Oppskrift på Frossen ostekake med bær
4

Frossen ostekake med bær

(33)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det finnes nesten ikke én eneste anledning hvor man ikke setter pris på å få servert en god kake! Her er oppskrift på en frossen ostekake laget med kremost og kremfløte og pyntet med friske bær. Husk å beregne minst fire timer for kaken å stå i fryseren før servering. God fornøyelse!

Antall porsjoner

10

Ingredienser

Kakebunn

75 gTINE Meierismør, romtemperert
200 gdigestive kjeks eller annen god kjeks

Fyll til ostekake

400 gTINE Kremgo’® Naturell
1 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen variant
1 ½ dlsukker
1 stksitron (revet skall og saften fra denne)
2 platergelatinplater
3 dlTINE Kremfløte

Forslag til pynt

8 stkjordbær, delt i to
½ dlblåbær

Slik gjør du det

  • Bunn til ostekake

    1. Knus kjeksen. Bland sumelene med det romtempererte smøret.
    2. Trykk blandingen godt ut i bunnen av en form med løs kant (22-23 cm i diameter. Sett kakeformen kølig.
  • Fyll til ostekake

    1. Legg gelatinpalter til bløt i kald vann i ca 5-10 minutter. Riv sitronsakll.
    2. Kok opp melken sammen med sukkeret. Klem vannet av gelatinen og ha den i den varme melken. Rør slik at gelatinet løser seg opp. Avkjøl litt. Tilsett deretter kremosten, sitronskall og saften fra en sitron. Bland godt sammen.
    3. Visp fløten lett i en annen bolle og vend kremen i blandingen, når blandingen er helt avkjølt.
    4. Hell blandingen over kjeksbunnen i kakeformen. Sett formen i fryseren i minst 4 timer.
    5. Frossen ostekake bør du ta fram en god stund før servering slik at den rekker å tine noe. Pynt med friske bær og server med et velfortjent smil!

Tips:

Ønsker du en liten rosa vri på kaken? Mos ferske jordbær i en blender eller med stavmikser, tilsett litt melis og bland dette med kremfløten og kremosten!

Kommentarer