Bringebærmoussekake
Fantastisk kake laget av revet kransekakemasse og toppet med herlig bringebærmousse. En sikker vinner på kakebordet.
Middels•50 min•12 personer
Ingredienser
Kakebunn
- 90 g TINE® Meierismør, , romtemperert
- 250 g revet kransekakemasse
- 3 stykk egg
- 1 dl TINE® Crème Fraîche Original
- 2 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
Bringebærmousse til fyllet
- 4 stykk gelatinplate
- 2 ss sitronsaft
- 350 g bringebær
- 2 dl melis
- 2 stykk eggehvite
- 3 dl TINE® Kremfløte
Pynt
- 25 stykk bringebær
- 4 stykk mynteblad
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 175°C. Pisk sammen smør og revet kransekakemasse. Tilsett eggene, ett om gangen, under stadig omrøring. Rør i crème fraîche. Bland mel med bakepulver og rør dette i deigen.
2
Hell deigen i en godt smurt form, ca. 24-26 cm diameter. Stek kakebunnen på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter til bunnen er gjennomstekt.
Bringebærmousse
1
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter. Skvis sitronsaft i en liten kjele og klem ut vannet fra gelatinplatene før du har dem oppi denne. Smelt på lav varme i en kjele og rør til gelatinen er oppløst. La det avkjøles til en tykkflytende konsistens.
2
Kjør bringebær og melis i en kjøkkenmaskin. Rør i gelatinblandingen.
3
I en annen bolle pisker du eggehvite til hardt skum og i en ny bolle pisker du kremfløte til krem. Vend kremen i moussen og til slutt eggehvitene.
4
Fordel moussen over den avkjølte kakebunnen i formen. La kaken stivne i kjøleskapet, gjerne til neste dagen.
5
Rett før servering kan du pynte kaken med ferske bringebær og mynteblander.
TipsHar du tilgang til små "Natt og dag"-blomster, er disse vakre på kaken.
TipsBytt ut bringebær med jordbær, dersom du ønsker det.