Ostekake med solbær

Ostekake med solbær

2
7
Enkel80 min
Dette er en søt og god ostekake. Solbærsyltetøyet på toppen er syrlig, og passer perfekt som tilbehør til ostekaken. Oppskriften gir ca. 12 biter.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn:

Fyll:

Pynt:

  • 1 dl
    solbærsyltetøy
  • ½ dl
    friske eller frosne solbær (valgfritt)

Slik gjør du det

  1. 1

    Finn frem en firkantet form, ca. 20 cm x 20 cm, eller en springform, ca. 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 160 °C.

  2. 2

    Knus kjeksen i en foodprocessor, eller ha den i en pose og bruk kjevle for å knuse kjeksen. Smelt smør og bland med den knuste kjeksen. Tilsett fløte og bland med kjeksen. Trykk massen ut og litt opp langs kanten i formen.

  3. 3

    Riv skallet av limen, og press ut saften. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland inn limeskall, limesaft, rømme, kremost og maizena. Stivpisk kremfløten, og vend inn.

  4. 4

    Hell røren over bunnen, og stek i ovnen på midterste rille i ca 45 minutter.

  5. 5

    Varm opp syltetøyet og hell det over kaken like før den skal serveres. Pynt gjerne med litt friske eller frosne bær på toppen.

Tips

I stedet for solbær, kan du bruke andre syrlige bær på toppen.

Del denne oppskriften: