Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Dronningen av Saba

Enkel
45min

Nydelig mørk sjokoladekake oppkalt etter en dronning. Oppskriften er kjent over hele verden, og selve kaken med tropiske frukter som pynt, smaker himmelsk. Lag gjerne kaken dagen i forveien om du skal ha selskap. Husk å beregne tid til at kaken skal ligge i ca en time før den glaseres.

3.4
(38)
Next ImageDronningen av Saba

Ingredienser

Antall porsjoner

Sjokoladekakebunn

125 g
kokesjokolade
2 ss
kaffe
160 g
sukker (blandes med smøret)
3 stk
egg
1 ss
sukker (blandes med eggehvitene)
60 g
mandler
60 g
hvetemel

Glasur og pynt

150 g
kokesjokolade
2 ss
glovarm kaffe
12 stk
skåldede mandler
1 stk
sharonfrukt
1 stk
stjernefrukt

Fremgangsmåte

  1. Til denne oppskriften på sjokoladekaken Dronningen av Saba, trenger du en rund kakeform som er ca 24 cm i diameter.

  2. Sett stekeovnen på 175 °C.

  3. Smelt sjokolade i mikrobølgeovn eller vannbad. Tilsett glovarm kaffe og rør godt. Rør smør og sukker hvitt og kremaktig. Skill eggene og rør eggeplommene i smørkremen.

  4. Bland i den smeltede sjokoladen sammen med malte mandler og mel. Visp eggehvitene stive med sukker og bland dem i røren. Hell røren i en smurt form.

  5. Stek kaken på nederste rille i ovnen i 25 minutter. Den skal være lite stekt, saftig og god.

  6. Avkjøl kaken i formen i ca 10 minutter før den hvelves på rist. La den ligge i minst 1 time før den glaseres.

  7. Smelt sjokoladen til glasuren i kaffe. Rør inn smøret i små porsjoner. Hell glasuren over kaken. Pynt med mandler og legg på frukter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Navnet bak kaken, dronningen av Saba, var herskerinnen over Saba, et gammelt kongedømme man antar lå i dagens Etiopia eller Jemen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter