Kokosbiter med sjokolade

Kokosbiter med sjokolade

5
8
Middels135 min
Det er lett å trylle med gjærdeig. Her er det en blanding av kokos og mørk sjokolade som gir disse bitene den magiske smaken.

Ingredienser

Antall porsjoner

Fyll:

  • 100 g
  • 2 ss
    sukker
  • 1 ss
    vaniljesukker
  • 1 dl
    kokosmasse
  • 100 g
    hakket, mørk sjokolade

Pensling:

  • 1 stk
    sammenvispet egg
  • 1 dl
    kokosmasse

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 250 °C.

  2. 2

    Smuldre gjæren i bakebollen. Løs gjæren opp i lunken melk. tilsett sukkeret, salt og smør litt etter litt. Hell i det meste av melet. Arbeid inn resten litt av gangen. Deigen skal være smidig og blank, men litt løs. La deigen heve under plast i ca. 60 minutter.

  3. 3

    Rør sammen ingrediensene til fyllet.

  4. 4

    Del deigen i to deler. Kjelve hver del ut til ca. 60 x 24 cm. Fordel fyllet over leiven. Brett deigen i tre deler slik at det blir ca. 60 x 8 cm. Kjevle litt lett over. Skjær i ca. 2 cm brede remser og snu dem sammen.

  5. 5

    Legg bitene på plate med bakepapir og etterhev i ca. 40–50 minutter. Pensle med sammenpisket egg og strø på kokos. Stek midt i ovnen ca. 8 minutter. Avkjøl på rist.

Tips

Du kan fint erstatte kokosmasse og sjokolade med syltetøy eller revet marsipan. Litt hakkede nøttekjerner som fyll er også godt. Noe av smøret i fyllet kan gjerne erstattes av TINE Kesam. Da blir bitene magrere og får en lett syrlig smak.

Del denne oppskriften: