Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Bringebærmoussekake

Middels
50min

Fantastisk kake laget av revet kransekakemasse og toppet med herlig bringebærmousse. En sikker vinner på kakebordet.

3.8
(94)
Next ImageBringebærmoussekake

Ingredienser

Antall porsjoner

12

Kakebunn

90 g
TINE® Meierismør, romtemperert
250 g
revet kransekakemasse
3 stk
egg
2 dl
hvetemel
1 ts
bakepulver

Bringebærmousse til fyllet

4 stk
gelatinplate
2 ss
sitronsaft
350 g
bringebær
2 dl
melis
2 stk
eggehvite

Pynt

25 stk
bringebær
4 stk
mynteblad

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 175°C. Pisk sammen smør og revet kransekakemasse. Tilsett eggene, ett om gangen, under stadig omrøring. Rør i crème fraîche. Bland mel med bakepulver og rør dette i deigen.

  2. Hell deigen i en godt smurt form, ca. 24-26 cm diameter. Stek kakebunnen på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter til bunnen er gjennomstekt.

Bringebærmousse

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter. Skvis sitronsaft i en liten kjele og klem ut vannet fra gelatinplatene før du har dem oppi denne. Smelt på lav varme i en kjele og rør til gelatinen er oppløst. La det avkjøles til en tykkflytende konsistens.

  2. Kjør bringebær og melis i en kjøkkenmaskin. Rør i gelatinblandingen.

  3. I en annen bolle pisker du eggehvite til hardt skum og i en ny bolle pisker du kremfløte til krem. Vend kremen i moussen og til slutt eggehvitene.

  4. Fordel moussen over den avkjølte kakebunnen i formen. La kaken stivne i kjøleskapet, gjerne til neste dagen.

  5. Rett før servering kan du pynte kaken med ferske bringebær og mynteblander.

    Tips

    Har du tilgang til små "Natt og dag"-blomster, er disse vakre på kaken.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bytt ut bringebær med jordbær, dersom du ønsker det.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter