Ostekake med bær

Ostekake med bær

Kommentarer 29
  • Enkel
  • 45 min
Helt uimotståelig ostekakepai med deilige friske bringebær både som fyll og pynt.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Springform, 24 cm

Bunn:

4 dl hvetemel
1 dl sukker
150 g TINE Meierismør

Fyll

3 stk egg
200 g TINE Kremgo’® Naturell
1 ½ dl TINE Crème Fraîche Original
1 dl melis
100 g bringebær

Pynt:

5 dl bringebær
2 ss melis

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 200 °C. Du trenger en rund form med løs kant, ca. 24 cm i diameter.
  1. Bunnen

    1. Bland mel og sukker. Smelt smør og bland til en grynete masse. Trykk ut smulene i kakeformen.
    2. Sett bunnen kaldt for å stivne. Stek bunnen midt i ovnen, ca. 10 minutter.
  2. Fyll til ostekake

    1. Bland egg, kremost, Crème Fraîche og melis, og rør forsiktig inn bringebær. Hell fyllet i paiskallet og stek ytterligere i 25 minutter.
    2. Avkjøl ostekakepaien. Ved servering legger du rikelig med bringebær over paien og et dryss med melis.
Tips!

Dersom du oppbevarer kaken i kjøleskapet bør du la den stå litt i romtemperatur før du serverer den.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • matlager

    2 år siden
    Kam man bruke snøfrisk istedenfor kremgo

    Kommenter  (2)


  • matlager

    2 år siden
    Kan man bruke snøfri i stedenfor kremgo

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei, Det kan du gjøre! God bakst :)

      Kommenter  (0)


  • Ingvild

    3 år siden
    Er det mulig å doble oppskriften for å få en høyere kake? Isåfall hvor lenge bør den da steke?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Ingvild, Godt spørsmål for her blir jeg deg svar skyldig, da jeg aldri har forsøkt å doble denne oppskriften. Men erfaringsmessig så vil du måtte øke steketiden noe, for at kaken skal stivne. Hvor mye må du nesten bare prøve seg litt frem på. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Marcela

    3 år siden
    Hei! Finner ikke produktene laktosefrie ??

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Marcela, TINE hadde en laktosefri kremost tidligere, men den har vi dessverre ikke i produksjon lengre. Men du kan bruke andre laktosefrie smøreoster og kombinere den med laktosefri lettrømme f.eks. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Laila

    3 år siden
    Hvor får jeg kjøpt Tine Kremost. Jeg har kjøpt den i flere år, men nå finner jeg den ikke.

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei Laila, TINE Kremost får du kjøpt i de fleste dagligvarebutikkene. Dersom du ikke finner den i din lokale butikk, så må du bare be de ta den inn igjen :)

      Kommenter  (0)


  • Gerd

    4 år siden
    Hei! Gjør det noe om denne kaken bakes dagen før? :)

    Kommenter  (8)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Gerd, Det er ingen problem å bake denne kaken dagen før. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Annegrete

    4 år siden
    Kan også brukes fryste bær i fyllet? Hilser fra Tyskland!

    Kommenter  (1)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Hallo Tyskland :) Du kan fint bruke fryste bær. God baking!

      Kommenter  (0)


  • Ingvild

    4 år siden
    Hvor lenge burde kaken stå for å kunne ta den ut av formen? Den står i ovnen nå, og skal ha den med til en sammenkomst i kveld

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Hei Ingvild Jeg vil anbefale deg å la kaken stå i formen til den er avkjølt - dvs ikke kald, men litt kalder enn lun. Om du forstår :). Ønsker deg en hyggelig og smakfull kveld.

      Kommenter  (2)


  • kine

    5 år siden
    Jeg lurer på 2 ting. 1-skal man vente å legge på fylle til kaken når bunnen har hvert i oven i 10 min?? 2- vis man ikke har kremost, kan man bruke orginal Kesam da? Hilsen Kine :)

    Kommenter  (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Kine, Det stemmer, du steker bunnen i 10 minutter, før du har i fyllet og steker ytterligere 25 minutter. Fordi Kesam ikke har samme konsistens, jeg vil anbefale deg å bruke kremost.

      Kommenter  (1)


  • Geir brovold

    5 år siden
    Den beste ostekaken jeg har smakt som jeg selv har laget. lett og rask å lage!

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Geir, Det var veldig hyggelig å høre. Takk for tilbakemelding.

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat