Dronningen av Saba
Enkel•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Sjokoladekakebunn
-
125 gkokesjokolade
-
2 sskaffe
-
100 g
-
160 gsukker (blandes med smøret)
-
3 stkegg
-
1 sssukker (blandes med eggehvitene)
-
60 gmandler
-
60 ghvetemel
Glasur og pynt
-
150 gkokesjokolade
-
2 ssglovarm kaffe
-
75 g
-
12 stkskåldede mandler
-
1 stksharonfrukt
-
1 stkstjernefrukt
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften på sjokoladekaken Dronningen av Saba, trenger du en rund kakeform som er ca 24 cm i diameter.
-
2
Sett stekeovnen på 175 °C.
-
3
Smelt sjokolade i mikrobølgeovn eller vannbad. Tilsett glovarm kaffe og rør godt. Rør smør og sukker hvitt og kremaktig. Skill eggene og rør eggeplommene i smørkremen.
-
4
Bland i den smeltede sjokoladen sammen med malte mandler og mel. Visp eggehvitene stive med sukker og bland dem i røren. Hell røren i en smurt form.
-
5
Stek kaken på nederste rille i ovnen i 25 minutter. Den skal være lite stekt, saftig og god.
-
6
Avkjøl kaken i formen i ca 10 minutter før den hvelves på rist. La den ligge i minst 1 time før den glaseres.
-
7
Smelt sjokoladen til glasuren i kaffe. Rør inn smøret i små porsjoner. Hell glasuren over kaken. Pynt med mandler og legg på frukter.