Skip to main content

Cottage cheesekake

Enkel
20min

En herlig ostekake med frisk sitronsmak og et hint av kanel. Kaken trenger ingen steketid og er rask og enkel å lage. Den passer godt som dessert eller til kaffen.

3.7
(73)
Next ImageCottage cheesekake

Ingredienser

Antall porsjoner

12

Bunn:

150 g
digestive kjeks
2 ts
malt kanel

Sitronkrem:

1 stk
egg
3 ss
sukker
1 ts
vaniljesukker
2 ts
finrevet sitronskall
5 plate
gelatin
5 ss
presset sitronsaft

Pynt:

2 stk
kiwi
2 ss
revet limeskall

Fremgangsmåte

  1. Du trenger en rund kakeform, 22 cm i diameter.

  2. Knus kjeksen og bland den med smør og kanel, gjerne i food processor. La maskinen gå til alt er finknust og blandet. Sett formen uten bunn på et serveringsfat og ha kjeksmassen oppi. Press den godt sammen ut til kanten.

  3. Legg gelatin i bløt i kaldt vann 5 -10 minutter. Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Tilsett sitronskall og cottage cheese. Pisk fløten stiv.

  4. Kryst vannet av gelatinplatene og løs dem opp i ca. ½ dl kokende vann eller i mikrobølgeovn. Rør deretter gelatinoppløsningen i sitronsaften og rør blandingen sammen med cottage cheesen. Vend den stivpiskede kremen forsiktig i. Fordel fyllet over kjeksbunnen og sett kaken kaldt noen timer.

  5. Pynt med skiver av kiwi og evt. noe revet sitron/limeskall.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Smaker også kjempegodt pyntet med jordbær.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter