Sjokoladeostekake med kaffegelé

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hvis du er glad i kaffe, drambuie og sjokolade, kommer denne ostekaken til å falle i smak. Den skal stivne i kjøleskapet, og kan derfor med fordel lages dagen før den skal serveres. Oppskriften gir ca. 12 biter.

Antall porsjoner

1

Ingredienser

Bunn:

15 stkhavrekjeks
50 gTINE Meierismør
1 sskakao

Fyll:

6 stkgelatinplater
300 ghvit sjokolade
½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
2 stkegg
1 dlsukker
200 gTINE Kremgo’® Naturell
3 dlKesam® Original

Gelé:

6 stkgelatinplater
3 dlvann
2 sskaffepulver
2 ssdemerarasukker
½ dlDrambuie likør

Pynt (valgfritt):

6 stkphysalis eller friske bær
 Les kommentarer (2) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Finn frem en springform, ca. 24 cm i diameter.
  • Bunn:

    1. Kjør kjeksen i en foodprosessor, slik at den knuses fint. Smelt smøret. Bland kjeksen med kakao og det smeltede smøret. Trykk ut i formen.
  • Fyll:

    1. Legg gelatinplatene til fyllet i bløt i rikelig med vann i ca 5 minutter. Smelt sjokoladen i en kasserolle sammen med melken. Klem ut vannet av gelatinplatene, og løs dem opp i den varme blandingen. Avkjøl litt.
    2. Pisk eggene og sukkeret luftig. Tilsett kremost og kesam. Ha i sjokoladeblandingen når den er avkjølt, men før den begynner å stivne. Hell oppi formen. Sett i kjøleskapet slik at fyllet stivner.
  • Gelé:

    1. Legg gelatinplatene til geléen i bløt i rikelig med kaldt vann i ca 5 minutter. Sett på en kjele med vann. Løs opp pulverkaffe og demerarasukker i det kokende vannet. Klem ut vannet av gelatinplatene og løs dem opp i blandingen. Tilsett likør. Hell kaffen over fyllet i formen. Sett i kjøleskapet og la geléen stivne.
  • Pynt:

    1. Pynt gjerne kaken med physalis eller friske bær.

Tips:

Hvis du vil lage en glutenfri variant, kan du bytte ut havrekjeks med glutenfri kjeks.

Kommentarer

  Legg til kommentar