Drømmerullekake

Drømmerullekake

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 45 min
Dette er en lettbakt og god kake, som i tillegg er glutenfri. Rullekaken fylles med en deilig smørkrem med smak av sirup og Daim-kuler. For å få en vellykket rullekake er det viktig at egg og sukker piskes godt til en tykk eggedosis.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn:

3 stk egg
1 ½ dl sukker
1 ¾ dl potetmel
2 ss kakao
1 ts bakepulver

Fyll:

150 g mykt TINE Meierismør
1 ½ dl melis
1 stk eggeplomme
2 ss sirup
2 ts vaniljesukker
1 dl Daim-kuler

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 250 °C. Smør bakepapir, og legg det i en langpanne, 30x35 cm.
    2. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland sammen potetmel, kakao og bakepulver, og sikt det i eggedosisen. Bland røren lett sammen, og fordel den i langpannen.
    3. Stek kaken midt i ovnen i ca. 5 minutter. Vend kaken på et fuktet kjøkkenhåndkle som ligger på en kakerist. Trekk papiret av kaken. Legg langpannen over kaken og avkjøl.
  1. Fyll:

    1. Visp smør og melis til det blir lett og luftig. Rør i eggeplommen, og deretter sirup, vaniljesukker og Daim-kuler.
    2. Fordel fyllet over kaken når den er avkjølt. Rull kaken sammen fra langsiden, og la den ligge med skjøten ned. Oppbevar kaken kjølig, gjerne med håndkleet rundt.
    3. Skjær kaken i skiver, og server. Dryss eventuelt litt melis over ved servering.
Tips!

Fjern bakepapiret fra rullekakebunnen straks den tas ut av ovnen. Hvis papiret ikke løsner, kan du pensle litt kaldt vann på papiret og dra det forsiktig av.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Nina

    3 år siden
    Går den ann å fryse?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Nina, Ja, denne kaken kan fint fryses. Ta den opp kvelden før servering og la den tine i kjøleskapet :)

      Kommenter  (0)


  • Anna

    5 år siden
    Godt!

    Kommenter  (2)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Enig, Anna. Denne rullekaken er supergod!

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat