Dronningen av Saba
Nydelig mørk sjokoladekake oppkalt etter en dronning. Oppskriften er kjent over hele verden, og selve kaken med tropiske frukter som pynt, smaker himmelsk. Lag gjerne kaken dagen i forveien om du skal ha selskap. Husk å beregne tid til at kaken skal ligge i ca en time før den glaseres.
Enkel•45 min•1 personer
Ingredienser
Sjokoladekakebunn
- 125 g kokesjokolade
- 2 ss kaffe
- 100 g TINE® Meierismør
- 160 g sukker, (blandes med smøret)
- 3 stykk egg
- 1 ss sukker, (blandes med eggehvitene)
- 60 g mandler
- 60 g hvetemel
Glasur og pynt
- 150 g kokesjokolade
- 2 ss glovarm kaffe
- 75 g TINE® Meierismør
- 12 stykk skåldede mandler
- 1 stykk sharonfrukt
- 1 stykk stjernefrukt
Slik gjør du
1
Til denne oppskriften på sjokoladekaken Dronningen av Saba, trenger du en rund kakeform som er ca 24 cm i diameter.
2
Sett stekeovnen på 175 °C.
3
Smelt sjokolade i mikrobølgeovn eller vannbad. Tilsett glovarm kaffe og rør godt. Rør smør og sukker hvitt og kremaktig. Skill eggene og rør eggeplommene i smørkremen.
4
Bland i den smeltede sjokoladen sammen med malte mandler og mel. Visp eggehvitene stive med sukker og bland dem i røren. Hell røren i en smurt form.
5
Stek kaken på nederste rille i ovnen i 25 minutter. Den skal være lite stekt, saftig og god.
6
Avkjøl kaken i formen i ca 10 minutter før den hvelves på rist. La den ligge i minst 1 time før den glaseres.
7
Smelt sjokoladen til glasuren i kaffe. Rør inn smøret i små porsjoner. Hell glasuren over kaken. Pynt med mandler og legg på frukter.
TipsNavnet bak kaken, dronningen av Saba, var herskerinnen over Saba, et gammelt kongedømme man antar lå i dagens Etiopia eller Jemen.