Oppskrift på ostekake med bær og gele
0

Ostekake med bærtopp

(21)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Smaksrik ostekake med bær og gele. Du bør lage den dagen før den skal serveres for å få tid til at både fyll og gelelokk stivner.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

10

Utstyr

24 cm springform

Ingredienser

Bunn:

1 pakkedigestive kjeks
75 gTINE Meierismør

Fyll:

2 dlTINE Crème Fraîche Original
1 dlgelesukker
2 dlKesam® Original

Geletopp:

½ lbær (f.eks. bringebær, jordbær, blåbær)
3 dlPiano Jordbærgelé

Slik gjør du det

    1. Du trenger en rund kakeform med løs kant, 24 cm i diameter.
    2. Knus kjeksene. Smelt smøret og hell i kjeksene. Bland godt. Trykk smuleblandingen i kakeformen.
    3. Kok opp 1 dl Crème Fraîche med gelesukkeret og la det koke i 1/2 minutt. Bland i resten av Crème Fraîche og kesam. Legg fyllet over bunnen. Sett formen i kjøleskap for å stivne.
    4. Legg bærene pent oppå fyllet.
    5. Smelt geleen forsiktig og la den avkjøles til den begynner å tykne. Fordel geleen over bærene og sett kaken kaldt. Oppbevar kaken i kjøleskap.

Tips:

Prøv gjerne også bringebærgele og friske bringebær til denne kaken.

Kommentarer