Sjokoladeostekake med kaffegelé
Hvis du er glad i kaffe, drambuie og sjokolade, kommer denne ostekaken til å falle i smak. Den skal stivne i kjøleskapet, og kan derfor med fordel lages dagen før den skal serveres. Oppskriften gir ca. 12 biter.
Enkel•40 min•1 personer
Ingredienser
Bunn:
- 15 stykk havrekjeks
- 50 g TINE® Meierismør
- 1 ss kakao
Fyll:
- 6 stykk gelatinplate
- 300 g hvit sjokolade
- 0.5 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett, eller annen melk
- 2 stykk egg
- 1 dl sukker
- 1 pakke TINE® Kremgo® Naturell
- 3 dl Kesam® Naturell Laktosefri
Gelé:
- 6 stykk gelatinplate
- 3 dl vann
- 2 ss kaffepulver
- 2 ss demerarasukker
- 0.5 dl Drambuie likør
Pynt (valgfritt):
- 6 stykk physalis, eller friske bær
Slik gjør du
1
Finn frem en springform, ca. 24 cm i diameter.
Bunn:
1
Kjør kjeksen i en foodprosessor, slik at den knuses fint. Smelt smøret. Bland kjeksen med kakao og det smeltede smøret. Trykk ut i formen.
Fyll:
1
Legg gelatinplatene til fyllet i bløt i rikelig med vann i ca 5 minutter. Smelt sjokoladen i en kasserolle sammen med melken. Klem ut vannet av gelatinplatene, og løs dem opp i den varme blandingen. Avkjøl litt.
2
Pisk eggene og sukkeret luftig. Tilsett kremost og kesam. Ha i sjokoladeblandingen når den er avkjølt, men før den begynner å stivne. Hell oppi formen. Sett i kjøleskapet slik at fyllet stivner.
Gelé:
1
Legg gelatinplatene til geléen i bløt i rikelig med kaldt vann i ca 5 minutter. Sett på en kjele med vann. Løs opp pulverkaffe og demerarasukker i det kokende vannet. Klem ut vannet av gelatinplatene og løs dem opp i blandingen. Tilsett likør. Hell kaffen over fyllet i formen. Sett i kjøleskapet og la geléen stivne.
Pynt:
1
Pynt gjerne kaken med physalis eller friske bær.
TipsHvis du vil lage en glutenfri variant, kan du bytte ut havrekjeks med glutenfri kjeks.