
Dronningen av Saba
Enkel•45 min min
Nydelig mørk sjokoladekake oppkalt etter en dronning. Oppskriften er kjent over hele verden, og selve kaken med tropiske frukter som pynt, smaker himmelsk. Lag gjerne kaken dagen i forveien om du skal ha selskap. Husk å beregne tid til at kaken skal ligge i ca en time før den glaseres.
Ingredienser
Antall porsjoner
Sjokoladekakebunn
-
125 gkokesjokolade
-
2 sskaffe
-
100 g
-
160 gsukker (blandes med smøret)
-
3 stkegg
-
1 sssukker (blandes med eggehvitene)
-
60 gmandler
-
60 ghvetemel
Glasur og pynt
-
150 gkokesjokolade
-
2 sskaffe
-
75 g
-
12 stkskåldede mandler
-
1 stksharonfrukt
-
1 stkstjernefrukt
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften på sjokoladekaken Dronningen av Saba, trenger du en rund kakeform som er ca 24 cm i diameter.
-
2
Sett stekeovnen på 175 °C.
-
3
Smelt sjokolade i kaffe. Rør smør og sukker hvitt og kremaktig. Skill eggene og rør eggeplommene i smørkremen.
-
4
Bland i den smeltede sjokoladen sammen med malte mandler og mel. Visp eggehvitene stive med sukker og bland dem i røren. Hell røren i en smurt form.
-
5
Stek kaken på nederste rille i ovnen i 25 minutter. Den skal være lite stekt, saftig og god.
-
6
Avkjøl kaken i formen i ca 10 minutter før den hvelves på rist. La den ligge i minst 1 time før den glaseres.
-
7
Smelt sjokoladen til glasuren i kaffe. Rør inn smøret i små porsjoner. Hell glasuren over kaken. Pynt med mandler og legg på frukter.