Sjokoladeostekake med kaffegelé

Sjokoladeostekake med kaffegelé

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 40 min
Hvis du er glad i kaffe, drambuie og sjokolade, kommer denne ostekaken til å falle i smak. Den skal stivne i kjøleskapet, og kan derfor med fordel lages dagen før den skal serveres. Oppskriften gir ca. 12 biter.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn:

15 stk havrekjeks
50 g TINE Meierismør
1 ss kakao

Fyll:

6 stk gelatinplater
300 g hvit sjokolade
½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
2 stk egg
1 dl sukker
200 g TINE Kremgo’® Naturell
3 dl Kesam® Original

Gelé:

6 stk gelatinplater
3 dl vann
2 ss kaffepulver
2 ss demerarasukker
½ dl Drambuie likør

Pynt (valgfritt):

6 stk physalis eller friske bær

Slik gjør du det

    1. Finn frem en springform, ca. 24 cm i diameter.
  1. Bunn:

    1. Kjør kjeksen i en foodprosessor, slik at den knuses fint. Smelt smøret. Bland kjeksen med kakao og det smeltede smøret. Trykk ut i formen.
  2. Fyll:

    1. Legg gelatinplatene til fyllet i bløt i rikelig med vann i ca 5 minutter. Smelt sjokoladen i en kasserolle sammen med melken. Klem ut vannet av gelatinplatene, og løs dem opp i den varme blandingen. Avkjøl litt.
    2. Pisk eggene og sukkeret luftig. Tilsett kremost og kesam. Ha i sjokoladeblandingen når den er avkjølt, men før den begynner å stivne. Hell oppi formen. Sett i kjøleskapet slik at fyllet stivner.
  3. Gelé:

    1. Legg gelatinplatene til geléen i bløt i rikelig med kaldt vann i ca 5 minutter. Sett på en kjele med vann. Løs opp pulverkaffe og demerarasukker i det kokende vannet. Klem ut vannet av gelatinplatene og løs dem opp i blandingen. Tilsett likør. Hell kaffen over fyllet i formen. Sett i kjøleskapet og la geléen stivne.
  4. Pynt:

    1. Pynt gjerne kaken med physalis eller friske bær.
Tips!

Hvis du vil lage en glutenfri variant, kan du bytte ut havrekjeks med glutenfri kjeks.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • sunny cariton

    4 år siden
    I love this recipe but can u give it in English,thank u very much I fell my family will love it ,more power to u.

    Kommenter  (3)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hi Sunny, Sorry, but we don't have the capacity to translate our recipes. But try Google Translate, they are usually quite spot on :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat