
Bringebærmoussekake
Fantastisk kake laget av revet kransekakemasse og toppet med herlig bringebærmousse. En sikker vinner på kakebordet.

Ingredienser
Antall porsjoner
12
Kakebunn
Bringebærmousse til fyllet
Pynt
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 175°C. Pisk sammen smør og revet kransekakemasse. Tilsett eggene, ett om gangen, under stadig omrøring. Rør i crème fraîche. Bland mel med bakepulver og rør dette i deigen.
- 2
Hell deigen i en godt smurt form, ca. 24-26 cm diameter. Stek kakebunnen på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter til bunnen er gjennomstekt.
Bringebærmousse
- 3
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter. Skvis sitronsaft i en liten kjele og klem ut vannet fra gelatinplatene før du har dem oppi denne. Smelt på lav varme i en kjele og rør til gelatinen er oppløst. La det avkjøles til en tykkflytende konsistens.
- 4
Kjør bringebær og melis i en kjøkkenmaskin. Rør i gelatinblandingen.
- 5
I en annen bolle pisker du eggehvite til hardt skum og i en ny bolle pisker du kremfløte til krem. Vend kremen i moussen og til slutt eggehvitene.
- 6
Fordel moussen over den avkjølte kakebunnen i formen. La kaken stivne i kjøleskapet, gjerne til neste dagen.
- 7
Rett før servering kan du pynte kaken med ferske bringebær og mynteblander.
Tips
Har du tilgang til små "Natt og dag"-blomster, er disse vakre på kaken.
Tips
Bytt ut bringebær med jordbær, dersom du ønsker det.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



