Sjokoladeostekake med kaffegelé

Sjokoladeostekake med kaffegelé

2
14
Enkel40 min
Hvis du er glad i kaffe, drambuie og sjokolade, kommer denne ostekaken til å falle i smak. Den skal stivne i kjøleskapet, og kan derfor med fordel lages dagen før den skal serveres. Oppskriften gir ca. 12 biter.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn:

Fyll:

Gelé:

 • 6 stk
  gelatinplater
 • 3 dl
  vann
 • 2 ss
  kaffepulver
 • 2 ss
  demerarasukker
 • ½ dl
  Drambuie likør

Pynt (valgfritt):

 • 6 stk
  physalis eller friske bær

Slik gjør du det

 1. 1

  Finn frem en springform, ca. 24 cm i diameter.

Bunn:

 1. 2

  Kjør kjeksen i en foodprosessor, slik at den knuses fint. Smelt smøret. Bland kjeksen med kakao og det smeltede smøret. Trykk ut i formen.

Fyll:

 1. 3

  Legg gelatinplatene til fyllet i bløt i rikelig med vann i ca 5 minutter. Smelt sjokoladen i en kasserolle sammen med melken. Klem ut vannet av gelatinplatene, og løs dem opp i den varme blandingen. Avkjøl litt.

 2. 4

  Pisk eggene og sukkeret luftig. Tilsett kremost og kesam. Ha i sjokoladeblandingen når den er avkjølt, men før den begynner å stivne. Hell oppi formen. Sett i kjøleskapet slik at fyllet stivner.

Gelé:

 1. 5

  Legg gelatinplatene til geléen i bløt i rikelig med kaldt vann i ca 5 minutter. Sett på en kjele med vann. Løs opp pulverkaffe og demerarasukker i det kokende vannet. Klem ut vannet av gelatinplatene og løs dem opp i blandingen. Tilsett likør. Hell kaffen over fyllet i formen. Sett i kjøleskapet og la geléen stivne.

Pynt:

 1. 6

  Pynt gjerne kaken med physalis eller friske bær.

Tips

Hvis du vil lage en glutenfri variant, kan du bytte ut havrekjeks med glutenfri kjeks.

Del denne oppskriften: