Sjokoladeostekake med kaffegelé

Sjokoladeostekake med kaffegelé

2
  • Enkel
  • 40 min
Hvis du er glad i kaffe, drambuie og sjokolade, kommer denne ostekaken til å falle i smak. Den skal stivne i kjøleskapet, og kan derfor med fordel lages dagen før den skal serveres. Oppskriften gir ca. 12 biter.

Ingredienser

Bunn:

15 stk havrekjeks
50 g TINE Meierismør
1 ss kakao

Fyll:

6 stk gelatinplater
300 g hvit sjokolade
½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
2 stk egg
1 dl sukker
200 g TINE Kremgo® Naturell
3 dl Kesam® Original

Gelé:

6 stk gelatinplater
3 dl vann
2 ss kaffepulver
2 ss demerarasukker
½ dl Drambuie likør

Pynt (valgfritt):

6 stk physalis eller friske bær

Slik gjør du det

    1. Finn frem en springform, ca. 24 cm i diameter.
  1. Bunn:

    1. Kjør kjeksen i en foodprosessor, slik at den knuses fint. Smelt smøret. Bland kjeksen med kakao og det smeltede smøret. Trykk ut i formen.
  2. Fyll:

    1. Legg gelatinplatene til fyllet i bløt i rikelig med vann i ca 5 minutter. Smelt sjokoladen i en kasserolle sammen med melken. Klem ut vannet av gelatinplatene, og løs dem opp i den varme blandingen. Avkjøl litt.
    2. Pisk eggene og sukkeret luftig. Tilsett kremost og kesam. Ha i sjokoladeblandingen når den er avkjølt, men før den begynner å stivne. Hell oppi formen. Sett i kjøleskapet slik at fyllet stivner.
  3. Gelé:

    1. Legg gelatinplatene til geléen i bløt i rikelig med kaldt vann i ca 5 minutter. Sett på en kjele med vann. Løs opp pulverkaffe og demerarasukker i det kokende vannet. Klem ut vannet av gelatinplatene og løs dem opp i blandingen. Tilsett likør. Hell kaffen over fyllet i formen. Sett i kjøleskapet og la geléen stivne.
  4. Pynt:

    1. Pynt gjerne kaken med physalis eller friske bær.
Tips!

Hvis du vil lage en glutenfri variant, kan du bytte ut havrekjeks med glutenfri kjeks.

Kommentarer

  • sunny cariton

    5 år siden
    I love this recipe but can u give it in English,thank u very much I fell my family will love it ,more power to u.

     (3)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hi Sunny, Sorry, but we don't have the capacity to translate our recipes. But try Google Translate, they are usually quite spot on :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat