Dronningen av Saba

Dronningen av Saba

4
36
Enkel45 min
Nydelig mørk sjokoladekake oppkalt etter en dronning. Oppskriften er kjent over hele verden, og selve kaken med tropiske frukter som pynt, smaker himmelsk. Lag gjerne kaken dagen i forveien om du skal ha selskap. Husk å beregne tid til at kaken skal ligge i ca en time før den glaseres.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sjokoladekakebunn

  • 125 g
    kokesjokolade
  • 2 ss
    kaffe
  • 100 g
  • 160 g
    sukker (blandes med smøret)
  • 3 stk
    egg
  • 1 ss
    sukker (blandes med eggehvitene)
  • 60 g
    mandler
  • 60 g
    hvetemel

Glasur og pynt

  • 150 g
    kokesjokolade
  • 2 ss
    glovarm kaffe
  • 75 g
  • 12 stk
    skåldede mandler
  • 1 stk
    sharonfrukt
  • 1 stk
    stjernefrukt

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne oppskriften på sjokoladekaken Dronningen av Saba, trenger du en rund kakeform som er ca 24 cm i diameter.

  2. 2

    Sett stekeovnen på 175 °C.

  3. 3

    Smelt sjokolade i mikrobølgeovn eller vannbad. Tilsett glovarm kaffe og rør godt. Rør smør og sukker hvitt og kremaktig. Skill eggene og rør eggeplommene i smørkremen.

  4. 4

    Bland i den smeltede sjokoladen sammen med malte mandler og mel. Visp eggehvitene stive med sukker og bland dem i røren. Hell røren i en smurt form.

  5. 5

    Stek kaken på nederste rille i ovnen i 25 minutter. Den skal være lite stekt, saftig og god.

  6. 6

    Avkjøl kaken i formen i ca 10 minutter før den hvelves på rist. La den ligge i minst 1 time før den glaseres.

  7. 7

    Smelt sjokoladen til glasuren i kaffe. Rør inn smøret i små porsjoner. Hell glasuren over kaken. Pynt med mandler og legg på frukter.

Tips

Navnet bak kaken, dronningen av Saba, var herskerinnen over Saba, et gammelt kongedømme man antar lå i dagens Etiopia eller Jemen.

Del denne oppskriften: