Ostekake med Cottage Cheese

Ostekake med Cottage Cheese

Kommentarer 12
  • Enkel
  • 30 min
En bunn med havregryn og mørk sjokolade. Ostefromasj med syrlig smak av jordbær. Hele bær på toppen. Mer innbydende, smakfull og lekker kan en ostekake nesten ikke bli.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Rund form, ca. 24 cm

Bunn

4 dl små havregryn
2 ss TINE Meierismør
100 g mørk sjokolade

Fyll

1 pakke dessertgelepulver (bringebær eller jordbær)
300 g TINE Cottage Cheese Original
5 dl TINE Yoghurt Jordbær

Pynt

2 dl friske hele bær

Slik gjør du det

    1. Rist havregryn lett i tørr panne sammen med smøret. Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn. Tilsett den smeltede sjokoladen i havregrynblandingen og hell det i en rund form. Trykk godt ut til sidene. Avkjøl.
    2. Mos cottage cheese, la den gjerne gå i en food processor til den er glatt. Bland i yoghurten.
    3. Kok opp 2 ½ dl vann til geleen, hell i gelepulveret og rør til det er oppløst. Avkjøl litt.
    4. Bland geleen i cottage cheese- og yoghurtblandingen. Hell det over havregrynsbunnen i formen. Sett kaken kjølig til den er stivnet. Pynt med friske bær rett før servering.
Tips!

Det tar noen timer før kaken blir stiv, så lag den gjerne kvelden før du skal servere den.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Grethe

    3 år siden
    Hei Tror dere det går å varme funlight og gelatin (gelé) og erstatte yoghurten med et produkt uten sukker? Og hvilken type youghurt tror dere vil fungere best?

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Grethe, Du kan fint gjøre som du beskriver, men husk 1 gelatinplate per desiliter med saft. Du kan bruke yoghurt naturell istedenfor jordbæryoghurt, men da vil kaken smake noe mindre, så da må du blande saften sterk. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Cecilie&Kine

    4 år siden
    Meg og min samboer lagde denne kaken for 3 dager siden, den var rett og slett nydelig! Fortsatt like god i dag, som når vi lagde den! Håper Tine kommer med flere slike sunnere alternativer.

    Kommenter  (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Cecilie og Kine, Det var hyggelig å høre! Ønske om flere lignende oppskrifter er notert ;)Takk for tilbakemelding.

      Kommenter  (1)


  • Ano

    5 år siden
    Beklager, men denne likte vi ikke. Særlig bunnen var ekkel.

    Kommenter  (0)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Ano! Det er delte meninger om denne kaken ser jeg, og smaken er jo som kjent forskjellig. Forhåpentligvis finner du noe som faller i smak i våre andre kaker: http://www.tine.no/oppskrifter/kaker

      Kommenter  (0)


  • Christina

    5 år siden
    Lages i skrivende stund, har stor tro på denne. Litt synd at dere har endret størrelsen på cottage cheese begeret til 250g, praktisk når man bare kan helle opp beger etter beger.

    Kommenter  (0)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Christina! Hvordan gikk det med kaken? Vi har testet ut, og kommer til å endre litt på oppskriften slik at den blir tilpasset de nye begerne på 250 gram. Helt enig med deg at det er praktisk å bruke begeret som mål.

      Kommenter  (0)

      • Christina

        5 år siden
        Jeg fikk ha kaken i fred, og det sier det meste her i huset. Beklager. Yoghurten opplevdes veldig dominerende, og bunnen nokså tung. Men boller med vaniljekrem, derimot...:-)

        Kommenter  (0)


  • Camilla

    7 år siden
    Kaken ble laget og like god, lages pånytt ikveld:)

    Kommenter  (3)


  • Camilla

    7 år siden
    Kjempegod kake, smakte på et barselstreff og skal selv lage imorgen:D

    Kommenter  (0)


  • jenny

    7 år siden
    Styggeste kaka jeg har lagd i hele mitt liv, ikke å anbefale.

    Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat