Cottage cheesekake

Cottage cheesekake

Kommentarer 5
  • Enkel
  • 20 min
En herlig ostekake med frisk sitronsmak og et hint av kanel. Kaken trenger ingen steketid og er rask og enkel å lage. Den passer godt som dessert eller til kaffen.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn:

150 g digestive kjeks
75 g TINE Meierismør
2 ts malt kanel

Sitronkrem:

1 stk egg
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
2 ts finrevet sitronskall
300 g TINE Cottage Cheese Original
5 plater gelatin
3 dl TINE Kremfløte
5 ss presset sitronsaft

Pynt:

2 stk kiwi
2 ss revet limeskall

Slik gjør du det

    1. Du trenger en rund kakeform, 22 cm i diameter.
    2. Knus kjeksen og bland den med smør og kanel, gjerne i food processor. La maskinen gå til alt er finknust og blandet. Sett formen uten bunn på et serveringsfat og ha kjeksmassen oppi. Press den godt sammen ut til kanten.
    3. Legg gelatin i bløt i kaldt vann 5 -10 minutter. Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Tilsett sitronskall og cottage cheese. Pisk fløten stiv.
    4. Kryst vannet av gelatinplatene og løs dem opp i ca. ½ dl kokende vann eller i mikrobølgeovn. Rør deretter gelatinoppløsningen i sitronsaften og rør blandingen sammen med cottage cheesen. Vend den stivpiskede kremen forsiktig i. Fordel fyllet over kjeksbunnen og sett kaken kaldt noen timer.
    5. Pynt med skiver av kiwi og evt. noe revet sitron/limeskall.
Tips!

Smaker også kjempegodt pyntet med jordbær.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Miriam

    2 år siden
    Kan man fryse ned kaken?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Miriam, Jeg anbefaler deg ikke fryse ned ostekaker generelt da kaken gjerne blir seig eller tørr. Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (0)


  • Ada

    3 år siden
    Hei! Må en bruke gelatin eller kan en bruke noe annet istedet?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Ada, Jeg har best erfaring med å bruke gelatin, men du kan også bruke Agar (fremstilt av tang) som fungerer på samme måte som gelatin. Det kan du finne på apotek eller i spesialbutikker. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • sebbe

    7 år siden
    ver veldi nøye og smaker kjempe goot

    Kommenter  (5)


Det er mye kjærlighet i god mat