Fristende sjokoladebiter

Fristende sjokoladebiter

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 60 min
En stor sjokoladekake i langpanne kan bli en fantastisk festkake når den pyntes med pisket krem og bringebær, blåbær og jordbær. Det er enkelt å imponere med denne kaken, og sjokoladebitene gjør lykke hos både barn og voksne. Gir ca 24 biter.

Ingredienser

Antall porsjoner

Langpanne

300 g TINE Meierismør
6 stk egg
7 dl sukker
4 ½ dl hvetemel
1 ½ dl kakao
1 ss vaniljesukker

Pynt

3 dl TINE Kremfløte
12 stk jordbær
24 stk bringebær
24 stk blåbær
24 stk mynteblader eller sitronmelisseblader

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret og avkjøl. Visp egg og sukker til lett og porøs eggedosis. Sikt i mel, kakao og vaniljesukker.
    2. Bland i smøret og rør det forsiktig sammen til en deig. Hell deigen i en langpanne 28 x 35 cm, som er kledd i bakepapir.
    3. Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i ca 40 minutter. Avkjøl kaken og skjær i ruter.
    4. Pynt kakestykkene med vispet krem, jordbær, bringebær og blåbær. Gjerne også et grønt blad, som mynte- eller sitronmelisseblader.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Mygyi pgoiy

    4 år siden
    Er det brownie?

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Mygyi pgoiy, Dette er en sjokoladekake. Brownie er en amerikansk sjokoladekake, men faller også inn under kategorien «cookie» og er ofte formet som små, kvadratiske stykker. Brownie er karakterisert av sin sprø utside og saftige, karamellaktige innside.

      Kommenter  (0)


  • marit

    5 år siden
    skulle nok vært bakepulver og, hevet ikke. Og vel mye smør.

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      hei Marit. I denne oppskriften skal det ikke være bakepulver. Eggene er hevemiddelet. Derfor er det viktig å røre deigen forsiktog sammen, slik at luften bevares i eggedosisen. Det er en "konfekt" av en kake, så det er ikke spart på smør og sukker. :)

      Kommenter  (0)


  • soledad

    6 år siden
    var det ikke noe bakkepulver?

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Soledad. I denne sjokoladekaken er det eggene som fungerer som hevingsmiddel. Lykke til med kakebakingen!

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat