
Ostekake med friske bær
Dette er en litt annerledes ostekake, eller ostekakepai, med blant annet Snøfrisk i fyllet. Oppskriften gir ca. 10 porsjoner.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Ingredienser
Fyll:
Pynt:
Fremgangsmåte
- 1
Til denne oppskriften trenger du en rund form, ca 22 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
- 2
Smuldre smør i mel og sukker, gjerne i en foodprocessor. Rør inn kaldt vann og elt sammen til en deig. La deigen ligge kjølig i ca 30 minutter.
- 3
Smelt smøret, og pensle formen med smør. Kjevle ut deigen og ha den i formen. Prikk med en gaffel og stek bunnen i ovnen på midterste rille i ca 15 minutter. Avkjøl litt.
- 4
Rør ost, egg, sukker, vaniljesukker og yoghurt godt sammen, gjerne i en miksmaster. Dekk bunnen med syltetøy eller bær, og fordel osteblandingen over. Skru ned varmen og stek kaken videre på nederste rille ved 175 grader i ca 30 minutter.
- 5
Server gjerne kaken med noen friske bringebær på toppen.
Tips
I stedet for bringebær, kan du bruke andre typer bær i fyllet og til pynt.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



