Cottage cheesekake
En herlig ostekake med frisk sitronsmak og et hint av kanel. Kaken trenger ingen steketid og er rask og enkel å lage. Den passer godt som dessert eller til kaffen.
Enkel•20 min•12 personer
Ingredienser
Bunn:
- 150 g digestive kjeks
- 75 g TINE® Meierismør
- 2 ts malt kanel
Sitronkrem:
- 1 stykk egg
- 3 ss sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ts finrevet sitronskall
- 300 g TINE® Cottage Cheese Original
- 5 plate gelatin
- 3 dl TINE® Kremfløte
- 5 ss presset sitronsaft
Pynt:
- 2 stykk kiwi
- 2 ss revet limeskall
Slik gjør du
1
Du trenger en rund kakeform, 22 cm i diameter.
2
Knus kjeksen og bland den med smør og kanel, gjerne i food processor. La maskinen gå til alt er finknust og blandet. Sett formen uten bunn på et serveringsfat og ha kjeksmassen oppi. Press den godt sammen ut til kanten.
3
Legg gelatin i bløt i kaldt vann 5 -10 minutter. Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Tilsett sitronskall og cottage cheese. Pisk fløten stiv.
4
Kryst vannet av gelatinplatene og løs dem opp i ca. ½ dl kokende vann eller i mikrobølgeovn. Rør deretter gelatinoppløsningen i sitronsaften og rør blandingen sammen med cottage cheesen. Vend den stivpiskede kremen forsiktig i. Fordel fyllet over kjeksbunnen og sett kaken kaldt noen timer.
5
Pynt med skiver av kiwi og evt. noe revet sitron/limeskall.
TipsSmaker også kjempegodt pyntet med jordbær.