Ostekake med bærtopp

Ostekake med bærtopp

Kommentarer 2
  • Middels
  • 40 min
Smaksrik ostekake med bær og gele. Du bør lage den dagen før den skal serveres for å få tid til at både fyll og gelelokk stivner.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

24 cm springform

Bunn:

1 pakke digestive kjeks
75 g TINE Meierismør

Fyll:

2 dl TINE Crème Fraîche Original
1 dl gelesukker
2 dl Kesam® Original

Geletopp:

½ l bær (f.eks. bringebær, jordbær, blåbær)
3 dl Piano Jordbærgelé

Slik gjør du det

    1. Du trenger en rund kakeform med løs kant, 24 cm i diameter.
    2. Knus kjeksene. Smelt smøret og hell i kjeksene. Bland godt. Trykk smuleblandingen i kakeformen.
    3. Kok opp 1 dl Crème Fraîche med gelesukkeret og la det koke i 1/2 minutt. Bland i resten av Crème Fraîche og kesam. Legg fyllet over bunnen. Sett formen i kjøleskap for å stivne.
    4. Legg bærene pent oppå fyllet.
    5. Smelt geleen forsiktig og la den avkjøles til den begynner å tykne. Fordel geleen over bærene og sett kaken kaldt. Oppbevar kaken i kjøleskap.
      Tips!

      Pynt med sitronmelisse ved servering.

Tips!

Prøv gjerne også bringebærgele og friske bringebær til denne kaken.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Anne

    1 år siden
    Hva er gelesukker?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Anne,

      Gelesukker er noe som erstatter gelatin som er vegetabilsk :) God bakst!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat