Cottage cheesekake

(40)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En herlig ostekake med frisk sitronsmak og et hint av kanel. Kaken trenger ingen steketid og er rask og enkel å lage. Den passer godt som dessert eller til kaffen.

Antall porsjoner

12

Ingredienser

Bunn:

150 gdigestive kjeks
75 gTINE Meierismør
2 tsmalt kanel

Sitronkrem:

1 stkegg
3 sssukker
1 tsvaniljesukker
2 tsfinrevet sitronskall
300 gTINE Cottage Cheese Original
5 platergelatin
3 dlTINE Kremfløte
5 sspresset sitronsaft

Pynt:

2 stkkiwi
2 ssrevet limeskall
 Les kommentarer (5) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Du trenger en rund kakeform, 22 cm i diameter.
    2. Knus kjeksen og bland den med smør og kanel, gjerne i food processor. La maskinen gå til alt er finknust og blandet. Sett formen uten bunn på et serveringsfat og ha kjeksmassen oppi. Press den godt sammen ut til kanten.
    3. Legg gelatin i bløt i kaldt vann 5 -10 minutter. Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Tilsett sitronskall og cottage cheese. Pisk fløten stiv.
    4. Kryst vannet av gelatinplatene og løs dem opp i ca. ½ dl kokende vann eller i mikrobølgeovn. Rør deretter gelatinoppløsningen i sitronsaften og rør blandingen sammen med cottage cheesen. Vend den stivpiskede kremen forsiktig i. Fordel fyllet over kjeksbunnen og sett kaken kaldt noen timer.
    5. Pynt med skiver av kiwi og evt. noe revet sitron/limeskall.

Tips:

Smaker også kjempegodt pyntet med jordbær.

Kommentarer

  Legg til kommentar