Frossen ostekake med bær

Frossen ostekake med bær

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 30 min
Det finnes nesten ikke én eneste anledning hvor man ikke setter pris på å få servert en god kake! Her er oppskrift på en frossen ostekake laget med kremost og kremfløte og pyntet med friske bær. Husk å beregne minst fire timer for kaken å stå i fryseren før servering. God fornøyelse!

Ingredienser

Antall porsjoner

Kakebunn

75 g TINE Meierismør , romtemperert
200 g digestive kjeks eller annen god kjeks

Fyll til ostekake

400 g TINE Kremgo’® Naturell
1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen variant
1 ½ dl sukker
1 stk sitron (revet skall og saften fra denne)
2 plater gelatinplater
3 dl TINE Kremfløte

Forslag til pynt

8 stk jordbær , delt i to
½ dl blåbær

Slik gjør du det

    1. Knus kjeksen. Bland sumelene med det romtempererte smøret.
    2. Trykk blandingen godt ut i bunnen av en form med løs kant (22-23 cm i diameter. Sett kakeformen kølig.
  1. Fyll til ostekake

    1. Legg gelatinpalter til bløt i kald vann i ca 5-10 minutter. Riv sitronsakll.
    2. Kok opp melken sammen med sukkeret. Klem vannet av gelatinen og ha den i den varme melken. Rør slik at gelatinet løser seg opp. Avkjøl litt. Tilsett deretter kremosten, sitronskall og saften fra en sitron. Bland godt sammen.
    3. Visp fløten lett i en annen bolle og vend kremen i blandingen, når blandingen er helt avkjølt.
    4. Hell blandingen over kjeksbunnen i kakeformen. Sett formen i fryseren i minst 4 timer.
    5. Frossen ostekake bør du ta fram en god stund før servering slik at den rekker å tine noe. Pynt med friske bær og server med et velfortjent smil!
Tips!

Ønsker du en liten rosa vri på kaken? Mos ferske jordbær i en blender eller med stavmikser, tilsett litt melis og bland dette med kremfløten og kremosten!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ida

    2 år siden
    Kan man bytte ut sitron med vanilje?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Klart du kan bytte, Ida :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Agnes

    3 år siden
    Haf Tine sluttet å produsere Kremøst til bakilng naturell????

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Agnes, Dessverre så har den solgt mindre enn forventet, slik at ingen dagligvarebutikker har valgt å ta den inn. Men vi har mange spennende smaker i kremostserien vår som du kan bruke :)

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat