Ostekake med bærtopp

Ostekake med bærtopp

6
  • Middels
  • 40 min
Smaksrik ostekake med bær og gele. Du bør lage den dagen før den skal serveres for å få tid til at både fyll og gelelokk stivner.

Ingredienser

Utstyr

24 cm springform

Bunn:

1 pakke digestive kjeks
75 g TINE Meierismør

Fyll:

2 dl TINE Crème Fraîche Original
1 dl gelesukker
2 dl Kesam® Original

Geletopp:

½ l bær (f.eks. bringebær, jordbær, blåbær)
3 dl Piano® Rød Gelé

Slik gjør du det

    1. Du trenger en rund kakeform med løs kant, 24 cm i diameter.
    2. Knus kjeksene. Smelt smøret og hell i kjeksene. Bland godt. Trykk smuleblandingen i kakeformen.
    3. Kok opp 1 dl Crème Fraîche med gelesukkeret og la det koke i 1/2 minutt. Bland i resten av Crème Fraîche og kesam. Legg fyllet over bunnen. Sett formen i kjøleskap for å stivne.
    4. Legg bærene pent oppå fyllet.
    5. Smelt geleen forsiktig og la den avkjøles til den begynner å tykne. Fordel geleen over bærene og sett kaken kaldt. Oppbevar kaken i kjøleskap.
      Tips

      Pynt med sitronmelisse ved servering.

Tips

Prøv gjerne også bringebærgele og friske bringebær til denne kaken.

Kommentarer

  • Solvor

    6 måneder siden
    Gelesukker? Aldri hørt om. Går det ikke med vanlig sukker eller gelé pulver?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Solvor!

      Det kan helt sikkert bruke gele pulver, men dette er da med smak. Du kan også prøve deg frem med en 50/50 blanding med sukker og gelantinpulver.

      Gi oss gjerne en tilbake på hvordan resultatet blir! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat