
Cottage cheesekake
Enkel•20 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Bunn:
-
150 gdigestive kjeks
-
75 g
-
2 tsmalt kanel
Sitronkrem:
-
1 stkegg
-
3 sssukker
-
1 tsvaniljesukker
-
2 tsfinrevet sitronskall
-
300 g
-
5 platergelatin
-
3 dl
-
5 sspresset sitronsaft
Pynt:
-
2 stkkiwi
-
2 ssrevet limeskall
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en rund kakeform, 22 cm i diameter.
-
2
Knus kjeksen og bland den med smør og kanel, gjerne i food processor. La maskinen gå til alt er finknust og blandet. Sett formen uten bunn på et serveringsfat og ha kjeksmassen oppi. Press den godt sammen ut til kanten.
-
3
Legg gelatin i bløt i kaldt vann 5 -10 minutter. Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Tilsett sitronskall og cottage cheese. Pisk fløten stiv.
-
4
Kryst vannet av gelatinplatene og løs dem opp i ca. ½ dl kokende vann eller i mikrobølgeovn. Rør deretter gelatinoppløsningen i sitronsaften og rør blandingen sammen med cottage cheesen. Vend den stivpiskede kremen forsiktig i. Fordel fyllet over kjeksbunnen og sett kaken kaldt noen timer.
-
5
Pynt med skiver av kiwi og evt. noe revet sitron/limeskall.