Kokosbiter med sjokolade

Kokosbiter med sjokolade

Kommentarer 3
  • Middels
  • 135 min
Det er lett å trylle med gjærdeig. Her er det en blanding av kokos og mørk sjokolade som gir disse bitene den magiske smaken.

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g gjær
5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 dl sukker
½ ts salt
100 g mykt TINE Meierismør
13 dl hvetemel (ca.)

Fyll:

100 g TINE Meierismør
2 ss sukker
1 ss vaniljesukker
1 dl kokosmasse
100 g hakket, mørk sjokolade

Pensling:

1 stk sammenvispet egg
1 dl kokosmasse

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 250 °C.
    2. Smuldre gjæren i bakebollen. Løs gjæren opp i lunken melk. tilsett sukkeret, salt og smør litt etter litt. Hell i det meste av melet. Arbeid inn resten litt av gangen. Deigen skal være smidig og blank, men litt løs. La deigen heve under plast i ca. 60 minutter.
    3. Rør sammen ingrediensene til fyllet.
    4. Del deigen i to deler. Kjelve hver del ut til ca. 60 x 24 cm. Fordel fyllet over leiven. Brett deigen i tre deler slik at det blir ca. 60 x 8 cm. Kjevle litt lett over. Skjær i ca. 2 cm brede remser og snu dem sammen.
    5. Legg bitene på plate med bakepapir og etterhev i ca. 40–50 minutter. Pensle med sammenpisket egg og strø på kokos. Stek midt i ovnen ca. 8 minutter. Avkjøl på rist.
Tips!

Du kan fint erstatte kokosmasse og sjokolade med syltetøy eller revet marsipan. Litt hakkede nøttekjerner som fyll er også godt. Noe av smøret i fyllet kan gjerne erstattes av TINE Kesam. Da blir bitene magrere og får en lett syrlig smak.

Kommentar

Kommentarer

  • anna

    6 år siden
    Hvordan i all verden er det meningen at vi skal gjøre dette? Med brettingen? Står her med deigen foran meg og forstår ingenting!!

    Kommenter  (20)

    • Anna Krogset

      1 år siden
      Kan ikke skjønne annet enn at setningen "Fordel fyllet over leiven." skal komme før setningen "Brett deigen i tre...." Det gir i alle fall mening for meg, Og jeg synes det samsvarer med bildet på toppen.

      Kommenter  (0)

      • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

        1 år siden
        Takk for at du sier ifra, Anna :) Vi Skal se på det og eventuelt få endret på feil!

        Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat