Fristende sjokoladebiter
Enkel•60 min min
En stor sjokoladekake i langpanne kan bli en fantastisk festkake når den pyntes med pisket krem og bringebær, blåbær og jordbær. Det er enkelt å imponere med denne kaken, og sjokoladebitene gjør lykke hos både barn og voksne. Gir ca 24 biter.
Ingredienser
Antall porsjoner
Langpanne
-
300 g
-
6 stkegg
-
7 dlsukker
-
4 ½ dlhvetemel
-
1 ½ dlkakao
-
1 ssvaniljesukker
Pynt
-
3 dl
-
12 stkjordbær
-
24 stkbringebær
-
24 stkblåbær
-
24 stkmynteblader eller sitronmelisseblader
Slik gjør du det
-
1
Smelt smøret og avkjøl. Visp egg og sukker til lett og porøs eggedosis. Sikt i mel, kakao og vaniljesukker.
-
2
Bland i smøret og rør det forsiktig sammen til en deig. Hell deigen i en langpanne 28 x 35 cm, som er kledd i bakepapir.
-
3
Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i ca 40 minutter. Avkjøl kaken og skjær i ruter.
-
4
Pynt kakestykkene med vispet krem, jordbær, bringebær og blåbær. Gjerne også et grønt blad, som mynte- eller sitronmelisseblader.