Skip to main content

Ostekake med friske bær

Enkel
1t 30min

Dette er en litt annerledes ostekake, eller ostekakepai, med blant annet Snøfrisk i fyllet. Oppskriften gir ca. 10 porsjoner.

4.5
(33)
Next ImageOstekake med friske bær

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

3 dl
hvetemel
2 ss
vann
2 ss
hvitt sukker eller brunt sukker
1 ss

Fyll:

125 g
125 g
3 stk
egg
1 dl
sukker
1 ts
vaniljesukker
2 dl
friske bringebær eller bringebærsyltetøy

Pynt:

100 g
friske bringebær

Fremgangsmåte

  1. Til denne oppskriften trenger du en rund form, ca 22 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Smuldre smør i mel og sukker, gjerne i en foodprocessor. Rør inn kaldt vann og elt sammen til en deig. La deigen ligge kjølig i ca 30 minutter.

  3. Smelt smøret, og pensle formen med smør. Kjevle ut deigen og ha den i formen. Prikk med en gaffel og stek bunnen i ovnen på midterste rille i ca 15 minutter. Avkjøl litt.

  4. Rør ost, egg, sukker, vaniljesukker og yoghurt godt sammen, gjerne i en miksmaster. Dekk bunnen med syltetøy eller bær, og fordel osteblandingen over. Skru ned varmen og stek kaken videre på nederste rille ved 175 grader i ca 30 minutter.

  5. Server gjerne kaken med noen friske bringebær på toppen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

I stedet for bringebær, kan du bruke andre typer bær i fyllet og til pynt.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter