Frossen ostekake med bær

Frossen ostekake med bær

4
36
Enkel30 min
Det finnes nesten ikke én eneste anledning hvor man ikke setter pris på å få servert en god kake! Her er oppskrift på en frossen ostekake laget med kremost og kremfløte og pyntet med friske bær. Husk å beregne minst fire timer for kaken å stå i fryseren før servering. God fornøyelse!

Ingredienser

Antall porsjoner

Kakebunn

  • 75 g
    TINE Meierismør , romtemperert
  • 200 g
    digestive kjeks eller annen god kjeks

Fyll til ostekake

Forslag til pynt

  • 8 stk
    jordbær , delt i to
  • ½ dl
    blåbær

Slik gjør du det

  1. 1

    Knus kjeksen. Bland sumelene med det romtempererte smøret.

  2. 2

    Trykk blandingen godt ut i bunnen av en form med løs kant (22-23 cm i diameter. Sett kakeformen kølig.

Fyll til ostekake

  1. 3

    Legg gelatinpalter til bløt i kald vann i ca 5-10 minutter. Riv sitronsakll.

  2. 4

    Kok opp melken sammen med sukkeret. Klem vannet av gelatinen og ha den i den varme melken. Rør slik at gelatinet løser seg opp. Avkjøl litt. Tilsett deretter kremosten, sitronskall og saften fra en sitron. Bland godt sammen.

  3. 5

    Visp fløten lett i en annen bolle og vend kremen i blandingen, når blandingen er helt avkjølt.

  4. 6

    Hell blandingen over kjeksbunnen i kakeformen. Sett formen i fryseren i minst 4 timer.

  5. 7

    Frossen ostekake bør du ta fram en god stund før servering slik at den rekker å tine noe. Pynt med friske bær og server med et velfortjent smil!

Tips

Ønsker du en liten rosa vri på kaken? Mos ferske jordbær i en blender eller med stavmikser, tilsett litt melis og bland dette med kremfløten og kremosten!

Del denne oppskriften: