
Sjokoladerull med iskrem
Nydelig sjokoladerullekake fylt med vaniljeis og sjokoladekuler. Den er spesielt myk i konsistensen fordi det er potetmel i kakedeigen. Smaker godt både til dessert og til kaffen. Du må lage den god tid før den skal serveres, minst kvelden før.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Rullekake:
Fyll:
Fremgangsmåte
- 1
Du trenger en langpanne 30 x 40 cm. Forvarm stekeovnen til 240 °C.
- 2
Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt mel, bakepulver og kakao sammen og bland det sammen med de hakkede nøttene.
- 3
Kle en langpanne med bakepapir. Smør eventuelt papiret og hell i røren. Stek kaken midt i ovnen i ca. 8 minutter.
- 4
Hvelv kaken på et håndklede eller papir drysset med sukker. Trekk av bakepapiret. Avkjøl kaken med langpannen hvelvet over. Da sprekker ikke kaken når du ruller den sammen.
- 5
Rør iskremen myk og ha i hakkede sjokoladebiter eller Dajmkuler. Smør isen over kaken og rull den sammen fra langsiden. Pakk den i folie og legg den i fryseren og la den stivne minst natten over.
- 6
Pynt kaken rett før servering med mer sjokoladekuler og friske bær.
Tips
Kaken kan med fordel ligge flere dager i fryseren og derfor forberedes i god tid. Pynt kaken like før servering.
Flere fristende oppskrifter



