
Ostekake med bærtopp
Middels•40 min min
Smaksrik ostekake med bær og gele. Du bør lage den dagen før den skal serveres for å få tid til at både fyll og gelelokk stivner.
Ingredienser
Antall porsjoner
Bunn:
-
1 pakkedigestive kjeks
-
75 g
Fyll:
-
2 dl
-
1 dlgelesukker
-
2 dl
Geletopp:
-
½ lbær (f.eks. bringebær, jordbær, blåbær)
-
3 dl
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en rund kakeform med løs kant, 24 cm i diameter.
-
2
Knus kjeksene. Smelt smøret og hell i kjeksene. Bland godt. Trykk smuleblandingen i kakeformen.
-
3
Kok opp 1 dl Crème Fraîche med gelesukkeret og la det koke i 1/2 minutt. Bland i resten av Crème Fraîche og kesam. Legg fyllet over bunnen. Sett formen i kjøleskap for å stivne.
-
4
Legg bærene pent oppå fyllet.
-
5
Smelt geleen forsiktig og la den avkjøles til den begynner å tykne. Fordel geleen over bærene og sett kaken kaldt. Oppbevar kaken i kjøleskap.
Tips
Pynt med sitronmelisse ved servering.