Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Sjokoladerull med iskrem

Enkel
25min

Nydelig sjokoladerullekake fylt med vaniljeis og sjokoladekuler. Den er spesielt myk i konsistensen fordi det er potetmel i kakedeigen. Smaker godt både til dessert og til kaffen. Du må lage den god tid før den skal serveres, minst kvelden før.

3.4
(21)
Next ImageSjokoladerull med iskrem

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Rullekake:

3 stk
egg
125 g
sukker
0.75 dl
potetmel
30 g
grovmalte hasselnøtter
2 ss
kakao
1 ts
bakepulver

Fyll:

1 l
vaniljeis
1 dl
sjokoladekule (f.eks. Daimkuler, evt. hakket sjokolade)

Fremgangsmåte

  1. Du trenger en langpanne 30 x 40 cm. Forvarm stekeovnen til 240 °C.

  2. Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt mel, bakepulver og kakao sammen og bland det sammen med de hakkede nøttene.

  3. Kle en langpanne med bakepapir. Smør eventuelt papiret og hell i røren. Stek kaken midt i ovnen i ca. 8 minutter.

  4. Hvelv kaken på et håndklede eller papir drysset med sukker. Trekk av bakepapiret. Avkjøl kaken med langpannen hvelvet over. Da sprekker ikke kaken når du ruller den sammen.

  5. Rør iskremen myk og ha i hakkede sjokoladebiter eller Dajmkuler. Smør isen over kaken og rull den sammen fra langsiden. Pakk den i folie og legg den i fryseren og la den stivne minst natten over.

  6. Pynt kaken rett før servering med mer sjokoladekuler og friske bær.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Kaken kan med fordel ligge flere dager i fryseren og derfor forberedes i god tid. Pynt kaken like før servering.

Flere fristende oppskrifter