Drømmerullekake

(66)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en lettbakt og god kake, som i tillegg er glutenfri. Rullekaken fylles med en deilig smørkrem med smak av sirup og Daim-kuler. For å få en vellykket rullekake er det viktig at egg og sukker piskes godt til en tykk eggedosis.

Antall porsjoner

1

Ingredienser

Bunn:

3 stkegg
1 ½ dlsukker
1 ¾ dlpotetmel
2 sskakao
1 tsbakepulver

Fyll:

150 gmykt TINE Meierismør
1 ½ dlmelis
1 stkeggeplomme
2 sssirup
2 tsvaniljesukker
1 dlDaim-kuler

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 250 °C. Smør bakepapir, og legg det i en langpanne, 30x35 cm.
    2. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland sammen potetmel, kakao og bakepulver, og sikt det i eggedosisen. Bland røren lett sammen, og fordel den i langpannen.
    3. Stek kaken midt i ovnen i ca. 5 minutter. Vend kaken på et fuktet kjøkkenhåndkle som ligger på en kakerist. Trekk papiret av kaken. Legg langpannen over kaken og avkjøl.
  • Fyll:

    1. Visp smør og melis til det blir lett og luftig. Rør i eggeplommen, og deretter sirup, vaniljesukker og Daim-kuler.
    2. Fordel fyllet over kaken når den er avkjølt. Rull kaken sammen fra langsiden, og la den ligge med skjøten ned. Oppbevar kaken kjølig, gjerne med håndkleet rundt.
    3. Skjær kaken i skiver, og server. Dryss eventuelt litt melis over ved servering.

Tips:

Fjern bakepapiret fra rullekakebunnen straks den tas ut av ovnen. Hvis papiret ikke løsner, kan du pensle litt kaldt vann på papiret og dra det forsiktig av.

Kommentarer

  Legg til kommentar