Ostekake med bærtopp

Ostekake med bærtopp

7
  • Middels
  • 40 min
Smaksrik ostekake med bær og gele. Du bør lage den dagen før den skal serveres for å få tid til at både fyll og gelelokk stivner.

Ingredienser

Utstyr

24 cm springform

Bunn:

1 pakke digestive kjeks
75 g TINE Meierismør

Fyll:

2 dl TINE Crème Fraîche Original
1 dl gelesukker
2 dl Kesam® Original

Geletopp:

½ l bær (f.eks. bringebær, jordbær, blåbær)
3 dl Piano® Rød Gelé

Slik gjør du det

    1. Du trenger en rund kakeform med løs kant, 24 cm i diameter.
    2. Knus kjeksene. Smelt smøret og hell i kjeksene. Bland godt. Trykk smuleblandingen i kakeformen.
    3. Kok opp 1 dl Crème Fraîche med gelesukkeret og la det koke i 1/2 minutt. Bland i resten av Crème Fraîche og kesam. Legg fyllet over bunnen. Sett formen i kjøleskap for å stivne.
    4. Legg bærene pent oppå fyllet.
    5. Smelt geleen forsiktig og la den avkjøles til den begynner å tykne. Fordel geleen over bærene og sett kaken kaldt. Oppbevar kaken i kjøleskap.
      Tips

      Pynt med sitronmelisse ved servering.

Tips

Prøv gjerne også bringebærgele og friske bringebær til denne kaken.

Kommentarer

  • Solvor

    10 måneder siden
    Gelesukker? Aldri hørt om. Går det ikke med vanlig sukker eller gelé pulver?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Solvor!

      Det kan helt sikkert bruke gele pulver, men dette er da med smak. Du kan også prøve deg frem med en 50/50 blanding med sukker og gelantinpulver.

      Gi oss gjerne en tilbake på hvordan resultatet blir! :)

       (0)

      • Heidi.

        2 måneder siden
        Hei, jeg fulgte oppskriften helt til at creme fraiche og gelepulver kokes og helles over kjekslaget, syns dette ble veldig tynt lag så jeg tok dobbel oppskrift her. Ble helt flott. Dytta ned noen bringebær, så det gjenstår å se om en time eller to. Den har begynt å stivne allerede. Å jeg smakte på fyllet, å det var bra.

         (0)


Det er mye kjærlighet i god mat