
Ostekake med solbær
Dette er en søt og god ostekake. Solbærsyltetøyet på toppen er syrlig, og passer perfekt som tilbehør til ostekaken. Oppskriften gir ca. 12 biter.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Fyll:
Pynt:
Fremgangsmåte
- 1
Finn frem en firkantet form, ca. 20 cm x 20 cm, eller en springform, ca. 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 160 °C.
- 2
Knus kjeksen i en foodprocessor, eller ha den i en pose og bruk kjevle for å knuse kjeksen. Smelt smør og bland med den knuste kjeksen. Tilsett fløte og bland med kjeksen. Trykk massen ut og litt opp langs kanten i formen.
- 3
Riv skallet av limen, og press ut saften. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland inn limeskall, limesaft, rømme, kremost og maizena. Stivpisk kremfløten, og vend inn.
- 4
Hell røren over bunnen, og stek i ovnen på midterste rille i ca 45 minutter.
- 5
Varm opp syltetøyet og hell det over kaken like før den skal serveres. Pynt gjerne med litt friske eller frosne bær på toppen.
Tips
I stedet for solbær, kan du bruke andre syrlige bær på toppen.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



