Ostekake med bær

Ostekake med bær

34
115
Enkel45 min
Helt uimotståelig ostekakepai med deilige friske bringebær både som fyll og pynt.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn:

Fyll

Pynt:

  • 5 dl
    bringebær
  • 2 ss
    melis

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 °C. Du trenger en rund form med løs kant, ca. 24 cm i diameter.

Bunnen

  1. 2

    Bland mel og sukker. Smelt smør og bland til en grynete masse. Trykk ut smulene i kakeformen.

  2. 3

    Sett bunnen kaldt for å stivne. Stek bunnen midt i ovnen, ca. 10 minutter.

Fyll til ostekake

  1. 4

    Bland egg, kremost, Crème Fraîche og melis, og rør forsiktig inn bringebær. Hell fyllet i paiskallet og stek ytterligere i 25 minutter.

  2. 5

    Avkjøl ostekakepaien. Ved servering legger du rikelig med bringebær over paien og et dryss med melis.

Tips

Dersom du oppbevarer kaken i kjøleskapet bør du la den stå litt i romtemperatur før du serverer den.

Del denne oppskriften: