Håndkle og blad
Sjokoladeostekake med kaffegelé
(1212)

Sjokoladeostekake med kaffegelé

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hvis du er glad i kaffe, drambuie og sjokolade, kommer denne ostekaken til å falle i smak. Den skal stivne i kjøleskapet, og kan derfor med fordel lages dagen før den skal serveres. Oppskriften gir ca. 12 biter.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Bunn:

15 stkhavrekjeks
50 gTINE Meierismør
1 sskakao

Fyll:

6 stkgelatinplater
300 ghvit sjokolade
½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
2 stkegg
1 dlsukker
200 gTINE Kremgo’® Naturell
3 dlKesam® Original

Gelé:

6 stkgelatinplater
3 dlvann
2 sskaffepulver
2 ssdemerarasukker
½ dlDrambuie likør

Pynt (valgfritt):

6 stkphysalis eller friske bær
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Finn frem en springform, ca. 24 cm i diameter.
    1. Kjør kjeksen i en foodprosessor, slik at den knuses fint. Smelt smøret. Bland kjeksen med kakao og det smeltede smøret. Trykk ut i formen.
    1. Legg gelatinplatene til fyllet i bløt i rikelig med vann i ca 5 minutter. Smelt sjokoladen i en kasserolle sammen med melken. Klem ut vannet av gelatinplatene, og løs dem opp i den varme blandingen. Avkjøl litt.
    2. Pisk eggene og sukkeret luftig. Tilsett kremost og kesam. Ha i sjokoladeblandingen når den er avkjølt, men før den begynner å stivne. Hell oppi formen. Sett i kjøleskapet slik at fyllet stivner.
    1. Legg gelatinplatene til geléen i bløt i rikelig med kaldt vann i ca 5 minutter. Sett på en kjele med vann. Løs opp pulverkaffe og demerarasukker i det kokende vannet. Klem ut vannet av gelatinplatene og løs dem opp i blandingen. Tilsett likør. Hell kaffen over fyllet i formen. Sett i kjøleskapet og la geléen stivne.
    1. Pynt gjerne kaken med physalis eller friske bær.
Blått hjerte
Tips!

Hvis du vil lage en glutenfri variant, kan du bytte ut havrekjeks med glutenfri kjeks.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat