Kokosbiter med sjokolade
Det er lett å trylle med gjærdeig. Her er det en blanding av kokos og mørk sjokolade som gir disse bitene den magiske smaken.
Middels•2 t 15 min•1 personer
Ingredienser
- 50 g gjær
- 5 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 1 dl sukker
- 0.5 ts salt
- 100 g mykt TINE® Meierismør
- 13 dl hvetemel, (ca.)
Fyll:
- 100 g TINE® Meierismør
- 2 ss sukker
- 1 ss vaniljesukker
- 1 dl kokosmasse
- 100 g hakket, mørk sjokolade
Pensling:
- 1 stykk sammenvispet egg
- 1 dl kokosmasse
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 250 °C.
2
Smuldre gjæren i bakebollen. Løs gjæren opp i lunken melk. tilsett sukkeret, salt og smør litt etter litt. Hell i det meste av melet. Arbeid inn resten litt av gangen. Deigen skal være smidig og blank, men litt løs. La deigen heve under plast i ca. 60 minutter.
3
Rør sammen ingrediensene til fyllet.
4
Del deigen i to deler. Kjelve hver del ut til ca. 60 x 24 cm. Fordel fyllet over leiven. Brett deigen i tre deler slik at det blir ca. 60 x 8 cm. Kjevle litt lett over. Skjær i ca. 2 cm brede remser og snu dem sammen.
5
Legg bitene på plate med bakepapir og etterhev i ca. 40–50 minutter. Pensle med sammenpisket egg og strø på kokos. Stek midt i ovnen ca. 8 minutter. Avkjøl på rist.
TipsDu kan fint erstatte kokosmasse og sjokolade med syltetøy eller revet marsipan. Litt hakkede nøttekjerner som fyll er også godt. Noe av smøret i fyllet kan gjerne erstattes av TINE Kesam. Da blir bitene magrere og får en lett syrlig smak.