Sjokoladerull med iskrem
Nydelig sjokoladerullekake fylt med vaniljeis og sjokoladekuler. Den er spesielt myk i konsistensen fordi det er potetmel i kakedeigen. Smaker godt både til dessert og til kaffen. Du må lage den god tid før den skal serveres, minst kvelden før.
Enkel•25 min•1 personer
Ingredienser
Rullekake:
- 3 stykk egg
- 125 g sukker
- 0.75 dl potetmel
- 30 g grovmalte hasselnøtter
- 2 ss kakao
- 1 ts bakepulver
Fyll:
- 1 l vaniljeis
- 1 dl sjokoladekule, (f.eks. Daimkuler, evt. hakket sjokolade)
Slik gjør du
1
Du trenger en langpanne 30 x 40 cm. Forvarm stekeovnen til 240 °C.
2
Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt mel, bakepulver og kakao sammen og bland det sammen med de hakkede nøttene.
3
Kle en langpanne med bakepapir. Smør eventuelt papiret og hell i røren. Stek kaken midt i ovnen i ca. 8 minutter.
4
Hvelv kaken på et håndklede eller papir drysset med sukker. Trekk av bakepapiret. Avkjøl kaken med langpannen hvelvet over. Da sprekker ikke kaken når du ruller den sammen.
5
Rør iskremen myk og ha i hakkede sjokoladebiter eller Dajmkuler. Smør isen over kaken og rull den sammen fra langsiden. Pakk den i folie og legg den i fryseren og la den stivne minst natten over.
6
Pynt kaken rett før servering med mer sjokoladekuler og friske bær.
TipsKaken kan med fordel ligge flere dager i fryseren og derfor forberedes i god tid. Pynt kaken like før servering.