Du trenger en langpanne som måler 25 x 35 cm. Det blir ca. 30 kakebiter.
    2. Ta steinene ut av kirsebærene og skjær dem i biter. Smelt smør og avkjøl. Pisk egg og sukker luftig.
    3. Bland hvetemel, kakao, vaniljesukker og bakepulver. Rør dette i eggblandingen vekselvis med melk og smør. Bland inn kirsebærene.
    4. Hell røren i en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl kaken.
    5. Rør ingrediensene til glasuren til en smidig krem. Smør den på kaken og la den stivne.
    6. Skjær kaken i biter. Pisk kremen. Sprøyt eller legg krem på hver kakebit og pynt med et kirsebær på hver kake.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ingunn

    1 år siden
    Denne er veldig god! Hvor lenge må den steikes hvis den skal lages i rund form?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Ingunn,

      Så bra at den falt i smak :) Om kaken skal lages i rund form trenger den cirka 15 minutter lenger steketid, Men stikk alltid en grillpinne eller gaffel i for å dobbelt sjekke om den er ferdig :) Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat