Cottage cheesekake

Cottage cheesekake

5
47
Enkel20 min
En herlig ostekake med frisk sitronsmak og et hint av kanel. Kaken trenger ingen steketid og er rask og enkel å lage. Den passer godt som dessert eller til kaffen.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn:

Sitronkrem:

Pynt:

  • 2 stk
    kiwi
  • 2 ss
    revet limeskall

Slik gjør du det

  1. 1

    Du trenger en rund kakeform, 22 cm i diameter.

  2. 2

    Knus kjeksen og bland den med smør og kanel, gjerne i food processor. La maskinen gå til alt er finknust og blandet. Sett formen uten bunn på et serveringsfat og ha kjeksmassen oppi. Press den godt sammen ut til kanten.

  3. 3

    Legg gelatin i bløt i kaldt vann 5 -10 minutter. Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Tilsett sitronskall og cottage cheese. Pisk fløten stiv.

  4. 4

    Kryst vannet av gelatinplatene og løs dem opp i ca. ½ dl kokende vann eller i mikrobølgeovn. Rør deretter gelatinoppløsningen i sitronsaften og rør blandingen sammen med cottage cheesen. Vend den stivpiskede kremen forsiktig i. Fordel fyllet over kjeksbunnen og sett kaken kaldt noen timer.

  5. 5

    Pynt med skiver av kiwi og evt. noe revet sitron/limeskall.

Tips

Smaker også kjempegodt pyntet med jordbær.

Del denne oppskriften: