Ostekake med bær
Enkel•45 min min
Helt uimotståelig ostekakepai med deilige friske bringebær både som fyll og pynt.
Ingredienser
Antall porsjoner
Bunn:
-
4 dlhvetemel
-
1 dlsukker
-
150 g
Fyll
-
3 stkegg
-
1 pakke
-
1 ½ dl
-
1 dlmelis
-
100 gbringebær
Pynt:
-
5 dlbringebær
-
2 ssmelis
Slik gjør du det
-
1
Forvarm ovnen til 200 °C. Du trenger en rund form med løs kant, ca. 24 cm i diameter.
Bunnen
-
2
Bland mel og sukker. Smelt smør og bland til en grynete masse. Trykk ut smulene i kakeformen.
-
3
Sett bunnen kaldt for å stivne. Stek bunnen midt i ovnen, ca. 10 minutter.
Fyll til ostekake
-
4
Bland egg, kremost, Crème Fraîche og melis, og rør forsiktig inn bringebær. Hell fyllet i paiskallet og stek ytterligere i 25 minutter.
-
5
Avkjøl ostekakepaien. Ved servering legger du rikelig med bringebær over paien og et dryss med melis.