
Frossen ostekake med bær
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Kakebunn
-
75 gTINE® Meierismør , romtemperert
-
200 gdigestive kjeks eller annen god kjeks
Fyll til ostekake
-
2 pakker
-
1 dlTINE® Helmelk 3,5 % fett eller annen variant
-
1 ½ dlsukker
-
1 stksitron (revet skall og saften fra denne)
-
2 platergelatinplater
-
3 dl
Forslag til pynt
-
8 stkjordbær , delt i to
-
½ dlblåbær
Slik gjør du det
-
1
Knus kjeksen. Bland sumelene med det romtempererte smøret.
-
2
Trykk blandingen godt ut i bunnen av en form med løs kant (22-23 cm i diameter. Sett kakeformen kølig.
Fyll til ostekake
-
3
Legg gelatinpalter til bløt i kald vann i ca 5-10 minutter. Riv sitronsakll.
-
4
Kok opp melken sammen med sukkeret. Klem vannet av gelatinen og ha den i den varme melken. Rør slik at gelatinet løser seg opp. Avkjøl litt. Tilsett deretter kremosten, sitronskall og saften fra en sitron. Bland godt sammen.
-
5
Visp fløten lett i en annen bolle og vend kremen i blandingen, når blandingen er helt avkjølt.
-
6
Hell blandingen over kjeksbunnen i kakeformen. Sett formen i fryseren i minst 4 timer.
-
7
Frossen ostekake bør du ta fram en god stund før servering slik at den rekker å tine noe. Pynt med friske bær og server med et velfortjent smil!