Håndkle og blad
Dronningen av Saba
(2020)

Dronningen av Saba

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Nydelig mørk sjokoladekake oppkalt etter en dronning. Oppskriften er kjent over hele verden, og selve kaken med tropiske frukter som pynt, smaker himmelsk. Lag gjerne kaken dagen i forveien om du skal ha selskap. Husk å beregne tid til at kaken skal ligge i ca en time før den glaseres.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Sjokoladekakebunn

125 gkokesjokolade
2 sskaffe
100 gTINE Meierismør
160 gsukker (blandes med smøret)
3 stkegg
1 sssukker (blandes med eggehvitene)
60 gmandler
60 stkhvetemel

Glasur og pynt

150 gkokesjokolade
2 sskaffe
75 gTINE Meierismør
12 stkskåldede mandler
1 stksharonfrukt
1 stkstjernefrukt
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på sjokoladekaken Dronningen av Saba, trenger du en rund kakeform som er ca 24 cm i diameter.
    2. Sett stekeovnen på 175 °C.
    3. Smelt sjokolade i kaffe. Rør smør og sukker hvitt og kremaktig. Skill eggene og rør eggeplommene i smørkremen.
    4. Bland i den smeltede sjokoladen sammen med malte mandler og mel. Visp eggehvitene stive med sukker og bland dem i røren. Hell røren i en smurt form.
    5. Stek kaken på nederste rille i ovnen i 25 minutter. Den skal være lite stekt, saftig og god.
    6. Avkjøl kaken i formen i ca 10 minutter før den hvelves på rist. La den ligge i minst 1 time før den glaseres.
    7. Smelt sjokoladen til glasuren i kaffe. Rør inn smøret i små porsjoner. Hell glasuren over kaken. Pynt med mandler og legg på frukter.
Blått hjerte
Tips!

Navnet bak kaken, dronningen av Saba, var herskerinnen over Saba, et gammelt kongedømme man antar lå i dagens Etiopia eller Jemen.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat