Sjokoladerull med iskrem
Enkel•25 min min
Nydelig sjokoladerullekake fylt med vaniljeis og sjokoladekuler. Den er spesielt myk i konsistensen fordi det er potetmel i kakedeigen. Smaker godt både til dessert og til kaffen. Du må lage den god tid før den skal serveres, minst kvelden før.
Ingredienser
Antall porsjoner
Rullekake:
-
3 stkegg
-
125 gsukker
-
¾ dlpotetmel
-
30 ggrovmalte hasselnøtter
-
2 sskakao
-
1 tsbakepulver
Fyll:
-
1 lvaniljeis
-
1 dlsjokoladekule (f.eks. Daimkuler, evt. hakket sjokolade)
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en langpanne 30 x 40 cm. Forvarm stekeovnen til 240 °C.
-
2
Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt mel, bakepulver og kakao sammen og bland det sammen med de hakkede nøttene.
-
3
Kle en langpanne med bakepapir. Smør eventuelt papiret og hell i røren. Stek kaken midt i ovnen i ca. 8 minutter.
-
4
Hvelv kaken på et håndklede eller papir drysset med sukker. Trekk av bakepapiret. Avkjøl kaken med langpannen hvelvet over. Da sprekker ikke kaken når du ruller den sammen.
-
5
Rør iskremen myk og ha i hakkede sjokoladebiter eller Dajmkuler. Smør isen over kaken og rull den sammen fra langsiden. Pakk den i folie og legg den i fryseren og la den stivne minst natten over.
-
6
Pynt kaken rett før servering med mer sjokoladekuler og friske bær.