Ostekake med bærtopp

Ostekake med bærtopp

7
27
Middels40 min
Smaksrik ostekake med bær og gele. Du bør lage den dagen før den skal serveres for å få tid til at både fyll og gelelokk stivner.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn:

Fyll:

Geletopp:

Slik gjør du det

  1. 1

    Du trenger en rund kakeform med løs kant, 24 cm i diameter.

  2. 2

    Knus kjeksene. Smelt smøret og hell i kjeksene. Bland godt. Trykk smuleblandingen i kakeformen.

  3. 3

    Kok opp 1 dl Crème Fraîche med gelesukkeret og la det koke i 1/2 minutt. Bland i resten av Crème Fraîche og kesam. Legg fyllet over bunnen. Sett formen i kjøleskap for å stivne.

  4. 4

    Legg bærene pent oppå fyllet.

  5. 5

    Smelt geleen forsiktig og la den avkjøles til den begynner å tykne. Fordel geleen over bærene og sett kaken kaldt. Oppbevar kaken i kjøleskap.

    Tips

    Pynt med sitronmelisse ved servering.

Tips

Prøv gjerne også bringebærgele og friske bringebær til denne kaken.

Del denne oppskriften: