Ostekake med friske bær
Dette er en litt annerledes ostekake, eller ostekakepai, med blant annet Snøfrisk i fyllet. Oppskriften gir ca. 10 porsjoner.
Enkel•1 t 30 min•1 personer
Ingredienser
- 100 g TINE® Meierismør
- 3 dl hvetemel
- 2 ss vann
- 2 ss hvitt sukker, eller brunt sukker
- 1 ss TINE® Meierismør, til formen
Fyll:
- 125 g Snøfrisk® Naturell, (1 beger)
- 125 g TINE® Kremgo® Naturell, (1 beger)
- 3 stykk egg
- 1 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 3.5 dl TINE® Yoghurt Naturell
- 2 dl friske bringebær, eller bringebærsyltetøy
Slik gjør du
1
Til denne oppskriften trenger du en rund form, ca 22 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
2
Smuldre smør i mel og sukker, gjerne i en foodprocessor. Rør inn kaldt vann og elt sammen til en deig. La deigen ligge kjølig i ca 30 minutter.
3
Smelt smøret, og pensle formen med smør. Kjevle ut deigen og ha den i formen. Prikk med en gaffel og stek bunnen i ovnen på midterste rille i ca 15 minutter. Avkjøl litt.
4
Rør ost, egg, sukker, vaniljesukker og yoghurt godt sammen, gjerne i en miksmaster. Dekk bunnen med syltetøy eller bær, og fordel osteblandingen over. Skru ned varmen og stek kaken videre på nederste rille ved 175 grader i ca 30 minutter.
5
Server gjerne kaken med noen friske bringebær på toppen.
TipsI stedet for bringebær, kan du bruke andre typer bær i fyllet og til pynt.