
Sjokoladeostekake med kaffegelé
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Bunn:
-
15 stkhavrekjeks
-
50 g
-
1 sskakao
Fyll:
-
6 stkgelatinplater
-
300 ghvit sjokolade
-
½ dlTINE® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
-
2 stkegg
-
1 dlsukker
-
1 pakke
-
3 dl
Gelé:
-
6 stkgelatinplater
-
3 dlvann
-
2 sskaffepulver
-
2 ssdemerarasukker
-
½ dlDrambuie likør
Pynt (valgfritt):
-
6 stkphysalis eller friske bær
Slik gjør du det
-
1
Finn frem en springform, ca. 24 cm i diameter.
Bunn:
-
2
Kjør kjeksen i en foodprosessor, slik at den knuses fint. Smelt smøret. Bland kjeksen med kakao og det smeltede smøret. Trykk ut i formen.
Fyll:
-
3
Legg gelatinplatene til fyllet i bløt i rikelig med vann i ca 5 minutter. Smelt sjokoladen i en kasserolle sammen med melken. Klem ut vannet av gelatinplatene, og løs dem opp i den varme blandingen. Avkjøl litt.
-
4
Pisk eggene og sukkeret luftig. Tilsett kremost og kesam. Ha i sjokoladeblandingen når den er avkjølt, men før den begynner å stivne. Hell oppi formen. Sett i kjøleskapet slik at fyllet stivner.
Gelé:
-
5
Legg gelatinplatene til geléen i bløt i rikelig med kaldt vann i ca 5 minutter. Sett på en kjele med vann. Løs opp pulverkaffe og demerarasukker i det kokende vannet. Klem ut vannet av gelatinplatene og løs dem opp i blandingen. Tilsett likør. Hell kaffen over fyllet i formen. Sett i kjøleskapet og la geléen stivne.
Pynt:
-
6
Pynt gjerne kaken med physalis eller friske bær.