Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Sjokoladeostekake med kaffegelé

Enkel
40min

Hvis du er glad i kaffe, drambuie og sjokolade, kommer denne ostekaken til å falle i smak. Den skal stivne i kjøleskapet, og kan derfor med fordel lages dagen før den skal serveres. Oppskriften gir ca. 12 biter.

4.1
(14)
Next ImageSjokoladeostekake med kaffegelé

Ingredienser

Porsjoner

1

Bunn:

15 stk
havrekjeks
1 ss
kakao

Fyll:

6 stk
gelatinplate
300 g
hvit sjokolade
0.5 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
2 stk
egg
1 dl
sukker

Gelé:

6 stk
gelatinplate
3 dl
vann
2 ss
kaffepulver
2 ss
demerarasukker
0.5 dl
Drambuie likør

Pynt (valgfritt):

6 stk
physalis eller friske bær

Slik gjør du

  1. Finn frem en springform, ca. 24 cm i diameter.

Bunn:

  1. Kjør kjeksen i en foodprosessor, slik at den knuses fint. Smelt smøret. Bland kjeksen med kakao og det smeltede smøret. Trykk ut i formen.

Fyll:

  1. Legg gelatinplatene til fyllet i bløt i rikelig med vann i ca 5 minutter. Smelt sjokoladen i en kasserolle sammen med melken. Klem ut vannet av gelatinplatene, og løs dem opp i den varme blandingen. Avkjøl litt.

  2. Pisk eggene og sukkeret luftig. Tilsett kremost og kesam. Ha i sjokoladeblandingen når den er avkjølt, men før den begynner å stivne. Hell oppi formen. Sett i kjøleskapet slik at fyllet stivner.

Gelé:

  1. Legg gelatinplatene til geléen i bløt i rikelig med kaldt vann i ca 5 minutter. Sett på en kjele med vann. Løs opp pulverkaffe og demerarasukker i det kokende vannet. Klem ut vannet av gelatinplatene og løs dem opp i blandingen. Tilsett likør. Hell kaffen over fyllet i formen. Sett i kjøleskapet og la geléen stivne.

Pynt:

  1. Pynt gjerne kaken med physalis eller friske bær.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Hvis du vil lage en glutenfri variant, kan du bytte ut havrekjeks med glutenfri kjeks.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter