Sjokoladerull med iskrem

Sjokoladerull med iskrem

0
16
Enkel25 min
Nydelig sjokoladerullekake fylt med vaniljeis og sjokoladekuler. Den er spesielt myk i konsistensen fordi det er potetmel i kakedeigen. Smaker godt både til dessert og til kaffen. Du må lage den god tid før den skal serveres, minst kvelden før.

Ingredienser

Antall porsjoner

Rullekake:

  • 3 stk
    egg
  • 125 g
    sukker
  • ¾ dl
    potetmel
  • 30 g
    grovmalte hasselnøtter
  • 2 ss
    kakao
  • 1 ts
    bakepulver

Fyll:

  • 1 l
    vaniljeis
  • 1 dl
    sjokoladekule (f.eks. Daimkuler, evt. hakket sjokolade)

Slik gjør du det

  1. 1

    Du trenger en langpanne 30 x 40 cm. Forvarm stekeovnen til 240 °C.

  2. 2

    Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt mel, bakepulver og kakao sammen og bland det sammen med de hakkede nøttene.

  3. 3

    Kle en langpanne med bakepapir. Smør eventuelt papiret og hell i røren. Stek kaken midt i ovnen i ca. 8 minutter.

  4. 4

    Hvelv kaken på et håndklede eller papir drysset med sukker. Trekk av bakepapiret. Avkjøl kaken med langpannen hvelvet over. Da sprekker ikke kaken når du ruller den sammen.

  5. 5

    Rør iskremen myk og ha i hakkede sjokoladebiter eller Dajmkuler. Smør isen over kaken og rull den sammen fra langsiden. Pakk den i folie og legg den i fryseren og la den stivne minst natten over.

  6. 6

    Pynt kaken rett før servering med mer sjokoladekuler og friske bær.

Tips

Kaken kan med fordel ligge flere dager i fryseren og derfor forberedes i god tid. Pynt kaken like før servering.

Del denne oppskriften: