Dronningen av Saba

Dronningen av Saba

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 45 min
Nydelig mørk sjokoladekake oppkalt etter en dronning. Oppskriften er kjent over hele verden, og selve kaken med tropiske frukter som pynt, smaker himmelsk. Lag gjerne kaken dagen i forveien om du skal ha selskap. Husk å beregne tid til at kaken skal ligge i ca en time før den glaseres.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sjokoladekakebunn

125 g kokesjokolade
2 ss kaffe
100 g TINE Meierismør
160 g sukker (blandes med smøret)
3 stk egg
1 ss sukker (blandes med eggehvitene)
60 g mandler
60 stk hvetemel

Glasur og pynt

150 g kokesjokolade
2 ss kaffe
75 g TINE Meierismør
12 stk skåldede mandler
1 stk sharonfrukt
1 stk stjernefrukt

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på sjokoladekaken Dronningen av Saba, trenger du en rund kakeform som er ca 24 cm i diameter.
    2. Sett stekeovnen på 175 °C.
    3. Smelt sjokolade i kaffe. Rør smør og sukker hvitt og kremaktig. Skill eggene og rør eggeplommene i smørkremen.
    4. Bland i den smeltede sjokoladen sammen med malte mandler og mel. Visp eggehvitene stive med sukker og bland dem i røren. Hell røren i en smurt form.
    5. Stek kaken på nederste rille i ovnen i 25 minutter. Den skal være lite stekt, saftig og god.
    6. Avkjøl kaken i formen i ca 10 minutter før den hvelves på rist. La den ligge i minst 1 time før den glaseres.
    7. Smelt sjokoladen til glasuren i kaffe. Rør inn smøret i små porsjoner. Hell glasuren over kaken. Pynt med mandler og legg på frukter.
Tips!

Navnet bak kaken, dronningen av Saba, var herskerinnen over Saba, et gammelt kongedømme man antar lå i dagens Etiopia eller Jemen.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat