
Kokosbiter med sjokolade
Middels•135 min min
Det er lett å trylle med gjærdeig. Her er det en blanding av kokos og mørk sjokolade som gir disse bitene den magiske smaken.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
50 ggjær
-
5 dl
-
1 dlsukker
-
½ tssalt
-
100 gmykt TINE® Meierismør
-
13 dlhvetemel (ca.)
Fyll:
-
100 g
-
2 sssukker
-
1 ssvaniljesukker
-
1 dlkokosmasse
-
100 ghakket, mørk sjokolade
Pensling:
-
1 stksammenvispet egg
-
1 dlkokosmasse
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 250 °C.
-
2
Smuldre gjæren i bakebollen. Løs gjæren opp i lunken melk. tilsett sukkeret, salt og smør litt etter litt. Hell i det meste av melet. Arbeid inn resten litt av gangen. Deigen skal være smidig og blank, men litt løs. La deigen heve under plast i ca. 60 minutter.
-
3
Rør sammen ingrediensene til fyllet.
-
4
Del deigen i to deler. Kjelve hver del ut til ca. 60 x 24 cm. Fordel fyllet over leiven. Brett deigen i tre deler slik at det blir ca. 60 x 8 cm. Kjevle litt lett over. Skjær i ca. 2 cm brede remser og snu dem sammen.
-
5
Legg bitene på plate med bakepapir og etterhev i ca. 40–50 minutter. Pensle med sammenpisket egg og strø på kokos. Stek midt i ovnen ca. 8 minutter. Avkjøl på rist.