
Cottage cheesekake
En herlig ostekake med frisk sitronsmak og et hint av kanel. Kaken trenger ingen steketid og er rask og enkel å lage. Den passer godt som dessert eller til kaffen.

Ingredienser
Antall porsjoner
12
Sitronkrem:
Pynt:
Fremgangsmåte
- 1
Du trenger en rund kakeform, 22 cm i diameter.
- 2
Knus kjeksen og bland den med smør og kanel, gjerne i food processor. La maskinen gå til alt er finknust og blandet. Sett formen uten bunn på et serveringsfat og ha kjeksmassen oppi. Press den godt sammen ut til kanten.
- 3
Legg gelatin i bløt i kaldt vann 5 -10 minutter. Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Tilsett sitronskall og cottage cheese. Pisk fløten stiv.
- 4
Kryst vannet av gelatinplatene og løs dem opp i ca. ½ dl kokende vann eller i mikrobølgeovn. Rør deretter gelatinoppløsningen i sitronsaften og rør blandingen sammen med cottage cheesen. Vend den stivpiskede kremen forsiktig i. Fordel fyllet over kjeksbunnen og sett kaken kaldt noen timer.
- 5
Pynt med skiver av kiwi og evt. noe revet sitron/limeskall.
Tips
Smaker også kjempegodt pyntet med jordbær.