Ostekake med Cottage Cheese

Ostekake med Cottage Cheese

12
  • Enkel
  • 30 min
En bunn med havregryn og mørk sjokolade. Ostefromasj med syrlig smak av jordbær. Hele bær på toppen. Mer innbydende, smakfull og lekker kan en ostekake nesten ikke bli.

Ingredienser

Utstyr

Rund form, ca. 24 cm

Bunn

4 dl små havregryn
2 ss TINE Meierismør
100 g mørk sjokolade

Fyll

1 pakke dessertgelepulver (bringebær eller jordbær)
300 g TINE Cottage Cheese Original
5 dl TINE Yoghurt Jordbær

Pynt

2 dl friske hele bær

Slik gjør du det

    1. Rist havregryn lett i tørr panne sammen med smøret. Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn. Tilsett den smeltede sjokoladen i havregrynblandingen og hell det i en rund form. Trykk godt ut til sidene. Avkjøl.
    2. Mos cottage cheese, la den gjerne gå i en food processor til den er glatt. Bland i yoghurten.
    3. Kok opp 2 ½ dl vann til geleen, hell i gelepulveret og rør til det er oppløst. Avkjøl litt.
    4. Bland geleen i cottage cheese- og yoghurtblandingen. Hell det over havregrynsbunnen i formen. Sett kaken kjølig til den er stivnet. Pynt med friske bær rett før servering.
Tips

Det tar noen timer før kaken blir stiv, så lag den gjerne kvelden før du skal servere den.

Kommentarer

  • Grethe

    4 år siden
    Hei Tror dere det går å varme funlight og gelatin (gelé) og erstatte yoghurten med et produkt uten sukker? Og hvilken type youghurt tror dere vil fungere best?

     (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Grethe, Du kan fint gjøre som du beskriver, men husk 1 gelatinplate per desiliter med saft. Du kan bruke yoghurt naturell istedenfor jordbæryoghurt, men da vil kaken smake noe mindre, så da må du blande saften sterk. Lykke til :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat